Darování vajíček - rada

41882
22.4.16 09:33

Darování vajíček rada

Ahoj holky, nemáte některá zkušenost s podobnou situací? Kamarádka momentálně řeší..
Díky za každou reakci :kytka:

Jde mi o to, že jsem cca pred rokem prisla s tim, ze bych sla darovat, veskere testy dopadli dobře, zdrava zenská, na to že jsme po dvou prerusenich a dlouhodobe bez antikoncepce, navic krevni skupina 0, coz je stetsi na nekoho takoveho narazit, kdo daruje, tak jsme si rikala ze pomuzu. trvalo, nez se nasla prijemkyne, ale nakonec se nasla, nasadili mi antikoncepci a ona si to z rodinných duvodu rozmyslela, ted že s enasla jina, po pul roce se testy musi delat znova a ja nakonec zjistila dle poslednich testu, že jsem asi neplodna… ze mam zvyseny hormon FSH, udelali test pro kontrolu, zda nejde o laboratorni chybu a to se potvrdilo. kdyz mi ten test delali pred rokem mela jsme 3,5 coz je v poradku, nyni 13,5, vajicka jsou v normalu, 1,5 a ja mam najednou 0,1. takovej skok?! tak nevim, zda za to muze to ze jsem byla hubena, sportovni vyziva, nadmerny prisun stevie, kde jsem se docetla, ze zpusobuje neplodnost, nebo ta jejich antikoncepce, samozrejme me z darcovstvi vyradili. takže ted nevim, co delat, zda zkusit jinou kliniku za par mesicu, az se procistim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69126
22.4.16 10:05

Tak v prvé řadě - nejsi neplodná. Jen máš zvýšenou hladinu jednoho hormonu, což může mít různé příčiny a různé následky (nebo taky žádné, někdo takové hodnoty má a protože je nekontroluje, tak to neví a bezstarostně si těhotní na první pokus). Velmi orientačně to znamená, že ovariální rezerva je slabší, takže tě logicky z programu vyřadili, neb po hormonální stimulaci je velká pravděpodobnost, že by zrovna moc vajíček nezískali. Těch 1,5 a 0,1 je co, AMH?
Osobně bych se teda na darování vykašlala, pokud je FSH vyšší, můžeš si po mnoho let vést bezstarostný život a nic nepoznáš, ale otázka je, co by to udělalo s tělem, kdybys do toho začala stimulovat. Pokud plánujete ještě další děti, asi bych to moc neodkládala, pokud ne, tak se za neplodnou nepovažuj a antikoncepci určitě řeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.