Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Fakt vyjimka? Ja myslela, ze se to bere tak, ze lutealni faze (rika se to tak?) je vzdycky tech 14 dni, tudiz u kratsich cyklu je ovulace proste driv
Ja mela u 28 denniho ovulaci 12.den, ted mam 24-26 a ovu 11.den. hlen 1-2 dny před, ovu poznam podle bolesti bezpecne, i stranu
Drzim palce, uplne klidne to muze byt
![]()
Já mám při 28 dňovém cyklu ovu kolem 8 dne. Prý to není možný a já to takhle mám
.
Myslím, že jsem otěhotněla ze styku z desátého nebo jedenáctého dne cyklu, bylo to těsně před ovulací. 10 DC je u kratších (ale i standardně dlouhých) cyklů normální plodný den, takže to určitě není brzo. Moje nejčasnější ovulace byla snad 9 DC, ale to byl nějaký zvláštní cyklus. Ovulace 11 DC pro mě není nic výjimečného. Nemusí být přesně uprostřed cyklu, respektive většinou ani nebývá.
I při ovulaci vzorný 14. DC se ze styku 10. DC otěhotnět dá celkem v pohodě, spermie těch pár dní počká. A při kratších cyklech je ovulace dost často dříve. Já měla cykly 21-23 dní a ovulovala jsem 10.-12. DC.
@Anonymní píše:
Zdravím holky! Otěhotněly jste některá takto brzy? Cyklus mám 27-24 dní. Teď naposledy 25 a MS trvala 4 dny. Na netu jsem koukala, že to je spíše výjimka. Ovulaci nesleduji, ale plodný den by to dle „internetu“ měl být.
Já jsem otěhotněla 10DC, bylo z toho biochemko. Záleží, kdy tu ovulaci skutečně máš. Luteální poovulační fáze může trvat 10-17 dní. Může být i kratší, ale to už může být problém pro otěhotnění.
Já mám ovulaci 11 DC, sex byl 8 DC a otěhotněla jsem, takže si tam spermie tři dny počkaly.
A mě by zajímalo, kdo jste otěhotněly takto brzo v cyklu, jestli z toho byl kluk nebo holka 😁? Říká se, že před ovulací jsou spíše holčičky a v den ovulace kluci. Tak by mě zajímalo, jestli na tom je něco pravdy 😀
Zdravím holky! Otěhotněly jste některá takto brzy? Cyklus mám 27-24 dní. Teď naposledy 25 a MS trvala 4 dny. Na netu jsem koukala, že to je spíše výjimka. Ovulaci nesleduji, ale plodný den by to dle „internetu“ měl být.