Kdo platí prošlé potraviny v práci?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V tescu prošlé zboží platí taky prodavačky? Pochybuju… Melo by to jít do odpisů. Zkusím pročíst zákoník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsem účetní, ale pracuju také se zbožím, ale všude to fungovalo trošku jinak. Pokud máš podepsanou hmotnou zodpovědnost, bývá tam klauzule i o svěřených hodnotách( nejsem si 100%jistá jak to tam je) za což se dá schovat právě i to zboží. Ale myslím, že to není pravda o tom,že se zboží nemůže odepsat, mám dojem, že to ze zákona lze.
Nevím o jaké zboží se jedná, ale upřímně, pokud tam nejsi ani tři měsíce, tak já bych se hádala právě tou dobku co tam jsi, protože si nedokážu predstavit, co tak můžeš mít za barem za zboží, které ti během této doby projde. Předpokládám, že se jedná o nějaké chipsy nebo něco podobného, což má dlouhou trvanlivost, takže ty jsi svým chováním nemohla zabránit tomu, aby to prošlo. Fakt bych se točila na tomto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím to přesně. Ale byla bys za to zodpovědná, pokud bys to zboží např. úmyslne objednala v nadměrné míře nebo schválně prodávala novější zboží a to starší tam nechávala a tím zaměstnavateli způsobila škodu. Ale takhle? Ty snad nějak můžeš ovlivnit to, zda se to prodá nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takovou blbost slyším tedy poprve! !
vedeni neni schopno sehnat zakazniky nebo neumí objednavat zboží a vy to máte platit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, Dekuju, jste zlaté
asi si budete myslet, te jsem neschopna, ale nevim, jak reagovat zvlast na příspěvky ???? je to můj první příspěvek ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blištivá hvězdička píše:Proč chceš dojet zkušební dobu? Po dojetí zkušební doby můžeš dát leda výpověď ( s následující dvouměsíční výpovědní dobou). Během zkušební dobu můžeš kdykoliv skončit zrušením PP ve zkušební době a nemusíš řešit ojeb s prošlými potravinami.
Ahoj holky, je nás tu hodně, tak věřím, že se tady najde někdo, kdo bude znát odpověď na moji otázku i s odůvodněnímNedávno jsem nastoupila do nové práce, dojedu zkušební fobu a končím. Je to práce za barem, nikdo sem nechodí, nic se tady neděje. Ve smlouvě mam uvedeno 10.000 fixní mzdu, 8.000 pohyblivou složku a podle fondu ve smlouvě mi to nevychází cca o 10 hodin. Prostě ojeb. Je to holčičí kolektiv a ty holky vedení všechno odkývají. V tomhle jsou hrozne hloupé. Sama jsem vedla pobočku ve stejném oboru, zákoník práce znám a vím, te tady jednají proti němu. To řešit nebudu, protože tady nezůstanu a kdyz jim to nevadi… ale ted k veci. Proslo tady zbozi a provozni ho po me chce zaplatit, respektive po nas, on se samozrejme bude podílet taky. Co to je za hloupost, aby personal platil prošlé zbozi, které bylo vcas nahlášené? Argumentuje tim, ze to firma nemuze odepsat, tak se musi prodat (samozrejme za plnou cenu ????) Ve smlouve noc takového nemam. Tak se ptam, je tady nějaká účetní, která mi poradi, jak řádně argumentovat (kolegyne to zaplatily). Je to tu jeden velky nesmysl, ale tohle me rozsekalo. Jeste podotykam, ze můj přímý nadřízený si dokáže vsechno odůvodnit, ale kdyz začnu argumentovat citacemi ze zákoníku, je v háji. Jako víte co, příští mesic prochazi zbozi za 2.000, to to bude taky platit personal?????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blištivá hvězdička píše:
Holky, Dekuju, jste zlatéasi si budete myslet, te jsem neschopna, ale nevim, jak reagovat zvlast na příspěvky ???? je to můj první příspěvek ????
Nemusíš reagovat na každý příspěvek. Jen na to, čemu nerozumíš, resp. když se tě někdo ptá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbec co si bez praxe otevre podnik, pak to takhle dopada. Sla bych… tohle jsem v gastru nikdy nezazila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marselkal To je přesně ono! ![]()
@Blištivá hvězdička Takže mám pocit, že už chápeš, co máš dělat a nemusíš odpovídat ani na mou otázku. Prostě dej Zrušení pracovního poměru ve zkušební době (ne výpověď!!!). Napíšeš „Zrušuji pracovní poměr ve zkušební době“.
Jestli směnuješ, tak nejlíp, když to zrušení doručíš v den, kdy nemáš směnu, abys s nimi nemusela vydržet do konce směny. Doručení si nech potvrdit na kopii a pro případ obstrukcí s potvrzení si přiber svědka doručení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@eumedon není slovo zrušuji divné? Nemá být spíš ruším?
Já sám jsem sice napsal „ruším“ (do manželčina okamžitého zrušení PP), ale už to tady bylo jednou diskutováno. „Zrušuji“ je takové právnické ptydepe, terminus technicus. Viděl jsem jej i v judikatuře. Když tak vyhledám odkaz, strpení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit