Kdo se chystát rodit v Brně v Bohunicích?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
952
14.9.13 18:04

Kdo se chystát rodit v Brně v Bohunicích?

Ahoj je tu někdo kdo se chystá rodit v Bohunicích? Já mám termín 30.10.2013

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
600
14.9.13 18:41

Nechystám se, ale rodila jsem tam před rokem a půl..chceš vědět nějaké info?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
14.9.13 18:52

@Kotla :D jo jo všechno :D. Všechny zkušenosti a tak. Vůbec si to nedovedu totiž představit :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
14.9.13 18:59

Já mám termín 8.11. a taky se chystam do bohunic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
14.9.13 19:14

@poprvé těhulka spřízněná duše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
14.9.13 19:34

Já tam rodila před dvěma lety, taky můžu napsat zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
14.9.13 19:35

@lucik2011 budu moc ráda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
14.9.13 20:10

Tak jdeme na to :) Je pravdou, že ještě před porodem se chodí na ty monitory..a je tam moc maminek, takže tam mnohdy strávíte holky i 3 hodinky v čekárně. Čekárna je taková obyč, je vidět, že „moderní“ byla kdysi. Ale to nevadí. Monitory jdou, většinou jsou napojený 3 maminky zaráz a tak slyšíte „buch buch“ třech miminek. Když jsem byla v 38tt, měl dle ultzv malý 3,5 kg..říkala mladá paní doktorka..v případě, že by další týden přibral, musely bychom porod vyvolat, ať prý nemám 4 kilové mimčo..další týden opět prý 3,5kg(což mi logicky přišlo divné)..nic se nedělo..nakonec byla den po TP indukce a doktorka se přímo během mého předporodního vyšetření vsázela o snídani s doktorem, zda malý bude pod nebo nad 4 kg..no samozřejmě měl pak 4100g..Porod byl rychlý, měla jsem moc příjemnou a hodnou PA, dokonce i praktikantku jsem si k sobě pustila (už to neudělám)..po klystýru, který si určitě nechte udělat! (myslela jsem si, jak jsem prázdná a přitom nebyla) jsem dostala pilulku na vyvolání, v 8 ráno..v 9 začaly velice silné porodní bolesti a v 10.45 byl malý na světě. PA byla super, neustále mě povzbuzovala, manžel se držel statečně..já tlačila jak lvice a bojovala :) No, ještě předtím měla praktikantka problém mi propíchnout plodový vak, což se dělo na 3×, pak to píchla PA..po porodu mi praktikanta nějak špatně pomohla s odloučením placenty-asi kousek utrhla a ten mi pak udělal moc zle :( Stále se mi nezavinovala děloha, krvácela jsem..jeden monitor, druhý..ultrazvuk..750 ml krve ze mě odteklo a pak rychlá akce, přijelo lůžko, manžel mezitím hojdal malého (na tu scénu nikdy nezapomenu) a mě odtáhli někam na operační sál, prý revize..uspali mě, vybrali co zůstalo uvnitř a pak dovezli zpět. Byla jsem celou dobu jak troska :( omdlévala, nedokázala se pořádně o malého postarat, tak jsem ho měla u sebe až druhý den..celou dobu jsem byla na kapačkách, nemohla vstát z postele :( A pak ještě nějaké jiné věci, nebudu řešit. Pokoje na 6ti nedělí byly moc hezké, některé sestřičky moc hodné, některé méně..hold jsou to jen lidi. Každopádně závěr je, že jsem ráda, že jsem to přežila a máme našeho chlapečka :) Nevím, zda za ty komplikace může doktorka, že mi špatně odhadla malého (já jsem 163 cm, před otěhotněním 52 kg) nebo praktikantka, že mi špatně vytáhla tu placentu..příští porod ty Bohunice zvážím, člověk sice už ví, do čeho a kam jde, ale je pravda, že je to taková pásovka na děti..je to na delší povídání, hlavně se ničeho nebojte a jak to přijde, tlačte, ať to máte co nejdříve za sebou a máte pak svá krásná miminka v náručí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
14.9.13 20:24

@nurse.007 Třeba se tam potkáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
14.9.13 20:28

Bohunice jsou zkrátka běžící pás na mimina.. Ale asi bych šla znovu, protože jsou tam nejlíp vybavení v kraji.. Krom Prahy jediný místo, kde jsou připravení na veškerý komplikace.. Vadí mi ti studenti, co tam maj služby v noci, ale kde se maj jinde učit že.. Byla jsem na nadstandardu, takže jak je to na pokojích s více maminkama ti nepovím. Jinak když tam přijedeš rodit, natočej ti monitor, kouknou do tebe, podle toho tě odkážou buď na porodní box nebo někam na to místo, kde ještě čekáš až se to rozjede.. Já teda šla rovnou na box. Nabídnou ti klystýr, když nic, tak čípky nebo píchnout plodovej vak. Když furt nic tak nakonec oxytocin. Ten nedoporučuju :mrgreen: Ale oni tě k němu stejně přinutí, protože jinak musíš podepsat papír skrz převzetí odpovědnosti. když budeš mít nekomplikovanej porod, určitě si budeš Bohunice pochvalovat. My co jsme měly komplikovaný porod většinou tak plné šťastných dojmů nemáme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
14.9.13 20:32

Já jsem byla na kontrole před porodem v porodnici jenom jednou, protože na druhé kontrole dva týdny před porodem si mě tam už nechali. Měla jsem vysoký tlak a mimčo nepřibíralo, takže mi doktorka řekla, že druhý den mi budou porod vyvolávat. Druhý den mě dali na porodní box, měli volný jenom nadstandartní, tak jsem ho ani neplatila, já chtěla normální, ale nakonec jsem byla ráda, že mám koupelnu a záchod hned u pokoje jenom pro sebe. Taky tam byla televize, docela se mi hodila, protože jsem tam strávila celý den než se malá narodila. Ráno mi dali tabletu na vyvolání, když se další dvě hodiny nic nedělo, dali mi další. Mezitím klystýr a píchli mi plodovou vodu. Nebylo to nic hroznýho. Ale pořád jsem neměla žádné bolesti, to už bylo asi poledne. Hrozil mi císařský řez kdyby se porod nerozběhnul. Nakonec bolesti začaly, ty silnější potom byly asi hodinu a malá se narodila. U porodu jsem měla i primáře. Musím říct, že všichni doktoři a doktorky byli fajn, nemůžu si na nikoho stěžovat. Akorát některý sestřičky nebyly zrovna příjemný, ale to je asi všude. Měla jsem potom nadstandartní pokoj, chtěla jsem mít soukromí a manžel tam se mnou i přespával. Dcera měla novorozeneckou žloutenku, tak jsem jí jeden den a noc neměla u sebe a chodila ji jenom kojit. Tam byly sestřičky příjemný a dalo se s nima popovídat a poradily s kojením.
Takže já asi doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
14.9.13 21:34

Holky moc děkuji za názory. To je ale asi všude, že pokud nejsou komplikace tak to je v pořádku. No hlavně ať se pak obě dostaneme co nejdříve v pořádku domů ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
19.9.13 08:23

Ze včerejší kontroly v 34tt má malá 2980g a jsme na horní hranici. Měli u vás s odhadovanou vahou tak nějak pravdu nebo byli větší odchylky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
19.9.13 08:34

Mně tiply o 500g míň, než nakonec měl..počkej na další kontrolu. Je strašně lehké se splést, půl kila tam, půl kila sem :(, ale malá je teda hodně velká 8o, tak počkej co Ti řeknou další týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
19.9.13 08:47

@Kotla to kdyby byl rozdíl 500g to by bylo akorát :-). Samozřejmě ne víc, ale míň. I podle břicha mi říkají, že bude velká tak se i bojím chystat oblečení do porodnice :-) aby jsme to v závěru malé vůbec oblékli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková