Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kotla no to mi povídej byla jsem šíleně překvapená vůbec jsem to nečekala
ale už od večera mě šíleně bolely záda a trošku podbříšek no a ráno v těch 5 mi začly kontrakce prvně po 10 minutách a pak častěji tak jsem šla do vany a když sem se vrátila do postele už s 5 minutovýma kontrakcemi tak mi najednou praskla voda… Tak už jsme jeli a za hodinku byl malej venku ani monitor mi nestihly udělat ale jsem ráda že už to mám za sebou určitě je lepší dřív přenášení musí být hrozné…
Jinak hrozně moc děkuji…
@nurse.007 miminka dávají do zavinovaček a ještě mají peřinku ale i přesto mě připadalo že malej byl pořád studenej takže jsem vzala ještě deku… Věcičky ti dají to určitě neber a vždycky když byly oblečky špinavé tak je bez problému vyměnily… Také ti přeji aby jsi to měla co nejrychlejší a měla už miminko u sebe… A jak to vypadá už se něco děje???
![]()
@sona20 no kromě toho, že jsem čím dál víc unavená a dneska mi nějak dřevění nohy a bolí záda se vůbec nic neděje. I oběd musel manžel dodělat, protože jsem dneska už jak nemotora. Ale takhle už jsem se cítila. Po pár hodinkach odpočinku bude všechno zase ok. Já už se tak těším. A žloutenku jste neměli? Jste moc šikovní ![]()
@nurse.007 no s těma nohama to je normální taky jsem to tak měla si představ jaká je to zátěž na nohy… Ale očividně máš moc hodného manžela když tak pěkně pomáhá… To je jasné že se těšíš taky sem se už nemohla dočkat a tedka už si jen užívám s drobkem
i když je to někdy trošku náročné s prvním synem trošku zlobí a vůbec mě neposlouchá úplně se upnul na tátu ale doufám že se to brzo zpraví… Jinak zítra jdeme poprvé s malým na procházku tak už se na kočárkování strašně těším jen mam strach jak to bude zvládat ten starší ale tak snad
Jinak žloutenku jsme trošku měli ale nebyla potřeba jít pod lampu prý stačí denní světlo…
@sona20 jé vy už půjdete ven
. No já se na to taky strašně těším. S tím bráškem to měla takhle sestřenice. Upnul se na tátu a pak si museli doma poradit, když šel do práce. Musí si teď chvilku zvykat na to, že už tam není sám a že se musí o maminku dělit s miminkem. Většinou si brzy zvyknou. Mě je dneska tak špatně, že už mě to fakt nebaví. Ráno zvracení teď nějaký průjem a celou noc jsem nespala a bolí mě záda. Tak uvidíme jestli ještě vydržíme nebo už půjde malinká za náma ![]()
@nurse.007 no když je právě tak hezky venku tak to máme dovolené od doktorky tak se taky moc těším… No zatím to snáší celkem blbě je na mě někdy dost drzej a když mu něco zakážu okamžitě volá tatínka takže jak půjde přítel v pondělí do práce tak jsem celkem zvědavá jak to tady s ním zvládnu ale musím doufat že si brzy zvykne… Jak dlouho to trvalo u té sestřenici než si zvykl?? Tedy až tak ti je to je teda nepříjemný ale tedka v pondělí jdeš zase na kontrolu ne?? Tak třeba už se to blíží když máš bolesti a tak uvidíš co ti řekne… i když na to se moc nedá spolehnout když jsem v pátek byla na kontrole ta mi řekla že se to chystá ale zatím mám ještě čas a přitom se to v sobotu rozjelo… Ale držím palce každým dnem at už to máš také za sebou a malinkou máš taky u sebe… Dneska jsem se už i trošku vyspala malej spal 2× v kuse po 3 hodinách tak to bylo celkem fajn a přes den je zlatíčko skoro vůbec neplače to více mě teda trápí ten starší…
![]()
Ahoj, na kurzech jsem byla. Mam termin 26.11 a nebo 3.12:-) Prvni schůzka je hodne obecna, byla jsem i s manželem a největší „zážitek“ byla ukazka porodnich salu. Prihlasila jsem se i na druhou schuzku a tam uz sem byla sama - tatinky uz tam nechcou. Druha schůzka uz byla hodne podrobna - jednotlive porodni doby atd. Je to hodne komorni - byly jsem tam jen dve maminky, takze se muzes zeptat na cokoliv co se tyce jen tebe, PA to s tebou ochotne probere. ![]()
@sona20 té sestřenici to trvalo asi tři dny co byli sami bez tatínka. Vysvětlila mu to že to tak prostě je a že na prvním místě je teď miminko, ale že hned jak to půjde si s ním bude hrát, ale musí vydržet. Už mi je chvílema zase líp tak uvidíme co přinese zítřek a kontrola v pondělí. Snad už se domluvíme na nějakém termínu nástupu a budeme čekat na konec. Držím se toho že slíbila že přenášet nebudu tak snad.
Ahoj holky,
já se dneska taky zúčastnila s mm informativní schůzky. Probrali jsme toho opravdu hodně, porodní boxy se mi líbili (možná i víc ty klasický než ty nadstandardy a byli jsme se podívat i na šestinedělí v 7. patře - moc hezký ![]()
PA byla taky moc příjemná, jen ten můj chlap má největší strach z toho, aby mě dovezl až přímo k porodce
že tam netrefí..
A zapomněla jsem se zeptat na yal, vykládala tam o klasickým nálevu, že je lepší skrz nahřátí, ale o yalu se nezmínila. Probírali jste to některá??
@sona20 gratuluju k mimču, vzali jste to pěkně hopem, to by se mi taky líbilo
![]()
Ahoj, na yal sem se ptala a PA rikala, ze ho delaji, ale ze neni tak prirodni jako klasickej klystyr, ze u nej nedochazi ani k tomu prohrati, ale ze je to na kazde mamince.
@nurse.007 no zítra budeme poprvé úplně sami doma tak jsem na to zvědavá taky se mu to snažím pořád vysvětlovat ale zatím to moc nechápe ale pořád doufám že se to zpraví… Tak ti přeji ať se hlavně už zítra něco dozvíš trošku více konkrétního… Potom určitě napiš jak jsi dopadla…
Tedy pokud si tě tam třeba nenechají
![]()
@SPavla děkuji moc no byla jsem z toho pěkně překvapená jakou to všecko šlo rychlostí ale jsem ráda… Jojo kdyby to šlo takhle rychle každé mamince to by bylo fajn
![]()
@sona20 kabelu si pro jistotu brát budu
zítra určitě napíšu.
@sona20 takže dneska jsem zase doma
. Kabela se aspoň svezla. Prý je všechno v pořádku, malá se ven nechystá a tak pokud se ji nebude chtít do pondělí tak v úterý nastupuju do nemocnice a bude se vyvolávat. Musím zkusit všechno pro to, aby se jí ven chtělo samo než aby ji chudinku tlačili lékama. Prosím tě co jsi dělala večer před tím porodem. Taky to chci rychle mít za sebou
. Jo a prý vážíme téměř 4kg.
@nurse.007 teda tak to je pořádný cvalík
Je vidět že holčičce chutná
No vidíš takže už to máš alespoň přesně dané ale je jasné že bys chtěla porodit přirozeně. No u mě toho bylo víc ve čtvrtek jsem šla do města na nějaké úřady takže celé dopoledne lítání v pátek ráno jsem měla poradnu a večer jsme šly s přítelem ještě na nákup no a v sobotu ráno už to začalo nevím jestli to bylo tím ale nechtěla jsem jen ležet a čekat až mě to chytne a u prvního syna jsme byly taky na nákupu a šla jsem podchodama takže schodů habaděj a tam mi začla první kontrakce… Takže tak…
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.