Kdo se nakazil covidem venku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2653
27.3.21 11:02

Ne, vsichni v mem okoli/lide o nichz vim z doslechu, se nakazili v rodine anebo v praci nebo od od prazel (bud v ramci navstevy nebo akce typu „grilovacka“). Nevim o nikom, kdo by se nakazil na prochazce, detskem hristi, v obchode nebo mhd. Muj reprezentativni vzorek je sice maly (desitky osob), nicmene i z toho vyvozuji, ze sance nakazit se nekde venku, v obchode, mhd, si e urcite je, ale statisticky mnohem mensi nez ostatni motnosti (prace, rodina, pratele).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
27.3.21 11:06

Nemůžu vědět, kde přesně jsem se nakazila. Kdyby to vědět šlo, možná by nebyly takové leckdy absurdní nařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.3.21 11:13

@Eemii jako je to těžký říct, ale možná by stálo za to, aby třeba stát a hygieny na to měli nějaký systém, jak člověk trasovat a dost by tomu pomohla aplikace třeba v telefonech - ty tak nějak nosíme všichni pořád, tak by to pomáhalo dotrasovat i případné náhodné kontakty, když tu teď máme tu virulentnější mutaci.

třeba e-rouška by se tomu dalo říkat. :nevim: :nevim: :nevim:

jinak lidi co znám se nakazili povětšinou od blízkých (nejčastěji to přinesli děti ze školy) či v práci, pak tu mám jednu zářijovou oslavu a jeden debliní víkend v únoru do lázní, co ještě byly otevřené. A teď tedy se otec kamarádky nakazil neznámo kde, protože se docela chránil, a práce už jela na HO a jeho žena taky nikam nechodila, takže to fakt muselo být v krámě nebo od balíkáře či podobně,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30990
27.3.21 11:17

Tak ja verim, ze ve specialnich pripade se asi da nakazit i venku, ale pokud se dodrzuje aspon zakladni odstup (tj neseptaji si lide do ucha a neplivaji do obliceje) a clovek ma primerenou imunitu (nema vaznejsi zdravotni problemy), tak jde podle me ta pravdepodobnost temer k nule. Nakazene, co znam, se nakazili bud uvnitr (prace, rodina) nebo nevedi (takze ve hre je lekar, obchod nebo i ta prochazka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
27.3.21 11:18

My na hřišti nebo v tramvaji, někde mezi tím, konkrétně teda ne my dospělí ale roční. Pak to přenesl na nás. Předtím ani potom jsme nikde nebyli v žádném kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.3.21 11:19

Jinak většina lidí kolem mě, kteří měli Covid, si odnesli Covid ze setkání s rodinou nebo setkání s přáteli. Sem tam někdo v práci. Každý nemocný navíc produkuje jiné množství viru, britská mutace je v tomhle ale mnohem horší, protože virová nálož je poměrně velká. Proto je i nakažlivější. Tento virus je i celkem prevít. Za správných podmínek má na různých površích vydrž. Nejraději má teploty 0 až 30°C. Dobře mu dělá i vlhkost nad 60% a pod 30%. Za těchto podmínek pak vydrží na porézních površích jeden den a na hladkém povrchu až 3 dny. Tyto informace nemám od žádného pisálka z novin, ale na podzim jsem absolvovala několik školení (kvůli své profesi), kde se toto velmi podrobně probíralo. Vychází to z mnoha měření a výzkumu v laboratořích po celém světě.

Příspěvek upraven 27.03.21 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
27.3.21 11:19
@Mallorka píše:
Nemůžu vědět, kde přesně jsem se nakazila. Kdyby to vědět šlo, možná by nebyly takové leckdy absurdní nařízení.

Tak záleží, s kolika lidmi se stýkáš. Z mých známých skoro všichni vědí, kde se nakazili, protože těch kontaktů mají málo a ve chvíli, když začali mít příznaky, už věděli, že někdo, s kým se v uplynulých dnech potkali, je už nemocný, takže bylo jasné, že to je od něj (kolega v práci, rodina atd.) Jasně, že když se někdo nakazí od někoho cizího v tramvaji nebo v obchodě, tak to není možné dohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.21 11:30

Nemoci nechodí po horách, ale po lidech. Nevěřím tomu, že by se člověk nakazil na prázdný ulici, v lese, na cyklostezce, pokud by byl sám, s negativní rodinou. Takhle to nefunguje. Vždycky musí být nějaký kontakt s pozitivním.

• Citovat
  • Upravit
68995
27.3.21 12:06

Ne.
U nás klasika - muž v práci (jiné kontakty neměl a jeden kolega byl pozitivní). Já doma od muže. Děti ve společné domácnosti vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
27.3.21 12:34

@Sedmnactnulajedna vzdyt se nedá zjistit kde si to chytla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.3.21 13:42

Jak zjistím, kde jsem se nakazila? :nevim: Vezmu holky, jdeme se projít do přírody, cestou potkáme pár lidí bez roušek, v přírodě je nemáme ani my. Pak já zajdu do obchodu a holky jdou zatím na hřiště, já respirátor, holky rouška. Pak jdeme domů, ve městě s rouškou, za městem bez a opět potkáváme lidi. Je to jen příklad, zatím jsme covid neměli, ale jak z toho poznar, kde jsme se nakazily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
27.3.21 13:49

@kalie To rozhodně. A myslim, ze prave tohle dokazuje, ze ty rousky nejsou tak k nicemu, jak se dost lidi snazi tvrdit. Protože co si budeme povidat, je dost lidi, kteri pri styku s cizimi opatření dodrzuji, ale s temi, ktere znaji nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.21 13:52

Zrovna ja jsem se nakazila bud venku, tim, ze jsem nekoho infekcniho jen mijela, nebo ve vytahu ci na chodbe panelaku, kde jsem ale nikoho nepotkala. Jina moznost neni. Bylo to o vanocnich prazdninach, cele jsem je stravila doma s manzelem, jen 3× jsme sli na prochazku po okoli. Za celou dobu jsem nebyla ja ani manzel nakoupit, nejeli jsme MHD, ani jsme s nikym nebyli v kontaktu.

• Citovat
  • Upravit
32914
27.3.21 13:57

My nevíme odkud covid máme. Manžel chodil do práce, do obchodu, poctivě respirátor, desinfekce. Já poslední týdny 2× v obchodě, s respirátorem. O víkendu venku, lidé tam byli, altánek, cyklostezka, nikdo roušky, ale bylo to v přírodě a s nikým jsme se nedruzili, vždy odstup a míjení vteřinové. Děti nebyly vůbec nikde. Pozitivní jsme já, manžel, babička. Děti nevíme, testovat se šly podle pokynů hygieny až dnes ( my v pondělí).
Vždy jsme dodržovali všechna opatření, žádné návštěvy, oslavy, děcka nelitaly po hřištích, nenavštěvovaly kamarády..a stejně jsme to chytli ( naštěstí všichni slabší průběh, babička už stihla první dávku dostat). Možná je pravděpodobná nákaza v domě, chodba, výtah..se všemi sousedy se jen míjíme, s nikým nezdržujeme, ale riziko je všude, zvlášť u britské mutace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
27.3.21 14:08
@Sedmnactnulajedna píše:
Jen pro zajímavost - vzhledem k omezením a jejich nedodržování nebo naopak důslednému dodržování - znáte někoho, kdo se nakazil při běžném pobytu venku, tj. na ulici, v parku, na cyklovyletě, na hřišti, na polní cestě při překročení hranice okresu, nebo dokonce v rámci vlastního… (netýká se to venkovního shromažďování typu grilovačka na zahradě nebo třeba demonstrace).
Ocenila bych odpovědi ano + podrobnosti / ne spíš než diskusi ohledně (ne)dodržování nařízení - ty už jsme všichni četli.

Bylo to od nekoho, s kym jsem sundala respirator a byl nakazeny i kdyz to nevedel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí