Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré odpoledne,
Mám na vás dotaz kdo by podle vás měl uklízet, mám přítele celý rok jsem mu uklízela prala a žehlila a nebydlíme spolu prostě jsem za ním přijela on si lehl k televizi, já uklízela. Bydlím ještě u rodičů vzhledem k mému věku(18) kde pomáhám normálně s domácností to beru jako automatické. Přítel má 24 na dva měsíce jsme se rozešli, zatu dobu vznikl bordel chaoz nemá v čem chodit atd všechno mi vyčitá a chce at mu přijedu uklidit. Sekla jsem se a chci aby ten bordel za dva měsíce co jsme spolu nebyli uklidil sám a pak mu zase příležitostně pomůžu, ale už ne jako dřív. Problém je v tom že mi to nevyhovuje nejezdíme na výlety, nechodíme do kina, nebyli jsme spolu nikdy ani na festivalu jednou do měsíce jdeme na večeři kterou platí občas mi i něco malého koupí to mi pořád vyčitá. Náléhá nato at se tam přestěhuji. Tuším že mu jde o to abych mu uklízela a prala a (doplnte si samy)… Nechci takhle žít příjde s práce nebo o víkendech rozvalí se k televizi a přepíná kanály já bych strašně moc chtěla jet na výlet nebo dovolenou když ho přemlouvám at vstane je křik. Mamka mi řekla že ho asi nezměním že bude vyžadovat servis celý život. A můj dotaz kdo by podle vás měl uklízet? A je nějaká šance že ho změním?
Nebuď hloupá a utíkej jak o život. Přece se nezahodíš s takovým nemehlem. Ve tvém věku
Být mi znovu 18, to by chlapi čučeli a rozhodně bych nikomu neuklízela. Sám si nasvinil, sám ať si poklidí.
Chlapa nepředěláš. A v 18 bych si něco takového k noze neuvazovala. Vlastně asi v žádném věku ![]()
Jak pisi holky-potkat tenhle druh, tak hi obejdu obloukem.
Ono z toho lze i poznat, jak bere zenu. A tenhle urcite ne jako rovnopravnou partnerku, ale jako slipku, ktera se o nej postara jako mama. A zrejme ma chlapec pocit, ze je jediny na svete.
Poslechni maminku, ta ma pravdu. Preci se nebudes hned zahazovat s takovym imbecilem ![]()
Já myslím, že odpověď sama znáte, jen se chcete ujistit, že je správná, aby Vám to dodalo sílu k tomu, co je nevyhnutelné. Držím palce.
Spíš mi tedy řekni, co Tě u něj drží, proč ses k němu po rozchodu vracela.
Mamka má pravdu, nezmění se.
Tobě je 18, máš život před sebou, jdi od něj.
Hele moje rada - ignoruj ho, případně si zablokuj jeho číslo. Určitě bych mu už s ničím nepomáhala a určitě bych ho nechtěla mít za přítele
Jsou lepší, jsi mladá, neztrácej s ním čas! ![]()
To je vtip, ne? A on ti za ten úklid platí? Já jen jestli si tě nespletl s paní na úklid.
Zdrhala bych, jsi mladá, tohle bych teda rozhodně nedělala. Jo a určitě ho nezměníš, pravděpodobně je navyklej od maminky nebo bývalky, že doma nemusí hnout prstem.
@Mercci nezměníš, mela jsem to tak s EX a taky jsem to potom ukončila, a manzel je to samé.
Utikej dokud je cas
popr si to s nim hezky vyrikej, co te na nem stve, ale pochybuji, ze ho zmenis ![]()
@Mercci jinak k dotazu, kdo by měl uklízet… Přece ten, kdo v tom bytě bydlí a ten bordel dělá. Takže ON. Pokud byste bydleli spolu, tak oba ![]()
Uteč ten se nezmění a ještě z něho nejspíš časem vyleze že má dluhy a dítě nechce