Kdo studujete při mateřské sem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50186
6.9.11 17:22
Kachnatko2009 píše:
Ahoj Holky, potřebovala bych poradit od září jsem nastoupila do 2.ročníku na denní nástavbové studium učetnictví.21.9 budu ve 34 týdnu těhotenství tedy Dr.by mi měl napsat žádanku na mateřskou.chci se zeptat z čeho se mateřská vypočítává když studuji denní studium a k tomu pobírám sirotčí důchod ale asi pouze do listopadu ho budu pobírat když budu už brát mateřskou????Žádnou brigádu jsem neměla…Dále se chci optat je normální aby mi škola stopla individuál a chtějí mi počítat normální absenci???Necítím se zrovna na to abych tam docházela vzhledem k tomu když mám pouze ležet a mám rizikové těhu a budu nastupovat na mateřskou..všem moc děkuji za reakce

Pokud jsi nepracovala, tak nemáš na mateřskou nárok, automaticky dostaneš 4-letý rodičovský příspěvek.

Nemůžeš si ve škole přerušit to studium? Sice chodím na dálkově na VŠ, ale u nás to jde běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
6.9.11 17:23

Jestli jsi nepracovala tak nemáš nárok na mateřskou, ta se vypočítává z platu. Dostaneš rovnou rodičák a mám pocit, že na 4 roky (nemůžeš si vybrat)
A s tím individuálem to nevim, ale je to divný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.9.11 17:41

Bohužel na mateřskou nárok nemáš, pouze na rodičák ode dne porodu na 4 roky… Potom možná dosáhneš i na porodné (záleží na příjmech tebe a partnera), a bude možno provést změnu přes otce aby jsi měla 3letou variantu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.11 17:55

dekuji za odpovedi o tu 3letou si mohu zazadat od 1.1.2012 že?podala sem zadost o individual rekli mi ze si to nechaji v zaloze chtejí mi počítat normálně absenci do 1.11.2011 do termínu porodu ,ale když nastoupím 6 týdnu před porodem na ten rodičák přeci mám být v klidu ne?a zadost o preruseni mi doporucili abych zazadala v 6nedeli a pak znovu zpatky o zarazeni do vyuky pride mi dost hnusny neuznat individual když mam rizikové těhu…a sotva se plazím..dyt se musi vyjadrit do 30 dnu…a ne aby to tam nechali lezet ladem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.9.11 18:03
Kachnatko2009 píše:
dekuji za odpovedi o tu 3letou si mohu zazadat od 1.1.2012 že?podala sem zadost o individual rekli mi ze si to nechaji v zaloze chtejí mi počítat normálně absenci do 1.11.2011 do termínu porodu ,ale když nastoupím 6 týdnu před porodem na ten rodičák přeci mám být v klidu ne?a zadost o preruseni mi doporucili abych zazadala v 6nedeli a pak znovu zpatky o zarazeni do vyuky pride mi dost hnusny neuznat individual když mam rizikové těhu…a sotva se plazím..dyt se musi vyjadrit do 30 dnu…a ne aby to tam nechali lezet ladem

Na rodičák se nastupuje až ode dne porodu.. pleteš si to s mateřskou.. O 3letou se dá žádat nejdříve po šestinedělí, nejpozději do 9měsíců věku dítěte, nyní ale mají být od nového roku změny.. takže 3letou variantu budeš mít pokud budeš chtít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.11 18:07

takze pokud mi Dr.nenapíše riziko ze mam byt doma mam smulu a do skoly musim tedy chodit az do porodu????no to snad ne!!!nebo ano?nebo jak to budu mit??ja jsem z toho zmatená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.9.11 18:11

Dr. ti vypíše riziko, jen nevím jak se to vztahuje na školu.. pokud máš opravdu rizikové těhotenství tak by to určitě mělo nějak jít.. V tomhle neporadím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.11 18:14

jj měla jsem problémy o prazdninach chtelo mimo ven…psali mi to i do prukazky na uvolnení z telocviku mi take psali rizokovou graviditu…tak snad mi to nejak napise vubec tedy nevim co tomu dr.mam rict…mam u nej posledni navstevu a pak od 7.10 du uz do nemocnice na prvni navstevu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
6.9.11 20:44

Hele, já teda nevim, ale podle mě škola nemá povinnost tě nějak uvolňovat, řeknu to hnusně, ale jim může bejt jedno, že jsi těhotná, to je tvoje věc. Podle mě na moc úlev nemáš nárok. Bejt tebou tak přerušim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
6.9.11 20:58

pokud jsi nepracovala, tak jak píšou holky 4 letá varianta rodičáku,ale pokud pracuje přítel už delší dobu, dá se to převést na chvilku na něj, on navolí 3letou a pak zas na tebe a ta 3letá varianta ti zustane, je tu na to soustu diskuzí, jak je to s tou volbou, tak pohledej.. azáleží na jaké jsi škole…a jak moc ti vyjdou vstříc…vše je jen o domluvě a o lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.11 16:12

ještě bych se chtěla zeptat třídní mi oznámil,že prý mi budou platit mateřskou,má s tím někdo zkušenost??dnes sem byla na úřadu tam mi řekli že nebudou,že to bylo zhruba před 10 lety..takže normálně 4 letá a od ledna se to má měnit,takže po 6 nedělí mohu zažádat o 3 letou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.9.11 16:14
Kachnatko2009 píše:
ještě bych se chtěla zeptat třídní mi oznámil,že prý mi budou platit mateřskou,má s tím někdo zkušenost??dnes sem byla na úřadu tam mi řekli že nebudou,že to bylo zhruba před 10 lety..takže normálně 4 letá a od ledna se to má měnit,takže po 6 nedělí mohu zažádat o 3 letou..
škola není zaměstnavatel, neodvádí za tebe zdravotní a sociální, tudíž nemůže platit mateřskou. Máš nárok pouze na 4letou variantu jak již zde bylo několikrát řečeno :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
7.9.11 20:12

Přesně jak Píše Monny, platilo tomyslím naposledy v r.2008..pak se měnily zákony.. takže tě bude vyplácet sociálka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze