Kdo studujete při mateřské sem

3352
15.7.11 14:00

Kdo studujete při mateřské sem

ahoj,

chtěla bych příští rok zkusit přijímačky na VŠ - kombinované studium. Ale nevím kam jít, zda-li to zvládnu, jak často se tam jezdí, kolik se musíte učit, jak zvládáte domácnost, děti, zahradu, psa i učení. Jak je to finančně náročné? PORADÍTE MI? PROSÍM. VŠ je můj sen už od základky a po maturitě na OA, jsem byla blbá a neučila se na přijímačky z MA. Hold pozdě bicha honit, ale teď se chci připravit a zkusit to znovu, ale nevím kam, jak na to… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
15.7.11 14:03

Ahoj, ted mam preruseno, ale od rijna se chci vratit, studuju MU v Brne, ekonomicko-spravni fakultu obor: Management, studovala jsem do tehotenstvi, jenze jsem mela rizikove, tak jsem prerusila, ted se chci vratit… tak sjem na sebe zvedava, protoze na dojizdeni je to docela daleko :)

• Citovat
  • Upravit
3352
15.7.11 14:09

Jak často?

Ahoj,

jak často se tam jezdí, myslíš, že mám šanci po 15 letech od školy? Zvládnu to vůbec s dvěma malými dětmi? Jsem asi hrozná :think: , ale vrtá mi to hlavou, pořád dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
15.7.11 14:09

Studuju učitelství MŠ v Ústí, mám sice střední pedagogickou, ale říďa ve školce to po mě chtěla. Během studia jsem zvládla porodit a v poho pokračovat bez ňákýho přerušení :pankac: . Já jsem teda jezdila každou sobotu, ale to je všude jiný. A učit jsem se moc nemusela. Na dálkaře většinou nejsou tak velký nároky :palec: Teď bych teda už měla mít po státnicích, ale to jsem holt ňák odložila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.7.11 14:12
klárka14 píše:
Ahoj,jak často se tam jezdí, myslíš, že mám šanci po 15 letech od školy? Zvládnu to vůbec s dvěma malými dětmi? Jsem asi hrozná :think: , ale vrtá mi to hlavou, pořád dokola…

Prednasky jsou cca jednou za tri tydny cely vikend… ale daji se sledovat online, takze tam budu jezdit jen na zkousky.

Je to moje druha vejska a opravdu jsou ty naroky uplne nekde jinde, takze bych se toho nebala. :) Jestli umis zabrat, mas doma podporu, tak to urcite levou zadni das. :)

• Citovat
  • Upravit
3352
15.7.11 14:16

Jsi velice milá, díky.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
15.7.11 14:18

Ahojky,já začínám studovat od září, dálkově na Porodní asistentku na Ostravské univerzitě. Koncem srpna mám zápis a už se tam strašně těším,i když to bude asi záhul, škola každý pátek a sobotu + v každém semestru měsíc praxe,protože nemám předcházející zdravotnické vzdělání. ale doufám že to zvládnu :-)

tobě držím palce, rozhodně to zkus,aspoň si později nebudeš muset nic vyčítat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
15.7.11 14:25
Michaela23 píše:
Ahojky,já začínám studovat od září, dálkově na Porodní asistentku na Ostravské univerzitě. Koncem srpna mám zápis a už se tam strašně těším,i když to bude asi záhul, škola každý pátek a sobotu + v každém semestru měsíc praxe,protože nemám předcházející zdravotnické vzdělání. ale doufám že to zvládnu :-)tobě držím palce, rozhodně to zkus,aspoň si později nebudeš muset nic vyčítat :wink:
:palec: Díky, zkusím to každopádně, jen nevím, na jakou školu mám jít, jestli tam, kde budu mít cestu 30 min. z domu a do práce mi to bude k ničemu, nebo tam, kde budu tři hodiny v autobuse a do práce mi to bude možná k něčemu, pokud mi to uznají, ale to bych musela být asi vedoucí, a to já nechci, ani se o to nesnažím…A nebudu. Teď nevím, co tedy… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
15.7.11 14:28
Anielkha píše:
klárka14 píše:
Ahoj,jak často se tam jezdí, myslíš, že mám šanci po 15 letech od školy? Zvládnu to vůbec s dvěma malými dětmi? Jsem asi hrozná :think: , ale vrtá mi to hlavou, pořád dokola…

Prednasky jsou cca jednou za tri tydny cely vikend… ale daji se sledovat online, takze tam budu jezdit jen na zkousky.

Je to moje druha vejska a opravdu jsou ty naroky uplne nekde jinde, takze bych se toho nebala. :) Jestli umis zabrat, mas doma podporu, tak to urcite levou zadni das. :)

To s těmi přednáškami online je fakt zajímavé, myslíš, že to mají na všech školách? Rozhodně chci zkusit nějakou ekonomickou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.7.11 14:30
klárka14 píše:
Anielkha píše:
klárka14 píše:

Je to moje druha vejska a opravdu jsou ty naroky uplne nekde jinde, takze bych se toho nebala. :) Jestli umis zabrat, mas doma podporu, tak to urcite levou zadni das. :)
To s těmi přednáškami online je fakt zajímavé, myslíš, že to mají na všech školách? Rozhodně chci zkusit nějakou ekonomickou…

co jsem hledala tak ne… :nevim: ale uz je to dva roky zpatky, co jsem nasla tak brnenska MU mela nejlepsi podporu.

Odkud jsi?

• Citovat
  • Upravit
3352
15.7.11 14:33
Anielkha píše:
klárka14 píše:
Anielkha píše:
klárka14 píše:

co jsem hledala tak ne… :nevim: ale uz je to dva roky zpatky, co jsem nasla tak brnenska MU mela nejlepsi podporu.

Odkud jsi?

Z Havlíčkova Brodu… Nevim, asi i Jihlava je pro mne časově zajímavá, ale jak se tam studuje? Kdo ví? třeba mi někdo odpoví? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.7.11 14:38
klárka14 píše:
Anielkha píše:
klárka14 píše:
Anielkha píše:
klárka14 píše:

Odkud jsi?
Z Havlíčkova Brodu… Nevim, asi i Jihlava je pro mne časově zajímavá, ale jak se tam studuje? Kdo ví? třeba mi někdo odpoví? :nevim:

do Brna jede z HB vlak :) ja jsem dojizdela z Prahy, ale to jsem jen pracovala… treba nekdo neco poradi :)

• Citovat
  • Upravit
1224
15.7.11 15:45
klárka14 píše:
Anielkha píše:
klárka14 píše:
Anielkha píše:
klárka14 píše:

Odkud jsi?
Z Havlíčkova Brodu… Nevim, asi i Jihlava je pro mne časově zajímavá, ale jak se tam studuje? Kdo ví? třeba mi někdo odpoví? :nevim:

Ahoj,
taky studuji na ekonomicko-správní faktultě MU v Brně a taky mám zrovna do podzimního semestru přerušeno. Rodila jsem v únoru a na jarní semestr jsem si prostě hned netroufla. Jsem zvědavá jaké to na podzim bude. Malej má rád, když se mu pořád věnuji a nevím jak se bude tvářit až budu doma sepisovat diplomku a učit se :). Přednášek se také moc nebojím (jak bylo řečeno u nás jsou některé on-line), na některé se pokusím dostat a ten zbytek se dá načíst ze skript. Když jsem ještě chodila poctivě na přednášky tak si pamatuji, že se některé přednášky přenášely do Telče, kde má faktulta pobočku. A někteří vyučující tam dokonce dojížděli přednášet osobně. Bylo to pro studenty, kterým více vyhovovalo dojet do Telče než do Brna. To by v tém případě také možná stálo za zvážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
16.7.11 07:37

Ahoj, taky od září začínám studovat.VOŠ , obor farmaceutický asistent.mám z toho trochu strach,ale vím že když to neudělám teď tak už nikdy.
Do školy budu jezdit jednou za měsíc na víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
16.7.11 15:07
Munchkina píše:
klárka14 píše:
Anielkha píše:
klárka14 píše:
Anielkha píše:
klárka14 píše:

Odkud jsi?
Ahoj,
taky studuji na ekonomicko-správní faktultě MU v Brně a taky mám zrovna do podzimního semestru přerušeno. Rodila jsem v únoru a na jarní semestr jsem si prostě hned netroufla. Jsem zvědavá jaké to na podzim bude. Malej má rád, když se mu pořád věnuji a nevím jak se bude tvářit až budu doma sepisovat diplomku a učit se :). Přednášek se také moc nebojím (jak bylo řečeno u nás jsou některé on-line), na některé se pokusím dostat a ten zbytek se dá načíst ze skript. Když jsem ještě chodila poctivě na přednášky tak si pamatuji, že se některé přednášky přenášely do Telče, kde má faktulta pobočku. A někteří vyučující tam dokonce dojížděli přednášet osobně. Bylo to pro studenty, kterým více vyhovovalo dojet do Telče než do Brna. To by v tém případě také možná stálo za zvážení.

Docela mně ta, ekonomicko-správní zaujala, na přednášky do Telče je to pro mně stejně jako do Brna, takže je to fuk… Ale ty online přednášky, jak to probíhá, to se počítá, jako by si tam byla přítomna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze