Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Než na pohotovost bych se rači zkoušela dovolat na hygienu. Pokud neporadí z neschopenkou tak aspoň vystaví žádanku na test a ten snad do 28. stihnete podstoupit. A až podle výsledku bych se řídila dál. Pořád je tu možnost, že bude zase negativní a do pondělí vám bude dobře. Pokud bude pozitivní tak určitě v práci pochopí, že nenastoupíte a budete mít 3 dny na to neschopenku sehnat.
@Anonymní píše:
Budu, ale já vím, že ona jde do práce až toho 4., takže už teď vím, že mi tu neschhopenku nebude mít kdo vystavit.
Toho 29. uz muzes byt v poradku. Muzes byt jen lehce nachlazena ![]()
@cecetka píše:
Toho 29. uz muzes byt v poradku. Muzes byt jen lehce nachlazena
Mám přes 38. ![]()
@Tejami píše:
Než na pohotovost bych se rači zkoušela dovolat na hygienu. Pokud neporadí z neschopenkou tak aspoň vystaví žádanku na test a ten snad do 28. stihnete podstoupit. A až podle výsledku bych se řídila dál. Pořád je tu možnost, že bude zase negativní a do pondělí vám bude dobře. Pokud bude pozitivní tak určitě v práci pochopí, že nenastoupíte a budete mít 3 dny na to neschopenku sehnat.
Na hygienu se nemůžu od rána dovolat. Předpokládám, že taky nepracují. Zvoní to a nikdo to nezvedá.
@Anonymní píše:
Na hygienu se nemůžu od rána dovolat. Předpokládám, že taky nepracují. Zvoní to a nikdo to nezvedá.
Napiš na lékařskou komoru nebo tvoji pojišťovnu. Praktik musí mít víc jak 3 dny nepřítomnosti zástup. Je to ve smlouvě s pojišťovnou. Proto to musí řešit pojišťovna event lékařská komora. Nemůže odejít před Štědrým dnem a vrátit se 4 ledna bez zástupu. Porušuje pravidla a smlouvu s pojišťovnou.
@Pajik 76 píše:
Napiš na lékařskou komoru nebo tvoji pojišťovnu. Praktik musí mít víc jak 3 dny nepřítomnosti zástup. Je to ve smlouvě s pojišťovnou. Proto to musí řešit pojišťovna event lékařská komora. Nemůže odejít před Štědrým dnem a vrátit se 4 ledna bez zástupu. Porušuje pravidla a smlouvu s pojišťovnou.
Tak jsou to čtyři pracovní dny, tak mu to možná na pojišťovně projde. Ale pěkná hnusárna to je.
Jen moje úvaha. Zavolej na pohotovost a zeptej se na další postup. Mohli by aspoň vystavit žádanku na testy a zbytek určitě dle domluvy.
U nás pokud lékař nemá zástup, tak má napsáno, že máme jít na pohotovost (většinou jeden den cca 2 x do roka).
@Anonymní píše:
V pátek jsem byla na testu na COVID-negativní, kvůli styku s nakaženou osobou.
Dnes (poslední den karantény) mi začíná stoupat teplota, bolí mě svaly.
Nemám vystavenou neschopenku, protože jsem měla dovolenou.
Jenže 29. mám jít do práce. Jednak mi nemá kdo vystavit další žádanku na testy a ani neschopenku, protože lékařka má dovolenou bez zástupu.
Na pohotovost samozřejmě lézt nebudu, asi by mi poděkovali.
Jak se to řeší. Nikdy jsem tento problém neměla.
Anonym, přijdu si jako pitomec a nechci spojovat nick se zdravotním stavem.
No, at pocitam, jak pocitam, tak mi to nevychází… V patek si byla na testu a dnes, tedy 8 den od testu ti az konci karantena? Tos na tom testu byla 2. den od kontaktu?
@j.a.n.i1 píše:
No, at pocitam, jak pocitam, tak mi to nevychází… V patek si byla na testu a dnes, tedy 8 den od testu ti az konci karantena? Tos na tom testu byla 2. den od kontaktu?
Děkuji za podnětnou odpověď, určitě mi pomůže k vyřešení problému.
Byla jsem 5 dní od styku s nakaženou osobou, jenže pak měla pozitivní test i osoba, kterou jsem viděla později.
@Anonymní píše:
Byla jsem 5 dní od styku s nakaženou osobou, jenže pak měla pozitivní test i osoba, kterou jsem viděla později.
No, melo by, neb ti mel byt indikovan dalsi test a tim padem bys to ted mozna nemusela resit.
@Anonymní píše:
Tak to tě asi měli poslat ještě na další test 5-7 dní po kontaktu s tím druhým
Taky ti mohl vyjít test falešně negativní, i to se stává. Mrkni na stránky vaší nemocnice, jak mají pohotovost a zavolej tam. Jinak s tím teploměrem, nejpřesnější je ten klasický ![]()