Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zavolala bych do práce, vysvětlila situaci. Obvoďák může napsat neschopenku tuším min. 3 dny zpětně.
@stinga píše:Bohužel, ta naše běžně nemá. Vím, že musí, ale když se na to vybodne, těžko s tím něco nadělám.
Lékařka MUSÍ mít zástup
@Angry_birds píše:
Zavolala bych do práce, vysvětlila situaci. Obvoďák může napsat neschopenku tuším min. 3 dny zpětně.
Vím, ale ona bude v práci nejdřív 4.ledna, takže ani 3 dny mi nepomůžou.
Další věc je ta, že mme doma 3 teploměry(2 digitální a jeden takový klasický) a všechny mi měří úplně jinak.
Rozdíl i přes stupeň. Nejvíc mi naměřil ovulační, což asi nebude úplně relevatní. V podstatě nevím, kolik mám hlásit, až se někomu dovolám.
Ale čelo horké, oči pálí a skelné…
A nikdy nemá zástup, nebo jen teď? členové rodiny mají stejnou lékařku? že by jsi popřípadě zkusila jiného obvoďáka?
na test tě pošle i hygiena, ale neschopenku nevystaví
a jestli hygiena funguje přes svátky, to nevím ![]()
kolik stupňů máš teploty je zajímat nebude, stačí že teplotu máš
@Anonymní píše:
Vím, ale ona bude v práci nejdřív 4.ledna, takže ani 3 dny mi nepomůžou.Další věc je ta, že mme doma 3 teploměry(2 digitální a jeden takový klasický) a všechny mi měří úplně jinak.
Rozdíl i přes stupeň. Nejvíc mi naměřil ovulační, což asi nebude úplně relevatní. V podstatě nevím, kolik mám hlásit, až se někomu dovolám.
Tak když neni schopna zařídit zástup, tak ti to prostě napíše zpětně o víc dnů. Jako myslím si, že v této době nebudeš jediná.
Jinak s těma teploměrama je to naprosto jedno, prostě řekneš, že máš horečku, nikdo tě nepřijde přeměřit. ![]()
@Angry_birds píše:
Tak když neni schopna zařídit zástup, tak ti to prostě napíše zpětně o víc dnů.
to se lehce, hůř udělá. na to je potřeba schválení OSSZ. nevím, jestli OSSZ to schválí jenom tak „na dobrý slovo“ (ona pacientka prý měla teplotu, ale já ji neviděla a vlastně ani na COVID test nešla)…
@Anonymní píše:
Vím, ale ona bude v práci nejdřív 4.ledna, takže ani 3 dny mi nepomůžou.Další věc je ta, že mme doma 3 teploměry(2 digitální a jeden takový klasický) a všechny mi měří úplně jinak.
tak do 29. času dost, si lehni a odpočívej. řešit to můžeš 28.
@Angry_birds píše:
Tak když neni schopna zařídit zástup, tak ti to prostě napíše zpětně o víc dnů. Jako myslím si, že v této době nebudeš jediná.
Jinak s těma teploměrama je to naprosto jedno, prostě řekneš, že máš horečku, nikdo tě nepřijde přeměřit.
Ono to tak prosté není. Lékař může vystavit neschopnost maximálně o 3 kalendářní dny zpětně. Pokud chce vystavit o více dnů zpětně, musí požádat ČSSZ o schválení a uvést důvod. A pokud to ČSSZ neschválí, uznává se maximálně 3 dny zpětně.
@stinga píše:
A nikdy nemá zástup, nebo jen teď? členové rodiny mají stejnou lékařku? že by jsi popřípadě zkusila jiného obvoďáka?
na test tě pošle i hygiena, ale neschopenku nevystaví
a jestli hygiena funguje přes svátky, to nevím
kolik stupňů máš teploty je zajímat nebude, stačí že teplotu máš
Většinou mezi svátky nemá zástup(Vánoce, Velikonoce). A je to pech, ale chodí tam celá rodina teď už i včetně dětí(bere od 16).
Na hygienu jsem se nedovolala, takže asi nefunguje.
S těmi teploměry je i ten problém, že i když budu mít test pozitivní, tak po 10 dnech bez příznaků mi to mají ukončit a já nepoznám, kdy mi ta horečka přestala. Jak říkám, jeden měří 36.8, druhý 38, třetí 37,2.
A teď si má člověk vybrat, když je to zatím společně s tou bolestí svalů jediný příznak.
Necítím se extra dobře, takže ji asi mít budu, ale nechci jít do práce předčasně a někoho nakazit.
@iiiv píše:
tak do 29. času dost, si lehni a odpočívej. řešit to můžeš 28.
Budu, ale já vím, že ona jde do práce až toho 4., takže už teď vím, že mi tu neschhopenku nebude mít kdo vystavit.
Zavolala bych kterémukoliv obvoďákovi, který je poblíž a bude sloužit. Neschopenku Ti může vystavit jakýkoliv obvoďák - zapátrej v okolí, nebo přes známé. Stačí říct, že máš teploty a bolesti svalů a měla jsi rizikový kontakt s osobou nakaženou Covid 19. Nemyslím si, že by to měl být až tak velký problém pro jiného praktika. Držím palce a ať jsi brzo zdravá.
@sagina píše:
to se lehce, hůř udělá. na to je potřeba schválení OSSZ. nevím, jestli OSSZ to schválí jenom tak „na dobrý slovo“ (ona pacientka prý měla teplotu, ale já ji neviděla a vlastně ani na COVID test nešla)…
To je pravda. Ale stejně si myslím, že teď v době korony se to fakt moc neláme přes koleno. Žádanku na test ji teď stejně obvoďačka nepošle. A hygiena ji stejně řekne ať radši zůstane doma.
@Anonymní píše:-
Většinou mezi svátky nemá zástup(Vánoce, Velikonoce). A je to pech, ale chodí tam celá rodina teď už i včetně dětí(bere od 16).
Na hygienu jsem se nedovolala, takže asi nefunguje.
S těmi teploměry je i ten problém, že i když budu mít test pozitivní, tak po 10 dnech bez příznaků mi to mají ukončit a já nepoznám, kdy mi ta horečka přestala. Jak říkám, jeden měří 36.8, druhý 38, třetí 37,2.
A teď si má člověk vybrat, když je to zatím společně s tou bolestí svalů jediný příznak.
Necítím se extra dobře, takže ji asi mít budu, ale nechci jít do práce předčasně a někoho nakazit.
V každé nemocnoci je od cca 17 hodin pohotovost. Tam bych zavolala a zjistila postup. V pondělí je 28., takže by ti to mělo stačit. Jiný obvodní lékař tě ošetřit nemusí a dělají to s velkou nechutí.
A ano, zpětně se PN vystavuje 3 pracovní dny.
Koukni na stránky nejbližší nemocnice, jak jsou na tom s pohotovostí pro dospělé, možná fungují i o svátcích, ať máš info a seš v klidu.
V pátek jsem byla na testu na COVID-negativní, kvůli styku s nakaženou osobou.
Dnes (poslední den karantény) mi začíná stoupat teplota, bolí mě svaly.
Nemám vystavenou neschopenku, protože jsem měla dovolenou.
Jenže 29. mám jít do práce. Jednak mi nemá kdo vystavit další žádanku na testy a ani neschopenku, protože lékařka má dovolenou bez zástupu.
Na pohotovost samozřejmě lézt nebudu, asi by mi poděkovali.
Jak se to řeší. Nikdy jsem tento problém neměla.
Anonym, přijdu si jako pitomec a nechci spojovat nick se zdravotním stavem.