Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Najít nejbližší ZUŠ, jít na jaře na „zkoušky“ a počkat na přijetí. Pak je možné si vybrat obor, nástroj. Pak hned v září bývá zápis na konkrétní obory. Chodí se 2× týdně - jednou na nástroj (nebo zpěv, tanec), jednou na nauku.
Ahoj, zkus se podívat, jestli u vás není pobočka hudební školy Yamaha. Mají kurzy pro úplné prcky, ale i oborovou hru na nástroje, zpěv, apod. ![]()
U nás je hudební škola ale pár hudebních kroužků je v DDM ale většinou od 7let a víš záleží jak kde a na co
Souhlasím, najít nejbližší ZUŠ a jít na jaře na zkoušky.
Já tam tedy dala děti až později, ale jestli se nepletu, tak ty nejmenší mají pouze přípravku, bez nástroje a bez nauky. Až pozdeji si vybírají nástroj a od 1. ročníku je pak i nauka.
Obor tanec máme také bez nauky. A nevím, jak u vás, ale tady jsou ještě před přijímačkami dny otevřených dveří…
Jaký je rozdíl mezi přípravkou a naukou? Mě to nějak splývá mám pocit, že je to učení not, rytmu a podobně. Poradí nám jaký nástroj vybrat ve škole? Já nikdy na nic nehrála jen se sama naučila trochu na flétnu až v dospělosti.
Zavolej si do Campanelly… krome sboru uci solovy zpev, hru na fletnu nebo na klavir… jestli rad zpiva, tak bych mozna zacala tim sborem a nastroj pridala az bude skolak… prijimaci zkousky delaji v cervnu, ale do sboru se da zapsat i behem roku…
@Regina Hero píše:
Zavolej si do Campanelly… krome sboru uci solovy zpev, hru na fletnu nebo na klavir… jestli rad zpiva, tak bych mozna zacala tim sborem a nastroj pridala az bude skolak… prijimaci zkousky delaji v cervnu, ale do sboru se da zapsat i behem roku…
Dívala jsem se na jejich stránky, vypadá to dobře.
@marcela-matej my jsme s Campanellou velmi spokojení… dcera chodí do sboru od 4 let, chodila do sólového zpěvu a teď ještě na hru na flétnu…
@marcela-matej
Netuším, děti přípravka minula… Ale přípravka je pro děti od 5 do 7 let (jak jsem našla na jedněch stránkách) a myslím si (nevím), že to bude spíše o rytmu a tak. V nauce už se učí noty, pomlky, seznamují se s jednotlivými nástroji. Taková teorie hudby, u nás je jen 5 let.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.