Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat beru antikoncepci a v úterý Doveru první platíčko a měla bych počkat týden a chci se zeptat kdy mám to další platíčko začít brát? ![]()
Uděláš 7denni pauzu a 8 den po dobrání předchozího platicka Vezmeš první prášek z nového platicka. Jednoduché počítání ![]()
@inkakřivák přesně. Ale když si chtějí ženy ničit zdraví, jejich věc, ať si to svinstvo berou. Kamarádka onemocněla rakovinou prsu, jeden lékař jí řekl, že je velká pravděpodobnost, že právě díky dlouholetému braní antikoncepce.
@katerina.Tr Moje babička nikdy HA nebrala a rakovinou prsu onemocněla.
Neřešíme tady snad, zda brát, nebo ne. Já jí taky neberu, mladý holky pod 18 od toho odrazuju, ale to není předmětem diskuze.
Takže když jsem platíčko dobrala v úterý a musím týden počkat mám ho začít brat v úterý nebo až ve středu další týden?
@misahk Pauza je 7 dní, takže další prášek si vezmeš 8. den, tedy ve středu.
@katerina.Tr píše:
@inkakřivák přesně. Ale když si chtějí ženy ničit zdraví, jejich věc, ať si to svinstvo berou. Kamarádka onemocněla rakovinou prsu, jeden lékař jí řekl, že je velká pravděpodobnost, že právě díky dlouholetému braní antikoncepce.
Jéžiš, poplašná zpráva…To by už měla každá druhá…
Dobrý den ja se omlouvam ze se tak vtirnu ale mam takovej problem
tento mesic byl tak nejak stresovy, na vsechno jsem zapominala a tak jsem zapomela brat i antikoncepci dvakrat se mi stalo ze jsem zapomela si vzit dva za sebou ale hned treti den jsem si vzala 3 najednou (vim, ze je to blbost ale nevedela jsem to, prasky beru teprve par mesicu) a s pritelem jsem mela pohlavni styk asi prvni tyden brani dalsiho platicka a ted ke konci, asi minuly tyden ve ctvrtek. Je mozne ze se mi diky tomuhle, ze jsem se,, predavkovala,, praskama se mi zatim nedostavika menstruace? mela jsem ji dostat vcera ![]()
„Je to blbost, ale nevěděla jsem to“ tohle nechápu. To jsi nikdy nečetla příbalový leták svojí antikoncepce?
Buď budeš těhotná, nebo máš z nesprávného dávkování rozhozený hormony. Menstruaci nemáš při braní HA vůbec, jen spádové krvácení z poklesu hormonů, protože se z vaječníku neuvolňuje žádné vajíčko díky braní HA pilulek.