Kdy chodí Ježíšek

20.12.21 05:05

Kdy chodí Ježíšek

Dobré ráno, měl bych dotaz na rozvedené maminky s fungujícím tatínkem. Jsem rozvedený, máme prcka 3,5 roku a letos ho budu mít až od 25 prosince. Kdy k vám případně k tatínkům vašich dětí chodí Ježíšek? Chodí 24.12., dárky pak čekají pod stromečkem a děti se na ně vrhnou hned po příjezdu, nebo čekáte až se vrátí a pak si děláte druhý štědrý den? Prcek je trošku porouchaný a má rád když se věci nemění, tak že bych mu to chtěl nějak zavést a pak už to tak nechat. Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11800
20.12.21 05:15

Rozvedená nejsem ani nemám rozvedené rodiče ale jezdívali jsme 25. k prarodičům… tam na nás taky nějaký ten balíček čekal… Jako malým nám říkali že Ježíšek dárky přinesl 24. Ale rozdělil je i k babičce a dědovi protože i oni chtějí vidět jakou máme radost s dárků… A nebo že je popleta a zapomněl to dát k nám tak to dal k nim pod stromek protože věděl že tam pojedeme… Osobně bych volila první variantu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
20.12.21 05:52

My si teda prcka stridame v půlce dne. Dopoledne jedny Vánoce a odpoledne druhy. Ale kdybychom se střídali po dnech, tak by dárky určitě našel už pod stromečkem, protože Ježíšek přeci chodí 24., akorát bych chtěla, aby si třeba v rámci nedockavosti rozbalil jeden dáreček ale pak bych zavedla slavnosti oběd, a po něm teprve velký rozbalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
20.12.21 06:00

Chodí 24. Manželův syn byl buď u nás nebo si dárky rozbalil, když přijel, tzn 25. Nějakou dobu si ho rodiče předávali 24.12., což bylo hektické a nepohodlné, tak se začalo se střídáním…Vánoce jednou u mámy, podruhé u táty s předávkou 25. S tím, že pak do konce roku už zůstal u daného rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.12.21 06:45

Syn jezdí k otci až 26. Sejde se tam celá jejich rodina, dají si slavnostní oběd a pak se jde na dárky, ty už mají nachystané pod stromkem, jako že je tam Ježíšek už nechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3151
20.12.21 07:42

Jestli se budete s maminkou střídat (jednou 24. a jednou až 25.), tak bych se hlavně domluvila s ní, ať to tedy má stejné. Jinak my dělali znovu „Štědrý den“, mělo to pro nás i pro dítě větší kouzlo. Ještě pokud plánuješ v brzké době novou rodinu i s dětmi, tak „druhý Štědrý den“ nebudeš schopen brzy realizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.12.21 08:38

U nás to bylo tak, že 24. přišel Ježíšek domu a u druhého rodiče nechal dárky, které jsme si rozbalili druhý den. Stejně tak to bylo s babičkami. Nikdy nám to jako dětem nepřišlo divné. Ale určitě bych se domluvila s bývalou. Kamarádka třeba trvá na tom, že všechny dárky děti dostanou 24.,takže o prarodiče je vozí před Vánoci k ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
20.12.21 09:34
@Vladusxx píše:
Rozvedená nejsem ani nemám rozvedené rodiče ale jezdívali jsme 25. k prarodičům… tam na nás taky nějaký ten balíček čekal… Jako malým nám říkali že Ježíšek dárky přinesl 24. Ale rozdělil je i k babičce a dědovi protože i oni chtějí vidět jakou máme radost s dárků… A nebo že je popleta a zapomněl to dát k nám tak to dal k nim pod stromek protože věděl že tam pojedeme… Osobně bych volila první variantu..

Moje deti si píšou dopis Ježíškovi i u babičky, takže jsme tehlech pohádek usetreny :lol: prostě si napsali u babičky dopis Ježíšek si ho odnesl s tak přinesl dárky i tam. Jen kecy, že řekla Ježíškovi že tam budou až 26. Uz mi přijdou moc :mrgreen:
Dárky pod stromečkem nejsou, Ježíšek je tam donese :mrgreen: u druhý babičky uz pod stromečkem jsou :mrgreen: a dětem je to nějak jedno :P u ty první babičky to jsou vlastně její jediný vánoce, žije sama.. Takže normálně máme večeři atd. A pak dárky, vrhani se na dárky hned po prijezdu se nekona :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.21 09:43

Děkuji za odpovědi, původně jsem chtěl aby měl prcek dva štědré dny, aby si to užil i u mě se vším všudy, ale když čtu vaše reakce, tak už mě dva Ježíškové tak super nápad nepřijdou. Asi dám na vás a bude jen jeden štědrý den a jen jeden Ježíšek. Letos na prcka budou dárky čekat pod stromečkem a a já si to s ním se vším všudy užiju příští rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
20.12.21 09:48
@Aduš8 píše:
U nás to bylo tak, že 24. přišel Ježíšek domu a u druhého rodiče nechal dárky, které jsme si rozbalili druhý den. Stejně tak to bylo s babičkami. Nikdy nám to jako dětem nepřišlo divné. Ale určitě bych se domluvila s bývalou. Kamarádka třeba trvá na tom, že všechny dárky děti dostanou 24.,takže o prarodiče je vozí před Vánoci k ní

No, trvat muze, ale to neznamená, ze vsichni musi poslouchat. Jako jo, s prarodici se takhle da domluvit, ale v případě rozeslych rpdicu uz je to pitomost, pokud by tedy vanoce neslavili společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
20.12.21 09:57

Tak u nás jsou děti 24 vždy u mě, máme sváteční den, večeři, dárky, pohádku. A potom si pro ně přijde táta a jdou k němu a tam mají taky dárečky pod stromečkem. 25 již tradičně jezdí k jeho rodině. 26 na oběd se sejdeme s dětmi u mojí mamky a pak jsou pár dní zase se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
20.12.21 10:00
@Aduš8 píše:

Doufám, že jsou ty prarodiče u toho stromečku s nimi teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.12.21 10:08

@a12 nejsou, ta tradice u nich vychází z celé rodiny a nikdo s tím nemá problém. Jako děti to taky tak měly. @j.a.n.i1 já to zmiňovala hlavně z toho důvodu, že každý člověk má z rodiny naučené jiné zvyky a jde fakt jen o domluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
20.12.21 10:18

@PrckuvTata
Za mě, Ježíšek chodí 24. vždycky. To je ta neměnná konstanta, kterou zřejmě potřebuje i prcek.
Tak jako jsou dárky pod stromečkem u babičky nebo u tetičky, až 25., 26. nebo i na Silvestra, tak jsou i u tatínka (příští rok u maminky).
Rozhodně bych mláděti nepletla hlavu dvojí štědrovečerní večeří.
My se s ex první Vánoce třeba domluvili, že on přijel na Štědrý večer k nám a oslavili jsme to společně. Pak měl syn další rok na to si zvyknout, že nejsme spolu a už to tak neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
20.12.21 10:29
@PrckuvTata píše:
Děkuji za odpovědi, původně jsem chtěl aby měl prcek dva štědré dny, aby si to užil i u mě se vším všudy, ale když čtu vaše reakce, tak už mě dva Ježíškové tak super nápad nepřijdou. Asi dám na vás a bude jen jeden štědrý den a jen jeden Ježíšek. Letos na prcka budou dárky čekat pod stromečkem a a já si to s ním se vším všudy užiju příští rok :)

Hele, jestli je domluva s exkou, bylo by fajn se domluvit s ní. Protože pokud ona mu příští rok ten Štědrý den udělá 23. nebo 25., bude zmatenej stejně. Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný