Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@PrckuvTata u menších chodil 2×, u každého z nás zvlášť.. teď už je to 2. Třída, takže přijede a bude mít dárky od Ježíška pod stromečkem ![]()
@PrckuvTata píše:
Děkuji za odpovědi, původně jsem chtěl aby měl prcek dva štědré dny, aby si to užil i u mě se vším všudy, ale když čtu vaše reakce, tak už mě dva Ježíškové tak super nápad nepřijdou. Asi dám na vás a bude jen jeden štědrý den a jen jeden Ježíšek. Letos na prcka budou dárky čekat pod stromečkem a a já si to s ním se vším všudy užiju příští rok
Náhodou, já bych to tak udělala, dělali jsme to takhle ještě minulý rok ![]()
@PrckuvTata píše:
Dobré ráno, měl bych dotaz na rozvedené maminky s fungujícím tatínkem. Jsem rozvedený, máme prcka 3,5 roku a letos ho budu mít až od 25 prosince. Kdy k vám případně k tatínkům vašich dětí chodí Ježíšek? Chodí 24.12., dárky pak čekají pod stromečkem a děti se na ně vrhnou hned po příjezdu, nebo čekáte až se vrátí a pak si děláte druhý štědrý den? Prcek je trošku porouchaný a má rád když se věci nemění, tak že bych mu to chtěl nějak zavést a pak už to tak nechat. Předem děkuji za odpovědi.
přitel ma dite a v posledních letech tu byl vždycky odpoledne a pak ho odvezl domu
Můj ex dělá Vánoce 23. A to včetně slavnostní večeře. Beru to jako daň za to, že na Štědrý den je syn každý rok doma se sourozencem a širší rodinou, ale nadšená z toho nejsem.
@Aduš8 píše:
@a12 nejsou, ta tradice u nich vychází z celé rodiny a nikdo s tím nemá problém. Jako děti to taky tak měly. @j.a.n.i1 já to zmiňovala hlavně z toho důvodu, že každý člověk má z rodiny naučené jiné zvyky a jde fakt jen o domluvu.
Ty jo, to. Mi přijde šílený
že bych koupila dětem dárky a ani bych nevidela jak se jim líbí. Ale zas bych si nemusela lámat hlavu co koupit, když je všechno na jedny hromadě ![]()
@a12 píše:
Ty jo, to. Mi přijde šílenýže bych koupila dětem dárky a ani bych nevidela jak se jim líbí. Ale zas bych si nemusela lámat hlavu co koupit, když je všechno na jedny hromadě
nekdo to tak ma…moje tchyně na tom taky trvala, ze musí byt dárky v jeden den.
u nas to bylo naopak a dárky si rozbalovali az na navsteve u babicky.
@Venetia píše:
nekdo to tak ma…moje tchyně na tom taky trvala, ze musí byt dárky v jeden den.
u nas to bylo naopak a dárky si rozbalovali az na navsteve u babicky.
U nás se to taky rozbaluje u babičky. Když Jsem byla malá, jedna babička byla u nás, tak to byly samozřejmě dárky u nás pod stromečkem, druhá bydlela kousek od nas, tak se ještě večer šlo tam, což bylo docela fajn, přišla tam ještě prababicka a teta se strejdou a detma, který jen sebehli kopec, my mírně vybehli
jak dítěti mi to přišlo fajn, ale ted uz si chceme užívat ten den sami, ne rychle pospíchat k babičce. A už je teda ani nemáme pár metrů, tak uz jedeme k jedny 25. K druhý 26.
@a12 píše:
U nás se to taky rozbaluje u babičky. Když Jsem byla malá, jedna babička byla u nás, tak to byly samozřejmě dárky u nás pod stromečkem, druhá bydlela kousek od nas, tak se ještě večer šlo tam, což bylo docela fajn, přišla tam ještě prababicka a teta se strejdou a detma, který jen sebehli kopec, my mírně vybehlijak dítěti mi to přišlo fajn, ale ted uz si chceme užívat ten den sami, ne rychle pospíchat k babičce. A už je teda ani nemáme pár metrů, tak uz jedeme k jedny 25. K druhý 26.
Jako dite byla babicka u nas, tak bylo vse v jednom. S druhou jsme se temer nestykali a byla ze Slovenska.
V manzelstvi ex dojel pro darky ke tchyni, pozdeji, kdyz uz se nehralo na jeziska, tak se to casto spojilo s navstevou spolecne s jeho segrou a jeji rodinu.
Z me strany to zustalo az na navsteve rodicu. 25 nebo 26.
@Mar__tanka1983 píše:
@PrckuvTata
Za mě, Ježíšek chodí 24. vždycky. To je ta neměnná konstanta, kterou zřejmě potřebuje i prcek.
Tak jako jsou dárky pod stromečkem u babičky nebo u tetičky, až 25., 26. nebo i na Silvestra, tak jsou i u tatínka (příští rok u maminky).
Rozhodně bych mláděti nepletla hlavu dvojí štědrovečerní večeří.
My se s ex první Vánoce třeba domluvili, že on přijel na Štědrý večer k nám a oslavili jsme to společně. Pak měl syn další rok na to si zvyknout, že nejsme spolu a už to tak neřešil.
@Mar__tanka1983 píše:
@PrckuvTata
Za mě, Ježíšek chodí 24. vždycky. To je ta neměnná konstanta, kterou zřejmě potřebuje i prcek.
Tak jako jsou dárky pod stromečkem u babičky nebo u tetičky, až 25., 26. nebo i na Silvestra, tak jsou i u tatínka (příští rok u maminky).
Rozhodně bych mláděti nepletla hlavu dvojí štědrovečerní večeří.
My se s ex první Vánoce třeba domluvili, že on přijel na Štědrý večer k nám a oslavili jsme to společně. Pak měl syn další rok na to si zvyknout, že nejsme spolu a už to tak neřešil.
Takto jsme to měli loni, já si vyzvedl prcka 22.12. cestou z práce, byl u mě do 3.1. než jsem zase jel do práce a ex přijela na štědrý den za náma
@jita22 píše:
Hele, jestli je domluva s exkou, bylo by fajn se domluvit s ní. Protože pokud ona mu příští rok ten Štědrý den udělá 23. nebo 25., bude zmatenej stejně. Kolik mu je?
Jj, s ex vycházím dobře a takřka nic není problém, prckoj ke 3,5
@PrckuvTata píše:
Takto jsme to měli loni, já si vyzvedl prcka 22.12. cestou z práce, byl u mě do 3.1. než jsem zase jel do práce a ex přijela na štědrý den za náma
ty jo, to u tebe byl celý vánoční prázdniny?
No a nešlo by to tedy i letos, v opačném gardu? Nebo už je tam nějaký partner/partnerka, kteří by to nechtěli?
@Mar__tanka1983 píše:
No a nešlo by to tedy i letos, v opačném gardu? Nebo už je tam nějaký partner/partnerka, kteří by to nechtěli?
Třeba ex byla v tu dobu ještě na RD a teď by si ho chtěli užít oba. Společný Štědrý večer by byl fajn, ale asi o něm letos neuvažují, jsem pochopila.
@Mar__tanka1983 píše:
Ano, asi mám na tohle docela štěstí. Vzhledem k mé práci jsem doma sice jen každý druhý víkend na 3 dny, ale za těch 16 měsíců co spolu nebydlíme jsem byl doma bez prcka asi jen 3 dny
Partnera ani jeden nemáme, ale jednak letos je ex s prckem do 25 u jejich rodičů a pak jsme domluvený že už budeme každý zvlášť.
@jita22 píše:
Třeba ex byla v tu dobu ještě na RD a teď by si ho chtěli užít oba. Společný Štědrý večer by byl fajn, ale asi o něm letos neuvažují, jsem pochopila.
Jj, přesně tak, loni byla ex ještě na RD a letos už jsme domluvený že každý sám. Tak že já přijedu 23 domů, 24 budu u ségry, 25 po obědě přijede prcek a bude u mě až do 3 ledna než pojedu do práce