Kdy chodí Ježíšek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
20.12.21 10:34

@PrckuvTata u menších chodil 2×, u každého z nás zvlášť.. teď už je to 2. Třída, takže přijede a bude mít dárky od Ježíška pod stromečkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.12.21 10:36
@PrckuvTata píše:
Děkuji za odpovědi, původně jsem chtěl aby měl prcek dva štědré dny, aby si to užil i u mě se vším všudy, ale když čtu vaše reakce, tak už mě dva Ježíškové tak super nápad nepřijdou. Asi dám na vás a bude jen jeden štědrý den a jen jeden Ježíšek. Letos na prcka budou dárky čekat pod stromečkem a a já si to s ním se vším všudy užiju příští rok :)

Náhodou, já bych to tak udělala, dělali jsme to takhle ještě minulý rok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106454
20.12.21 10:37
@PrckuvTata píše:
Dobré ráno, měl bych dotaz na rozvedené maminky s fungujícím tatínkem. Jsem rozvedený, máme prcka 3,5 roku a letos ho budu mít až od 25 prosince. Kdy k vám případně k tatínkům vašich dětí chodí Ježíšek? Chodí 24.12., dárky pak čekají pod stromečkem a děti se na ně vrhnou hned po příjezdu, nebo čekáte až se vrátí a pak si děláte druhý štědrý den? Prcek je trošku porouchaný a má rád když se věci nemění, tak že bych mu to chtěl nějak zavést a pak už to tak nechat. Předem děkuji za odpovědi.

přitel ma dite a v posledních letech tu byl vždycky odpoledne a pak ho odvezl domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.12.21 10:53

Můj ex dělá Vánoce 23. A to včetně slavnostní večeře. Beru to jako daň za to, že na Štědrý den je syn každý rok doma se sourozencem a širší rodinou, ale nadšená z toho nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
20.12.21 11:04
@Aduš8 píše:
@a12 nejsou, ta tradice u nich vychází z celé rodiny a nikdo s tím nemá problém. Jako děti to taky tak měly. @j.a.n.i1 já to zmiňovala hlavně z toho důvodu, že každý člověk má z rodiny naučené jiné zvyky a jde fakt jen o domluvu.

Ty jo, to. Mi přijde šílený 8o že bych koupila dětem dárky a ani bych nevidela jak se jim líbí. Ale zas bych si nemusela lámat hlavu co koupit, když je všechno na jedny hromadě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106454
20.12.21 11:08
@a12 píše:
Ty jo, to. Mi přijde šílený 8o že bych koupila dětem dárky a ani bych nevidela jak se jim líbí. Ale zas bych si nemusela lámat hlavu co koupit, když je všechno na jedny hromadě :lol:

nekdo to tak ma…moje tchyně na tom taky trvala, ze musí byt dárky v jeden den.
u nas to bylo naopak a dárky si rozbalovali az na navsteve u babicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
20.12.21 11:18
@Venetia píše:
nekdo to tak ma…moje tchyně na tom taky trvala, ze musí byt dárky v jeden den.
u nas to bylo naopak a dárky si rozbalovali az na navsteve u babicky.

U nás se to taky rozbaluje u babičky. Když Jsem byla malá, jedna babička byla u nás, tak to byly samozřejmě dárky u nás pod stromečkem, druhá bydlela kousek od nas, tak se ještě večer šlo tam, což bylo docela fajn, přišla tam ještě prababicka a teta se strejdou a detma, který jen sebehli kopec, my mírně vybehli :lol: jak dítěti mi to přišlo fajn, ale ted uz si chceme užívat ten den sami, ne rychle pospíchat k babičce. A už je teda ani nemáme pár metrů, tak uz jedeme k jedny 25. K druhý 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106454
20.12.21 12:05
@a12 píše:
U nás se to taky rozbaluje u babičky. Když Jsem byla malá, jedna babička byla u nás, tak to byly samozřejmě dárky u nás pod stromečkem, druhá bydlela kousek od nas, tak se ještě večer šlo tam, což bylo docela fajn, přišla tam ještě prababicka a teta se strejdou a detma, který jen sebehli kopec, my mírně vybehli :lol: jak dítěti mi to přišlo fajn, ale ted uz si chceme užívat ten den sami, ne rychle pospíchat k babičce. A už je teda ani nemáme pár metrů, tak uz jedeme k jedny 25. K druhý 26.

Jako dite byla babicka u nas, tak bylo vse v jednom. S druhou jsme se temer nestykali a byla ze Slovenska.
V manzelstvi ex dojel pro darky ke tchyni, pozdeji, kdyz uz se nehralo na jeziska, tak se to casto spojilo s navstevou spolecne s jeho segrou a jeji rodinu.
Z me strany to zustalo az na navsteve rodicu. 25 nebo 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.21 12:13
@Mar__tanka1983 píše:
@PrckuvTata
Za mě, Ježíšek chodí 24. vždycky. To je ta neměnná konstanta, kterou zřejmě potřebuje i prcek.
Tak jako jsou dárky pod stromečkem u babičky nebo u tetičky, až 25., 26. nebo i na Silvestra, tak jsou i u tatínka (příští rok u maminky).
Rozhodně bych mláděti nepletla hlavu dvojí štědrovečerní večeří.
My se s ex první Vánoce třeba domluvili, že on přijel na Štědrý večer k nám a oslavili jsme to společně. Pak měl syn další rok na to si zvyknout, že nejsme spolu a už to tak neřešil.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.21 12:19
@Mar__tanka1983 píše:
@PrckuvTata
Za mě, Ježíšek chodí 24. vždycky. To je ta neměnná konstanta, kterou zřejmě potřebuje i prcek.
Tak jako jsou dárky pod stromečkem u babičky nebo u tetičky, až 25., 26. nebo i na Silvestra, tak jsou i u tatínka (příští rok u maminky).
Rozhodně bych mláděti nepletla hlavu dvojí štědrovečerní večeří.
My se s ex první Vánoce třeba domluvili, že on přijel na Štědrý večer k nám a oslavili jsme to společně. Pak měl syn další rok na to si zvyknout, že nejsme spolu a už to tak neřešil.

Takto jsme to měli loni, já si vyzvedl prcka 22.12. cestou z práce, byl u mě do 3.1. než jsem zase jel do práce a ex přijela na štědrý den za náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.21 12:23
@jita22 píše:
Hele, jestli je domluva s exkou, bylo by fajn se domluvit s ní. Protože pokud ona mu příští rok ten Štědrý den udělá 23. nebo 25., bude zmatenej stejně. Kolik mu je?

Jj, s ex vycházím dobře a takřka nic není problém, prckoj ke 3,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
20.12.21 12:29
@PrckuvTata píše:
Takto jsme to měli loni, já si vyzvedl prcka 22.12. cestou z práce, byl u mě do 3.1. než jsem zase jel do práce a ex přijela na štědrý den za náma

ty jo, to u tebe byl celý vánoční prázdniny?
No a nešlo by to tedy i letos, v opačném gardu? Nebo už je tam nějaký partner/partnerka, kteří by to nechtěli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11268
20.12.21 12:35
@Mar__tanka1983 píše:
No a nešlo by to tedy i letos, v opačném gardu? Nebo už je tam nějaký partner/partnerka, kteří by to nechtěli?

Třeba ex byla v tu dobu ještě na RD a teď by si ho chtěli užít oba. Společný Štědrý večer by byl fajn, ale asi o něm letos neuvažují, jsem pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.21 16:25
@Mar__tanka1983 píše:

Ano, asi mám na tohle docela štěstí. Vzhledem k mé práci jsem doma sice jen každý druhý víkend na 3 dny, ale za těch 16 měsíců co spolu nebydlíme jsem byl doma bez prcka asi jen 3 dny :) Partnera ani jeden nemáme, ale jednak letos je ex s prckem do 25 u jejich rodičů a pak jsme domluvený že už budeme každý zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.21 16:33
@jita22 píše:
Třeba ex byla v tu dobu ještě na RD a teď by si ho chtěli užít oba. Společný Štědrý večer by byl fajn, ale asi o něm letos neuvažují, jsem pochopila.

Jj, přesně tak, loni byla ex ještě na RD a letos už jsme domluvený že každý sám. Tak že já přijedu 23 domů, 24 budu u ségry, 25 po obědě přijede prcek a bude u mě až do 3 ledna než pojedu do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný