Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky. Chtěla bych se zeptat kdy jste dávali dětem matraci v postýlce dolů. Malý se asi před dvěma týdny naučil klečet na čtyřech, péruje, dnes si zkusil z této polohy sednout, zatím přepadl. Chytá se věcí kolem, ale ještě se nepřitahuje do kleku, nebo stoje. Je už čas na sesuv do nižších pater?
Předem díky za odpovědi. ![]()
NO já myslím, že raději o měsíc dřív než o den pozdě
. Pokud se tě jen malinko zdá, že by mohl vypadnout, vylézt, atd, dala bych jí dolů hned.
když šla Aneta na kolena a začala se chytat kolem špruclí, tak šla o patro níž. Když se naučila stát, šla zcela dolů
No zatím se mi právě nezdá, ale děti umí někdy překvapit. Máš pravdu, jistota je jistota.
Martasaja píše:
My máme jen dvě polohy. Teď je tam hloubka 32cm po matraci…
abych nekecala, kolem 7-8m šla do cestovní postýlky. Prvním impulsem bylo odnaučit se v noci budit, takže v kuchyni a nestěhovla jsem celou postýlku. Mělo to být dočasné řešení. Jenže ona v ní spala o 100% líp než v obyč (nemá šprucle, nebouchá se, je větší). N oa tak spí při zemi dost dlouho:D Jde jen o moje záda, ale protože tam umí spát sama, tak jen položim a nazdar
jakmile klekla dala jsem nize a jakmile si stoupla tak uplne dolu.Radeji o neco drive nez aby dite prepadlo ![]()
Ahoj, být vámi, dala bych matraci dolů. Prcek může opravdu překvapit. My dali, když si začala klekat, ale nebyla na čtyřech a plazila se. Je to opravdu otázka chvilky, kdy si malý klekne a tady se nevyplatí vyčkávat.
Dala bych to dolu hned… nikdy nevis kdy se mu povede ten spravnej manevr a vyleze/vypadne ven. Radsi o chvili driv nez pak litat po doktorech s „rozbitym“ ditkem
Ver mi, mluvim ze zkusenosti ![]()
Děkuji za rady, už je dole… ![]()
Máme jakýsi vývojový skok, dnes se začal celkem hbitě plazit, takže se dá čekat, že u těch šprušlí bude opravdu za chvíli stát… ![]()
No Marto, jestli tě to „potěší“, tak Aneta si na 6m klekla, začala lézt, v 7 m si stoupla u postele a začala chodit kolem nábytku (samostatně začala chodti těsně před rokem, v 10m začala chodit za chodítkem)
ahoj, my se davali uplne dolu v 7m. medzistupen sme vynechali. Maly sa plazil od 6m ale od 7 uz klaci a pokusa sa stavat, tak sme to radsej neriskovali ![]()
Ale dodnes mi to pride hodne divne jak je tam tak nizko. Akokeby som ho davala na zem…a to nocne kojenie
![]()
Gabinko , nevím jestli potěší. Taky jste do toho koukám hupli dost rychle. Jasně, že má člověk radost, že je dítko šikovný a snaží se, ale doteď to bylo, tak, že se něco naučil a měsíc to dělal a pak zase pomalu dál. Jenže od toho 6.m se to poněkud zrychlilo a najednou z miminka je malá opice. Tak mě to zaskočilo, pořád jsem myslela, že je na všechno čas a teď krom postýlky rychle sklízím vše do úrovně 30cm nad zemí, protože všechno musí prozkoumat a hračky ho vůbec neberou…
No jednou to přijít muselo…
Della , pocit, že ho dávám na zem mám u cestovní postýlky, tam je fakt kousek nad zemí, ale tuhle máme i tak vyšší, dole je ještě šuplík a malej spí naštěstí celou noc, takže záda si ušetřím alespoň v tomto směru… ![]()
Radši si zvykni rychle:D Já tuhle uklidila na stůl (ne na kraj, bo to už vim) foťák. No a šli jsme vykoupat starší holku a ta potvora nás nezavolala, že tam Aneta hodila do vany foťák - vůbec nevim, jak se k němu dostala, ale opice to je šikovná teda dost…bez pudu sebezáchovy (to aspoň B měla) ![]()