Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
potrebovala bych poradit, jake rozmery prikryvky do postylky poridit. jestli 120×90 nebo 135×100. vubec netusim, jaky rozmer je vhodnejsi nebo jestli je to jedno?? ![]()
Hanul, ja si asi budu porizovat 135×100, aby dítko mělo peřinku déle, až povyroste…
Abych řekla pravdu, tak dodneška nevím, jaký rozměr jsme měli. Kupovali jsme povlečení současně s peřinkou, pak jsem dokupovala ještě náhradní povlečení na výměnu a něco jsme dostali. Ani nám to všechno nepasovalo, některé darované povlečení bylo větší než peřina, ale zas tak moc nevadilo. Myslím, že rozdíl v tom, co píšeš, zas tak velký není, takže je to jedno. Teď už má Anežka větší postýlku (ale ještě ně klasickou pro dospělé), a tak jsme jí pořídili i větší peřinky a povlečení. A možná až zbytečně velké, stačilo by poloviční
Spíš si dej pozor, abys koupila rozměr povlečení odpovídající peřinám (výplni) a taky jestli ti nevadí knoflíky (já jsem měla povlečení se zipem a můžu doporučit, jednak se rychleji povlíkne a hlavně jsem se nebála, že se knoflík utrhne a malá ho spolkne nebo vdechne). Ten zip měl držáček uvnitř povlečení, byl všit vlastně jako obráceně, takže nic nevyčnívalo a tudíž nehrozilo, že by to tlačilo nebo mohlo zranit. Kupovala jsem celou
u včetně nebes, mantinelu i prostěradlo s volány. Bylo trochu dražší, ale ta kvalita byla znát.
taky bych asi kupovala to větší. ale myslím, že větší výběr v povlečeních je zase v té menší variantě
to jsem ale poradila, co?
spíš si vyber povlečení, které se ti líbí a podle jeho rozměrů s pak kup výplň.
jo, a my od dvou let spíme v klasické velké posteli a pod peřinou 140×200 ![]()
Mám přikrývku 135×100 a první dvoje povlečení taky. Jenže pak jsem ještě chtěla přikoupit a moooc se mi líbilo jedno, jenže právě v tom menším rozměru. Vzala jsem ho s vědomím, že když to nepůjde, tak koupím i tu menší výplň, stejně se to občas musí prát… A ono to šlo, tak jsem ráda. Není to zas tak velký rozdíl…
…a jak píše hkac, se zipem jsou lepší a jsme moc spokojeni i s materiálem - froté - příjemné měkounké. Jedno mám takové bavlněné plátno a příšerně se žehlí…