Pláčou děti před spaním?

Anonymni
28.1.09 12:57

pláčou děti před spaním?

Chtěla jsem se zeptat, jestli Vaše děti před usnutím pláčou.
Naše teď už 18 měsíční dcera vždy před usnutím pláče, jak před denním tak před nočním, před denním pláče i víc.
Nepamatuju se, že by usla jen tak,bez pláče.
Někdy si třeba povídá,pak začne plakat, řvát, a pak usne, někdy za 15 minut, někdy za 45 minut.
Je to normální?Co jí trápí?Máte někdo něco takového?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
876
28.1.09 14:55

Ahoj,
tak to asi záleží na okolnostech spaní. Kdybych Viktorii ve věku, ktetrý píšeš, nechala v postýlce, ať spí a šla pryč, taky by řvala… někdy 15 minut, někdy 45… Večer teda ne, protože to jsme ji usínat naučili, ale přes den 100%. No o té mladší, která má 7 měsíců, ani nemluvě… Uspávání je práce :D Bez mé asistence usne jen v autě a to pouze v případě naprostého vyčerpání. Takže normální to asi je, ale nechat ji řvát asi není nejlepší řešení. Netrápí ji asi totiž nic jiného, než to, že tam nejsi. Pravděpodobně nechce být sama… proto pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
28.1.09 20:17

Ahoj,
tak u nás je to jak kdy, také záleží na okolnostech jestli není nemocný nebo nerostou zuby. Měl období, že jsme ho večer položili do postýlky, převaloval se z boku na bok a pak usnul. Po určitém čase zase vyžadoval v ložnici naši přítomnost, takže jeho jsme položili do postýlky a jeden z nás si lehl na postel a čekal až malý usne. No a teď v poslední době zase před usnutím řve a řve, takže buď uspávám kojením anebo na rukách :( .
A přes jsem uspávala malého v kočárku venku, jeli jsme na procházku a nechávala jsem ho v sedu a tak vždy v klidu usnul, když jsem ho chtěla hned od začátku položit, tak řval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.1.09 12:49

Ahoj, naše Lenča byla zvyklá usínat pouze v mé přítomnosti, ale od vánoc jsem měla pocit, že ji má přítomnost spíš ruší, chtěla si povídat, hrát a cokoli jiného než spát. Někdy v půli ledna mě to tak naštvalo, že jsem udělala radikální změnu - oznámila, jsem jí, že bude usínat sama.Řvala pak asi hodinu a nakonec usnula. Od té doby ji položím do postýlky a jdu pryč. Prakticky vždy řve a řve a řve. Tak je to normální
My máme spíš potíž v noci - vzbudí se na mlíko a pak ne a ne usnout. Je ještě s náma v ložnici, vidím stejný problém jak před večerním usínání – asi ji ruším, tak jdu potom pryč a spím jinde. Ale asi to moc nefungje, neb k ní jde manžel. Spíš nevím, jak toto řešit. Samostatným pokojem? S tím nesouhlasí manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
30.1.09 12:02

Ahojky, ja si myslim ze je to zcela normalni, zrovna tim take prochazime, malemu je temer 17mesicu a asi uz 4dny takhle usina,ale ja uz mam vypozorovane, ze je to vzdy v obdobi kdy mu rostou zoubky. Uz nekolikrat nam takhle usinal, vzdy rve a postavi se v ppostylce, prijdeme pohladime a jdeme pryc, do 15-45min spi, trva to vzdy tak tyden a je pak klid. Chce to vydrzet a pevne nervy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.12.09 20:45

nezlob se, to mi připadá naprosto nelidské, nechat své dítě takhle řvát samotné v ppostýlce, zvlášt když ho trápí zuby.. úplně ve mně hrklo, když jsem to četla.. asi máme každá jiný práh bolesti. nic ve zlém. J. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
28.7.15 20:44

Ahoj, nasi male je 15mesicu. Dlouho jsme ji uspavali, od mala ji trapily prdy a sama proste usnout nemohla. Vzhledem k tomu ze mam jeste syna necele 3 roky rozhodla jsem se pro radikalni reseni. Je to cca 5 tydnu. slo to prekvapive dobre, vlastne brecela jen jednou 20min a od te doby usina sama. Jenze ne bez place. Place temer vzdy, po obede i vecer. Vetsinou place jen nez dojdu z pokoje do obyvaku, jindy 3minuty. pak se vzdy uklidni a usne sama ikdyz ji to trva i pul hodiny. zadna katastrofa, ale i tak mi je ji lito a rikam si jak to udelat aby neplakala vubec. Problem je ze na ni nefunguje zadny ritual. At se ji snazim zklidnit jakkoliv uz to pozna a odmita spolupracovat. dokonce mi prestala jist obedy pze vedela ze jak doji pujde spat..
Prosim o jakoukoliv radu ci ujisteni ze ji netrapim zbytecne moc a ze je to normalni. Muj osobni nazor je ze breci pze odchazi maminka ne proto ze by neumela usnout sama. Driv jsem ji uspavala i hodinu, takze tohle je pro me v zaprahu s 2 prckama vic nez jen o pohodli..
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.7.15 21:16

@petukab 3min place, ktery pak sam od sebe ustane, neni zadna katastrofa. Obzvlast pokud se tam pak jeste chruje ci povida bez place, tak ji nic nechybi. Neni duvod se kvuli tomu citit spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.7.15 21:17

Ja mám taky dvě děti, z toho jedno postižené a uspavam, takže pro mě jsou ty řeči o nutnosti neuspavani jen vymluva.

Příspěvek upraven 28.07.15 v 21:20

• Citovat
  • Upravit
2144
28.7.15 21:19

@petukab Jestli je to normální nevím, ale naše starší brečela vždycky před usnutím a potom hned jak se vzbudila ještě asi v cca 2,5 letech :roll:
Občas pomohlo slíbit malou odměnu, když nebude plakat, ale to už byla starší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
28.7.15 21:24

@brko maji uplne jiny rezim navic co bych delala po obede se starsim kdybych hodinu uspavala malou, ktera potrebuje na usnuti uz od novorozence absolutni klid. Driv jsem ji uspavala v kocaru na terase (starsi koukal na pohadky, mala v kocaru usnula za 20min) ale ted je tam stavba a mala neusne. Vecer jde starsi kolem sedme (pres den nespi), mala kolem devate.. vstavaji oba mezi sedmou a osmou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
28.7.15 21:26

@petukab ahoj, nám pomohl estevill - je to řízené „chození“ za dítětem po určitých intervalech..nechat ji půl hodiny plakat se mi zdá moc…podle E. se navštěvuje díte po uložení např. po minutě, pak po třech, pak po pěti, po osmi, po jedenácti (víc jsme snad nikdy ani nemuseli) naučili jsme ji tak usínat někdy v 7mi - 8mi měsících a paráda. Od té doby před spaním nikdy nepláče, vždy uděláme rituál na který si navykla a je to bez problémů. Teď když jí rostou zuby tak vím, že neusne hned - slyším to v chůvě, tak dostává chlazené kousátko, chvilku do něho hlodá a pak usne. A nepláče ti dítě proto, že je přetažené? Zkus mu posunout večerku (byť se ti ještě nezdá unavené) i denní spaní, Někde jsem četla, že pokud už si dítě tře oči, tak je to „pozdě“. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
28.7.15 21:29

@petukab jinak malá mi chodila spát v půl šesté s probuzením na kojení někdy kolem čtvrté a pak spala do půl osmé (od cca sedmi měsíců až do asi roka), teď kojená už není, chodí v sedm, spí do sedmi až půl osmé v kuse (denně spánek po obědě 2-3 hodiny) vždy se probouzí tím, že si začne povídat nebo tlačit jakože chce na nočník.

• Citovat
  • Upravit
2413
28.7.15 21:31

@verulicek diky, ten prvni den jsem za ni chodila dle Estevilla, ale ted fakt place max 3min tak to bych ji spis popudila. Mozna ji zkusim dat driv. Je pravda ze u me je prave tim signalem ke spanku treni oci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
28.7.15 21:40

@petukab super tak zkus a uvidíš..já jsem si toho estevilla tehdá psala, první den brečela dost, druhý den jsme tam chodili a celé uspávání bylo asi na 30 minut, třetí den asi jak chodíš ty - byli jsme tam tak jednou, dvakrát - do pěti minut spala a od čtvrtého dne jsme o ní už nevěděli :-) není to pro každého to nepopírám, ale já si nemůžu stěžovat, malá vypadá už skoro rok spokojeně :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510