Kolik by měl naspat v 7,5 měsících?

3549
22.1.09 10:52

Kolik by měl naspat v 7,5 měsících?

Mám 7,5 měsíčního chlapečka,poslední dobou máme problém se spaním.Ráno vstává kolem osmé hodiny,kolem jedenácté je mrzutý,tak jde spinkat,spí tak do dvou hodin,pak vydrží tak do pěti,když ho dám spát třeba jen na půl hodiny,tak mi potom večer nechce usnout a probíhá zdlouhavé uspávání a končíme až tak kolem desáté večer,pak spí celou noc až do těch osmi.Myslíte,že bych ho měla dávat spát až kolem poledne,aby spal tak do tří a pak už nedávat spát až večer kolem sedmé?Nebo je na to ještě malý?jak to bylo u vás?Poraďte prosím.Nebo ho mám nechat spát 2× denně a večer ukládat až kolem desáté?Byla jsem rozhodnutá dávat ho jen v poledne,ale po rozhovoru s mámou mě přesvědčila,že je na to ještě moc malý,ale teď zase váhám :roll: Děkuji za jakoukoliv odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
22.1.09 11:30

Každé dítě má individuální potřebu spánku, takže to se radí těžko. Ale na jedno denní spaní se mi opravdu zdá moc malý. Jak jsem tak koukala, tak se mu střídají 3 hodiny bdění a pak spánek. Takže já bych to první spaní asi zkusila zkrátit, tím se posune druhé usnutí a pak podle potřeby buď vzbudila nebo nechala dospat …
Starší syn mi spával jednou denně od 10 měsíců, mladší spí zatím 2 x denně a vypadá to, že ještě dlouho bude.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
22.1.09 12:42

No tak já si taky myslím že je na spaní 1× denně ještě maličký, kluci začalil spávat jednou až tak okolo roku. Možná zkus posunout dopolední spaní. Uspi ho třeba už v 10 a pak ho dej tak ve čtyři na půl hodinku. Ale ono s eto od komplu radí… Každě dítko si stejně usne jak chce. Ale uspávat až po 22 by se mi tedy moc nelíbilo. To byste si s manželem teda už vůbec nestihli ani popovídat a asi byste za chvilku byli utahaní jako kotě, protože vy 2× denně nespíte:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
22.1.09 14:49

Paradise,

chytré knížky říkají, že dítě v cca půl roce spí v průměru 13 hodin, kvalitnější chytré knížky říkají, že dítě v půl roce spí v průměru 13 hodin, ale rozptyl je 9-18, tedy 100%. Takže takové to „by měl spát“ fakt neexistuje.

Já měla jedno dítě na jednom konci spektra (ještě v roce spala 3× denně), druhé na druhém (mám pocit, že v 7,5 měsících najížděla už na jedno spaní - takové to obtížné přechodové období, kdy jedno spaní je málo a dvě moc - ale byla to opravdu dost vyjímka).

Řídila bych se intuicí. Lámat spací režim k obrazu svému se mi nikdy nevyplatilo (mimo noční spaní). Pokud vydrží do poledne, aniž by byl vyloženě „přetažený“, zkus ho dávat jen jednou. Pokud to nepůjde, halt dávejte spát v deset večer a svůj program zařiďte podle toho - je to jen přechodné období. Třeba se to změní, až bude pohyblivější - utahá se, bude víc spát. A pak zesílí a zase bude spát míň… v tomhle věku naštěstí netrvá nic takového dlouho, i když to vypadá obtížně.

Tak držím palce, ať dobře pořešíte. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.1.09 15:14

Holky děkuju moc za rady.

Evalu ty jsi to vystihla přesně,jedno spaní je málo a dvě jsou moc.Každopádně ho zkusím vzbudit ráno dřív,abysme šli spát dopoledne dřív a tím pádem i odpoledne a uvidím,jestli bude spokojený.Je asi fakt,že lámat to přes koleno,aby byl pak protiva i přes den,kdy je jindy pohodář je blbost,takže uvidím a budu se řídit částečně jeho biorytmem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
22.1.09 16:11

AHoj Paradise,
resim stejny problem.. jedno malo, dve moc..

Tak jsem Sofi nechala dnes spat dopoledne jen pul hodiny a uvidim, co to udela vecer. Kazdopadne velka zavist, nase Cacora v noci spala v kuse max. 4 hodiny a to jen parkrat…

• Citovat
  • Upravit
3329
22.1.09 21:35

To je tezko radit, moje mala spala az do 14 mesicu pres den v kuse max 40 minut, spis jen 30. Ted spi jen jednou, zato i dve hodiny. V 7,5M spala jeste 3×, ale max. po tech 30 minutach. To poledni spani se mi zda teda dlouhe, Marianka by se stoprocentne vzbudila hlady, je to zrout :D To bych zkusila zkratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí