Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@petukab jestli ti pláče opravdu jen pár minut a není to nějaký dramatický, srdceryvný pláč, tak bych to nechala být. Maximálně můžeš zkusit posunout tu dobu spánku, ale nedělala bych žádné dramatické změny, abys ji tím nerozhodila. Nejsem v žádném případě příznivec nechávání vyplakání dětí kvůli čemukoliv, ale tohle mi nepřijde nijak brutální. Neznám tvou dceru, ale ten pláč může být způsobený tím, že je ve věku, kdy intenzivně objevuje, všude kolem je pořád co dělat, spousta zajímavých věcí a tak je pro ni těžké vypnout a odpočívat. Můj syn sice při usínání nikdy neplakal, je samouspávací, ale dlouhou dobu plakával při návratu domů z venku. I když jsme na hřištích denně min. 4 hodiny, zná tam už snad každé zrnko písku, tak se mu odtud prostě špatně odtrhávalo, měl asi pocit, že o něco přijde a trvalo mu to, než to zpracoval. Teď už jsou návraty v klidu, ale stejně mi nezapomene vždycky zahlásit, že doma bude ham ham, hají a pak hned zase bábo bábo, houpy a hop hop (tzn. že hned po spaní jdeme zase na hřiště).
@petukab Taky jsem zkusila a mám podobnou zkušenost jako ty. Teď teda zase chodím uspávat, ale protože už vnímají pohádky a povídání a tak a to mě na tom baví. A spí max. do půl hodiny. Někdy jen ležím, já si čtu svoje a holky usínají.
Ale i když jsem uspávala, tak brečela, trvalo to i hodinu. Takže po Estvilovi to bylo rapidně lepší na všechny strany. A malá byla lépe vyspaná, v noci se tolik nebudila.
@Aries6 bože to je snad zázrak..mám pocit že sna celé emimino mě kvůli této metodě kamenovalo a já ne a ne narazit na někoho se zkušeností a ještě k tomu pozitivní
tak sláva..on to nebyl tak úplně hlupák asi
ale jak říkám, asi neple aplikovat plošně na všechny děti. Nám to teda ale za pokus sálo a nemůžem si to s manželem vynachválit.
@verulicek píše:
@Aries6 bože to je snad zázrak..mám pocit že sna celé emimino mě kvůli této metodě kamenovalo a já ne a ne narazit na někoho se zkušeností a ještě k tomu pozitivnítak sláva..on to nebyl tak úplně hlupák asi
ale jak říkám, asi neple aplikovat plošně na všechny děti. Nám to teda ale za pokus sálo a nemůžem si to s manželem vynachválit.
haha, taky jsem si z tech prispevku pripadala jak krkavci matka
![]()
Ale u nas to fungovalo taky u obou deti
![]()
Kdyz chce nekdo diteti otrocit a uspavat hodinu az dve, prosim
![]()
Zakladatelko- to 3 min breceni bych nechala byt. Neni to nic strasnyho. Ono ji to prejde ![]()
@petukab zkus jí posunout spaní nenápadně - nejdřív třeba o 15 minut, další týden o dalších 15 a uvidíš jestli bude nějaké zlepšení.