Kdy dát syna spát?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9821
13.8.11 22:00

Kdy dát syna spát?

Potřebuji poradit se kdy mám dát syna spát. Vstává mezi 5 -6 hodinou(někdy až 6 - 7) pak dle potřeby jde spát mezi 8 -9 (v poslední době už v 8) spí do 10 - 11 , potom oběd, hraní, kojení a zase má potřebu jít spinkat cca mezi 13 -14. Spí maximálně do 15:30 - svačinka, hraní a kolem 17:30 je zase unavený. Snažím se ho natáhnout do 18:15 na koupání,ale nevím zda nemám koupat dříve?(u kojení je už dost plačtivý,unavený-měl ještě jedno třetí spaní,ale teď poslendí dobou už neusne, jedině když ho uhoupu) A tím pádem ho dát spát dřív,ale mám strach aby mi mi nevstával ráno ještě dřív než v těch 5 hodin? Nemáte zkušenost? Poradíte? Vím,že každé dítě to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13738
13.8.11 22:04

Dito asi nezbývá než to vyzkoušet… Můj syn vstává podobně, spát chodí cca po 3-4 hodinách, a 2-3 hod spí. Dávala jsem ho taky spát kolem 18, spal dobře.
Až poslední dobou mi přijde, že pokud fakt už v 18 spí, tak se pak budí a spí neklidně. Takže se snažím dávat ho spát až spíš před 19. Ale u něj fakt závisí na tom, kdy jde spát a jak dlouho spí odpoledne, nemá úplně pravidelný spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
13.8.11 22:07

Vyzkoušej. Já když je malej unavenej dřív, koupu klidně už v půl šesté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
13.8.11 23:14

No to je sen, takové děti 8-) Pokud ti pláče, zkus dřív, uvidíš, u nás jsem neobjevila žádné souvislosti mezi uložením a vstáváním, např. mi usnula po cestě k Dr., spala 15 minut, protože jsem ji musela vzbudit, pak jsem ji zkusila dát spát, jak jsme se vrátili a nic (spává 1× denně), tak jsme lítali po venku docela dlouho, dala ji spát až po 21.h. Člověk by si řekl, že bude spát do 9ti (vstává kolem 8.h běžně) a ona byla vzhůru už před 7. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
13.8.11 23:34

Koupala bych klidně dřív.U nás nefunguje, že když jde později spát, později vstává nebo naopak.Prostě každý den vstává kolem deváté , ať jde spát v šest,osm nebo v 10…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
14.8.11 00:03

Nepíšeš,kolik je malému,ale to asi tak kolem roku.
My to měli podobně. Vstává mezi 5 a 6,ale naučila jsem ho po ranním krmení dávat spát hned a on spí někdy do 9,jindy do 10 a já s ním:-). Pak ho dávám po obědě.Ale třeba dneska jsem byla jakási zabraná do vaření,najednou bylo půl třetí,on začal být protivný a já si uvěomila,že vlastně nespinkal. Tak jsme jeli ven a usnul v kočárku skoro hned a dal si hodinku a půl do půl páté. Do pelechu šel před osmou jako tradičně. A je mu jedno jestli usíná kolem oběda nebo ve tři ,vždy jde před osmou,ale občas je to s protestem. Ráno opět budíček kolem 5:-)
Jinak klidě okoupej dřív.Když byl menší,tak taky už od páté odpoledne byl neuvěřitelně protivný a koupání se pořád posouvalo páté hodině.Usnul,v devět se vzbudil dostal mlíko a pokračoval ve spaní.

• Citovat
  • Upravit
9821
14.8.11 07:04

má 7 měsíců, tak to asi zkusíme dřív, protže je mi ho už dost líto jak potom večer pláče. Asi by mu pomohlo kdyby zabral ještě kolem té 17 hodiny,jenže uspat by bylo dost náročné asi jen houpáním. Někdy usne v manduce,ale to jen když nevidí ven, protže jinak kouká kolem sebe a neusne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
14.8.11 07:05

jka jsi to udělala po tom ranním krmení? já kojím ve 4 , potom cca v půl 7 a pak vstáváme, jde si na chvilku hrát,ale kolem půl 8 ráno už je zase protivný a chce se nechat uspat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
14.8.11 10:16

Já ho nechávám hrát si v postýlce (mám jí vedle postele, bez těch šprušlí) a u toho pospávám. On si hraje (nebo ječí :roll: ) a cca po hodině zase usne. A já taky :wink: Vstáváme pak kolem osmé, ale někdy se zadaří i do půl desáté :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
14.8.11 18:16

fíha to asi zkusím… dneska usl v 18:10 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
14.8.11 21:45

Syn když se z odpoledního spánku probudí brzo (třeba kolem jedné), tak je taky schopnej usnout v šest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
14.8.11 21:52

Ráno v šest dostane lahev,přebalím,dám do postýlky a jdu spát. Máme ho v obýváku,tak jen zavřu dveře a on teď už klidně hned usne. Je pravda,že dřív ječel třeba hodinu,ale jsem tvrdá a nedala jsem se. Hodila jsem na hlavu polštář,dalo se to,případně jel do jiného pokoje. A přineslo to svoje ovoce. I večer zavezu postýlku do ložnice a on tak 5× z týdne sám usne. Před spaním zase vyvezu a mám v noci klid a neslyším to dudlání-to se opravdu nedá :mrgreen:. Chce to trochu obrnit nervy. Dělal jsem to u obou dětí a i starší dcerka usíná od mala sama v pokojíčku. Třeba sestra musela pořád houpat,usínat u dítěte kvůli společnému bydlení u rodičů,aby naši měli klid a klukovi je 8 a doteď chce mámu u usnutí,popř.otevřené dveře a pořád chodí do obýváku,že se bojí.

• Citovat
  • Upravit
9821
14.8.11 21:57

fíha dobrej fígl, asi ho zkusím, nakojím přebalím a pujde se ještě spinkat, protože opravdu velezeme v 7 a v půl 8 už je zase unavený 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
15.8.11 10:51

Malýmu je teď rok a takto to praktikuju v podstatě od narození,ale to se budil po 3 hodinách.Kolem toho půl roku začal vstávat takhle brzo a už nechtěl spát,ale trvalo tak měsíc než si zvyknul. Ale za to ticho a klid to chvilkové řvaní opravdu stojí:-))

• Citovat
  • Upravit
9821
15.8.11 13:16

jpichová, já to zkoušela dneska,ale dopadlo to fiaskem, celé dopoledne nespal :-x a v noci taky hruza, jak jsem vešla do ložnice chtěl nakojit, a to týden vydržel bez kojo a pil až ve 3 -4 v noci,ale to jsem spala jinde (né v ložnici)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí