Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky ![]()
Malej se mi teď přestal budit ráno na mlíko, tzn. spí celou noc, což je samozřejmně supr, ale problém je v tom, že UM dostával akorát v noci (kolem 6 ráno, vstával kolem půl deváté)
A já teď nevim kam mu to UM zařadit, protože by ho asi měl pít, že?
Dosavadní jídelníček vypadal takto:
okolo 6 - UM
9:30 - jogurt
mezi půl jednou jednou - masozelenina
mezi půl pátou a pátou - přesnídávka
večer okolo 20:00 - kaše (z flašky)
Tak kam s tim UM ![]()
Ahoj ,nepíšeš jak to máte s odpolením spaním,ale my jsme to tak dělali- po obědě, před odpoledním spaním,ale myslím si, že min.hodinu by měl být teda po obědě.Nebo ho dávat hned ráno,jak se vzbudí.
jestli dobře rozumím, tak jeho první jídlo je až v těch 9.30 ?
když nepije UM, dala bych místo odpolední přesnídávky zase jogurt s kouskem ovoce, aby dohnal mléčnou dávku…
Mne kdyz mala nahodou spi celou noc, tak pak dam mliko hned po probuzeni. Prez den ho vubec nechce.
Před spaním nic nejedl, až potom přesnídávku.
Ráno jak se vzbudí by to šlo, ale třeba dneska měl ráno jogurt a až pak oběd (mezitim spánek) a v pohodě, tak já nevim. Zas aby těch jídel neměl moc ![]()
Lenka512 píše:
jestli dobře rozumím, tak jeho první jídlo je až v těch 9.30 ?když nepije UM, dala bych místo odpolední přesnídávky zase jogurt s kouskem ovoce, aby dohnal mléčnou dávku…
No, teď už ne, teď ho má dřív tak v půl devátý. Ale neměl by přeci jenom mít to UM, je to přeci základní potravina kojence, on ho neodmítá, chutná mu, jen nevim kdy ho dávat.
Uvidis, kolik ti toho vypije, protoze kdyz ji to dam az po probuzeni, tak vic jak 100ml nevypije (pritom nad ranem vypije i 180ml) takze zhruba za hodinu muzu dat svacinu.
No já se právě bojim, že toho vypije klíďo 270 ml jak byl zvyklej nad ránem, ale uvidim, asi teda zkusim ráno menší množství ![]()
moje malá má už 18 měs. a spí taky celou noc, ale když se probudí tak má mlíko v noci, ráno, dopoledne před spaním a večer kaši. v těch 10 měs. to měla mlíko 4× denně vždycky před spaním akorát ráno po probuzení
Martulko v těch 10 m ti spala jak časo? dopoledne a odpoledne?
já bych ho dala hned ráno v těch 8:30a pak třeba v 10hod jogurt pred tím než ti půjde spát dopoledne. mě se zdá 4jídla pro takového prcka celkem málo. a určitě minimálně jednou by to UM měl mít.
my to máme takhle
RÁNO-UM
DOPOL-OVOCE
POLEDNE-MASOZELENINA
ODPOLEDNE-BUD UM a nebo jogurt(strídám to)
Večer-kaše
a co rano um a odpoledne presnidavku s jogurtem?ja mam jogurt treba michat do presnidavky
finduska píše:
a co rano um a odpoledne presnidavku s jogurtem?ja mam jogurt treba michat do presnidavky
Taky by šlo ![]()
Vyzkoušim pár variant a uvidíme co bude nejvíc vyhovovat
ahojky holky omlouvám se že se připařím ale zajímalo by mě jak dostat UM do 11měs.mimi.Od 10měs.ho vůbec nechce ani ho nemůže vidět.Spinká od 18:30hod.do 7:30-8:30hod.v noci se nebudí
ráno po probuzení mu dělám mléčnou kaši na dobré ráno 170ml do misky
10:30hod.ovoce
oběd 12:30-13hod- masozelenina
svačina:jogurt,dětská sušenka
večer-kaše mléčná na dobrou noc opět do misky