Kdy si pořídit dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
5.2.13 19:30

@kristyna92
Díky moc :) myslím si, že tohle řešení je asi nejrozumnější. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
27.2.13 18:41

Od nás z gymplu šlo pár lidí na medicínu a teďka zhruba už všichni dostudovali, je jim 27,28 a neznam nikoho kdo by rodinu plánoval. nejdřív prý tak za 5 let a mají vztahy, dlouhodobé, partnery co vydělávají, i při studiu odpracováno.

nevím co obnášejí atestace - to bys byla asi už zaměstnaná a študovala na další zkoušky? mimčo bych asi zkoušela v tuhle dobu. já třeba začínám mít zdravotní problémy a s půjde to hůř a hůř :zed: a to jsem oproti čtyřicítkám co čekají první zajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85910
6.4.13 22:48

…

Příspěvek upraven 15.07.19 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
6.4.13 23:17

Mám to podobně, jsem veterinářka, je mi přes 30, jednoho prcka už teda mám (2 roky), ale teď přemýšlím, jestli ještě druhý a kdy. Po škole jsem pracovala v praxi rok, teď sice pracuju při RD, ale mimo obor, mám strach, že až se po šesti letech na RD zase vrátím do praxe, pokud se mi teda vůbec podaří v oboru práci najít, že už nebudu umět ani píchnout injekci :-( Ach jo, nemáme to holt lehký…
@blumen nevím, jak moc je náročná atestační zkouška, jestli se chce hodně teorie, nebo spíš už poznatky z praxe, ale mám lehkou zkušenost se studiem na MD (jenom jsem dělala obyčejné ped. minimum) a byla to hrůza, je fakt, že jsem neměla žádné hlídání, ani manžel moc nepomáhal s hlídáním, takže jsem všechno doháněla po nocích a už bych se do studia s malým mimčem nepustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85910
7.4.13 12:48

…

Příspěvek upraven 15.07.19 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 12:41

Touha po dítěti

Zdravím všechny zkušené maminky a chtěla bych požádat o radu. Je mi 27 let a už asi dva roky intenzivně toužím po dítěti, ale mám strach, že to finančně nezvládneme. Abych to vysvětlila - VŠ 2 roky jsem si dodělávala dálkově a u toho jsem pracovala (v oboru, ale jen jako záskok za mateřskou = 3 roky), abych získala praxi a lépe se mi po dokončení školy hledala práce. Práci jsem sice našla, ale absolutně mi nevyhovovala (dlouhá pracovní doba, dojíždění, peníze, kolektiv…), tak jsem sice nastoupila, ale dívala se po něčem lepším. Po půl roce jsem našla téměř práci snů jen s jedním kazem - opět jen záskok za mateřskou :zed: Nakonec jsem práci vzala a jsem v ní opravdu moc spokojená, chtěla bych v ní zůstat. Je možné, že se paní vrátí teď už za dva roky z mateřské nebo je i možné, že bude mít ještě jedno dítě a mě se smlouva prodlouží o další 3 roky. Za 5 let jde do důchodu jiná kolegyně, namísto které bych teoreticky také mohla jít a měla konečně smlouvu na dobu neurčitou. Jenomže to mi bude 32 let a ihned po zaučení odejít na mateřskou, to mi nepřijde fér (možná můj věk a možnost odchodu na mateřskou bude příčinou, že mě to místo ani nedají). Tento rok chceme koupit byt na hypotéku, abychom měli
vlastní zázemí a přemýšlíme, že ten další rok bychom se začali snažit. Ale já mám hrozný strach, že po mateřské neseženu práci :nevim: a partner nás sám ufinancovat nezvládne. Samozřejmě počítám s možností, že neotehotnim hned. Jak byste tuto situaci řešili? Chtěla jsem dítě určitě do 30 let mít, ale nestíhám si vytvořit ty správné podmínky. Existují vůbec správné podmínky? Omlouvám se za román a děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
22283
15.7.19 12:44

Neexistují. A věř, že jakmile začuchají těhotenství, tak ti smlouvu neprodlouží. A tvůj strach, že po mateřské neseženeš práci, je oprávněný. Zvlášť jestli děláš v oboru, který lze nějak dělat i mimo vzdělání. Laborantku asi těžko nahradí amatérem, jestli chápeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
15.7.19 12:48

Co znamena, partner nas sam ufinancovat nezvladne? Budes mit materskou, pote rodicak. Nemusis byt doma cele 3 roky, muzes nejaky cas delat i z domu, pripadne jit na malicky uvazek, pokud Ti to charakter prace a dite dovoli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 12:52

@Ms.Ragdoll samozřejmě během mateřské a rodičovskeho příspěvku bychom to zvládli. A pokud by se mi naskytla možnost přivýdělku, šla bych do toho, ale moc a tím nepočítám.

• Citovat
  • Upravit
489
15.7.19 12:53

Šla bych do ditete hned, pokud oba s partnerem chcete. Cekat na nejakou " jistotu" ktera možná bude za 5 let to bych fakt nedala. Jeste bych doporučila stihnout nejdřív svatbu a pripadne vyřídit zadost o hypotéku dokud jsi zamestnana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.7.19 12:54

Ne, idealni podminky nejsou nikdy.. Tech by ses nemusela dockat ani v padesáti.. Mas VS, proc bys nemela po md uz najit práci?? Proc by to manzel neufinancoval? Nepracuje, nebo co? A nemusis nutne sedet tri roky doma, pracovat se da i na rodicovske..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.7.19 13:00

Ideální podmínky nejsou nikdy, protože vždycky se najde nějaký - až budeme xxx. Pokud chceš dítě, tak si ho udělej, nečekej. Všechno se dá řešit za běhu, je to sice složitější, ale ne nereálný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 13:05

@kamilka33 ano tu hypotéku určitě zvládneme ještě předtím a svatbu taky ;)

@Pajka89 no jo, ale kdo dnes VŠ nemá? I s vysokou je docela dost těžké najít v mém oboru práci. Přítel samozřejmě pracuje, ale nemá tak vysoký plat, abych si mohla dovolit být po mateřské dovolené nezaměstnaná. Vím, že se dá pracovat i na mateřské, ale těch příležitostí je méně, tak s tím moc nepočítám. Navíc bude problém i hlídání, neboť potenciální babičky jsou ještě pracují…

• Citovat
  • Upravit
9254
15.7.19 13:12

Tak já jsem v tomhle vysmátá, sice jsem nezaměstnaná, protože mi při mateřské skončila smlouva na dobu určitou. Ale nemám problém si najít práci, protože jsem hned po škole změnila obor a umím v něm věci, které jiní neumí 8) Zkus popřemýšlet, jestli by to nebyla cesta i pro tebe. Nějakým způsobem se rekvalifikovat třeba při rodičáku ;) Ideální doba nebude nikdy a kdo dělat chce si práci vždycky najde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
15.7.19 13:16
@Natálka26 píše:
Ideální podmínky nejsou nikdy, protože vždycky se najde nějaký - až budeme xxx. Pokud chceš dítě, tak si ho udělej, nečekej. Všechno se dá řešit za běhu, je to sice složitější, ale ne nereálný.
:palec: moje rec

Navic ja odchazela z prace se smlouvou na dobu neurcitou z vyssi pozice a pozice i cela pobocka firmy se zrusila, takze se taky nemam kam vratit :nevim: :mrgreen: zakladatelko: nikdy nemas jistotu, co bude za x let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí