Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,malému budou v únoru 2 roky a já nevím jak dlouho předem mám zajít do školky aby tam pak ještě měli místo? Nevím jestli půjde už teď v květnu na zápis,když mu bude teprve 2,5roku a já jdu do práce až vlastně v únoru¨2011? Ale do dalšího zápisu už přeci čekat nemůžu,protože končí mateřská a já do práce musim.To mu tam budou od května do února nějak držet místo?
Děkuji za rady,ahoj Manu.
Jsem na tom úplně stejně. V únoru 2011 nástup do práce, malý je únorový. V dubnu 2010 jdeme tedy už k zápisu, s tím, že nastoupí od ledna 2011 pokud budou mít místo. Tedy v průběhu školního roku. Máme trochu výhodu, že už máme staršího ve školce a bude mít tedy přednost. Jinak se dá samozřejmě také přijít dodatečně, třeba v září, v říjnu a domluvit se o nástupu od druhé poloviny školního roku. Takto u nás bylo přijato poměrně dost dětí, protože ti, kteří jsou do školky hlášení mohou vypadnout (důvodů je mnoho) a uvolní se místo. Pokud vás nevezmou v květnu u zápisu, tak to zkuste zase v září. Záleží na té které školce.
Já samozřejmě doufám v to, že bude od ledna 2011 přijat, jinak to budu muset řešit hlídáním.
Záleží na tom, z jakýho jsi regionu. Určitě bych šla na zápis už v tom květnu. Já mám dubnovou holku a minulej rok i když jsem věděla, že mi jí ve třech letech pravděpodobně nevezmou, tak jsem tam šla, protože v naší školce funguje takzvanej pořadník.
Ty co nevezmou se přesouvají na další rok a nám se to vyplatilo, teď od září mi jí už vzali.
Markéta
Taky máme malou únorovou a na zápis půjdeme na jaře. Jinak to myslím ani nejde když chceš aby nastoupil do školky behem příštího školního roku. Otázka je jestli nám ty děti vezmou, že
ale i my máme staršího už ve školce tak snad budemem mít přednost.
Ježiš tak to doufám,že ho vezmou,protože hlídání nemáme,tak to nevim co bych dělala!
Všude jsou zápisy jednou ročně, pro všechny děti, kterým jsou 2 roky a víc. Určitě k zápisu běžte, prototže až bude další zápis, malej už bude dávno tříleťák a (v lepším případě) do školky už chodit bude. ![]()
Anežka je květnová (na začátku) a k zápisu jsme šli v jejích skoro 3 letech (zápisy u nás probíhají už začátkem února) a i tak jsem to brala jako štěstí, že ji „UŽ“ vzali. Záleží, kolik místa se ve školce uvolní (nejen jakou mají kapacitu školky, ale taky kolik dětí odejde do školy) a jaká mají kritéria, ta by měla být předem známá. Já jsem to řešila tak, že jsem Anežku zapsala před 3.narozeninami do jeslí a do konce školního roku chodila tam. Po 3.roce by mi ji do jeslí už nezapsali.. Ale vím, že ne všude jsou jesle dostupné.
určitě k zápisu zajdi. Nencht to bít jinak by jsi přišla o místo. Známé drží místo paltí sice cca 160,– měsíčně za místo do 3 let může jen na 5 dní v měsíci, myslím a pak máš jisté místo.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.