Kdy do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
25.11.09 11:26

Kdy do školky?

Ahoj,malému budou v únoru 2 roky a já nevím jak dlouho předem mám zajít do školky aby tam pak ještě měli místo? Nevím jestli půjde už teď v květnu na zápis,když mu bude teprve 2,5roku a já jdu do práce až vlastně v únoru¨2011? Ale do dalšího zápisu už přeci čekat nemůžu,protože končí mateřská a já do práce musim.To mu tam budou od května do února nějak držet místo? :nevim: :-) Děkuji za rady,ahoj Manu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4921
25.11.09 11:35

Jsem na tom úplně stejně. V únoru 2011 nástup do práce, malý je únorový. V dubnu 2010 jdeme tedy už k zápisu, s tím, že nastoupí od ledna 2011 pokud budou mít místo. Tedy v průběhu školního roku. Máme trochu výhodu, že už máme staršího ve školce a bude mít tedy přednost. Jinak se dá samozřejmě také přijít dodatečně, třeba v září, v říjnu a domluvit se o nástupu od druhé poloviny školního roku. Takto u nás bylo přijato poměrně dost dětí, protože ti, kteří jsou do školky hlášení mohou vypadnout (důvodů je mnoho) a uvolní se místo. Pokud vás nevezmou v květnu u zápisu, tak to zkuste zase v září. Záleží na té které školce.
Já samozřejmě doufám v to, že bude od ledna 2011 přijat, jinak to budu muset řešit hlídáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
25.11.09 13:12

Záleží na tom, z jakýho jsi regionu. Určitě bych šla na zápis už v tom květnu. Já mám dubnovou holku a minulej rok i když jsem věděla, že mi jí ve třech letech pravděpodobně nevezmou, tak jsem tam šla, protože v naší školce funguje takzvanej pořadník.
Ty co nevezmou se přesouvají na další rok a nám se to vyplatilo, teď od září mi jí už vzali.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
25.11.09 13:45

Taky máme malou únorovou a na zápis půjdeme na jaře. Jinak to myslím ani nejde když chceš aby nastoupil do školky behem příštího školního roku. Otázka je jestli nám ty děti vezmou, že :-? ale i my máme staršího už ve školce tak snad budemem mít přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.11.09 15:03

Ježiš tak to doufám,že ho vezmou,protože hlídání nemáme,tak to nevim co bych dělala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
25.11.09 15:40

Všude jsou zápisy jednou ročně, pro všechny děti, kterým jsou 2 roky a víc. Určitě k zápisu běžte, prototže až bude další zápis, malej už bude dávno tříleťák a (v lepším případě) do školky už chodit bude. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.11.09 15:52

Anežka je květnová (na začátku) a k zápisu jsme šli v jejích skoro 3 letech (zápisy u nás probíhají už začátkem února) a i tak jsem to brala jako štěstí, že ji „UŽ“ vzali. Záleží, kolik místa se ve školce uvolní (nejen jakou mají kapacitu školky, ale taky kolik dětí odejde do školy) a jaká mají kritéria, ta by měla být předem známá. Já jsem to řešila tak, že jsem Anežku zapsala před 3.narozeninami do jeslí a do konce školního roku chodila tam. Po 3.roce by mi ji do jeslí už nezapsali.. Ale vím, že ne všude jsou jesle dostupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
25.11.09 20:54

určitě k zápisu zajdi. Nencht to bít jinak by jsi přišla o místo. Známé drží místo paltí sice cca 160,– měsíčně za místo do 3 let může jen na 5 dní v měsíci, myslím a pak máš jisté místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.11.09 22:02

Dobře,díky teď už jsem chytřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin