Kolik za soukromou školku?

sophinka
11.11.09 14:23

kolik za soukromou školku?

Kolik byste byly ochotné zaplatit za soukromou školku? ( věk vašeho dítěte a cena ) a jaké služby by vás zaujaly? Děkuji za reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2069
11.11.09 15:02

Ahoj Sophinko :lol:
Driv jsem si myslela, ze moc ne. Ale pak jsem videla v nasi montessori skolicce s detma v akci nasi ucitelku - chodime k ni i na cviceni - a rekla jsem si, ze to zkusime - 400 za dopoledne, v Praze, v moc prijemnem domackem prostredi, max 8 deti na ucitelku. Jeden den v tydnu. Emca tam zacla chodit a jsem tak nadsena, ze pujdeme nejspis do dvou dni v tydnu. Jsou to 3 a pul hodiny, je to opravdu hodne, nezaplatila bych to jen tak nekomu, ale ta ucitelka je tak uzasna, ze jsem si 100%ne jista, ze delam spravnou vec. Nejsme nejak extra bohati, ale deti jsou priorita, kdyz vim, ze to pomuze Emce zvyknout si na to byt sama bez rodicu, mezi detmi, aby pak nebyla normalni skolka takovy sok, tak tolik zaplatim rada.
Ke kvalitnim ucitelum muzete pridat jeste nakou anglictinku - tu ja bych teda nechtela, ale ted je moderni a rodice ji hodne vyzaduji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
11.11.09 15:35

5-6 tis za měsíc + jídlo
a to pouze v případě, že by se mládě nedostalo první rok do státní školky, protože se chci vrátit do práce.
rozhodně max tolik, aby se mi vyplatilo se do práce vracet, jinak bych byla s dítětem raděj doma ještě jeden rok zadarmo.

služby navíc - individuální přístup, strava (např. výběr ze dvou jídel, vstřícnost k alergikům,…), občas když bych nestíhala dítě vyzvednout, tak možnost nechat ho tam „přesčas“ (vím, že něco takového někde nabízí, když je soukromá MŠ např. součást MC)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.11.09 16:09

aha, pravda, tak kdyz budu o soukrome skolicce uvazovat v souvislosti s mladsim synem, tak to bude vic. Kdyz budu muset od ledna nastoupit a do statni mi ho vezmou az od zari, tak budu ochotna dat treba 10 tisic, na tech par mesicu, abych o svoji praci neprisla, smutne, ale je to tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
17.11.09 18:52

Byla bych ochotná platit do 10000,– za měsíc. Požadovala bych individuální přístup k dětem, malý počet dětí na učitelku 5-8, klasické vybavení školky - herna, jídelna, ložnice, zahrada, hodně hraček, dostatek řízené činnosti - malování, zpívání, tancování, modelování, cvičení, společné hry, třeba tématické - vycházky do lesa nebo za zvířátky s výkladem, občas návštěva kulturní akce, solné jeskyně… Zrovna takovou školku sháníme, vracím se do práce a malou od půli roku nevezmou do státní školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
18.11.09 06:54

Já vím Zuzi , posílala sem ti cca před týdnem soukromou zprávu.

• Citovat
  • Upravit
22
11.12.09 15:19

chodíme do soukromé školky a platíme 550,– školné a 30,– jídlo za den,děcka tam mají všechno,jak ve státní, budou chodit i na plavání a zajišťují pro ně i týdenní lyžařské pobyty, ale můj syn je na to podle mě ještě malý, má 3,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
11.12.09 19:08

marcelo ale to má škoka dotace ne? není možné utáhnout školku z 500 od rodičů 8-o

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
14.12.09 00:44

Za jesle jsme davali 2 tisice + jidlo. Za soukromou skolku bych dala cca tak 6 tisic. Kamaradka davala pausal 10 tisic + ruzne priplatky + jidlo 2 000 a spokojena nebyla, po dvou mesicich dala ditko radeji chuve za stejny peniz.

Ale pres to vsechno preferuju skolky statni - asi to bude i tim, ze mame tri vyborne zkusenosti vcetne tech jesli (zrizovane Mestskou casti, z jine casti Phy se platilo 5.500,–).

• Citovat
  • Upravit
22
14.12.09 10:58

asi jo, já po tom nepátrám, hlavně,že se tam malému líbí, ale stejně je to šílené chtít po rodičích tisícové sumy za školku, to tam mají asi všechno ze zlata? Chci je vidět, co budou dělat, až opadne dětský boom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
15.12.09 10:26
marcela78 píše:
asi jo, já po tom nepátrám, hlavně,že se tam malému líbí, ale stejně je to šílené chtít po rodičích tisícové sumy za školku, to tam mají asi všechno ze zlata? Chci je vidět, co budou dělat, až opadne dětský boom.

ze zlata tam nic samo není jen jsou bez dotací :lol:
i ve státní školce jsou náklady na jedno dítě cca 10.000 ,– jenom to za tebe platí stát :lol:

• Citovat
  • Upravit
15319
17.12.09 22:17
marcela78 píše:
asi jo, já po tom nepátrám, hlavně,že se tam malému líbí, ale stejně je to šílené chtít po rodičích tisícové sumy za školku, to tam mají asi všechno ze zlata? Chci je vidět, co budou dělat, až opadne dětský boom.

Myslím, že to není o boomu, my dcerku dali do soukromé z úplně jiných důvodů, ne proto, že by nebylo místo ve státní, u nás místa jsou.
A řekla bych, že ty peníze odpovídají provozu školky, opravdu nemají ani korunu dotací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
18.2.10 19:57

Hele tak to už by stačilo ne? Trochu trapný. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20834
18.2.10 20:02
suvik píše:
Hele tak to už by stačilo ne? Trochu trapný. :cert: :cert: :cert:

Už to promazané a bloklé :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
18.2.10 20:03

Díky! :palec: :kytka: Mě rozčílilo, že se někdo ptá na něco konkrétního a nabourá to tu taková trapná průhledná reklama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin