Poradíte školku?

Bodleenka
18.11.09 14:52

Poradíte školku?

Všechny moc zdravím! Už se nám blíží zápis do školky a tak by mě zajímal názor maminek z Olomouce, kterou školku by nám doporučily. Bydlíme u Polské ul.takže někde směr Povel a tak. Slyšela jsem,že je mezi nimi dost rozdíl,hlavně v přístupu učitelek k dětem, vytváření programu pro ně atd. Ale nemám se konkrétně koho zeptat, v okolí máme jen mladší děti..i když v dnešní situaci budem rádi,když nás asi vůbec někam vezmou,že? :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
24.11.09 11:32

Bodleenko - náš Vojtík začal včera chodit do školky na Schweitzerově :wink: Měla jsem na ní kladná doporučení, tak jsme to zkusili a vzali jej (3 roky měl před týdnem). Zatím to sama moc hodnotit nemůžu, ale když se mě zeptáš někdy na jaře před zápisy, tak už snad budu schopná říct, jak se nám školka líbí :wink:
(PS: taky bydlíme „u Polské ul.“ :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bodleenka
25.11.09 08:23

tak tos mi tedy zatím moc nepomohla..hehe..a jak to malej zvládá? O Schweitzerce jsem taky slyšela chválu,ale taky že je tam docela nával,ale určitě to zkusím,jelikož je úplně nejblíž a na ideál místě. My jsme z těch paneláků na Varšavským nám.,jestli víš. Koukám,že máš dvě děti,jde to zvládnout? 8-o :-)

• Citovat
  • Upravit
1814
25.11.09 14:10

ahoj,
zatím se tam Vojtovi líbí - je tam rovnou na celý den, tedy i se spaním. Zítra bude ve školce výroba vánočních ozdob a rozsvěcování vánočního stromečku, tak jsem na to zvědavá. Školka má i dost zájmových aktivit (plavání, hra na zobcovou flétnu, angličtina, tanečky… - spíš teda pro starší, tříleťáci mají co dělat sami se sebou :wink: )
Určitě to zkus, já se taky bála, že V. nevezmou. Raději jsem tam pak už s břichem nechodila :wink: Zkoušeli jsme pro zichr i Husitskou (ta ale prý není tak dobrá), kde Vojtu vzali taky.
Budeš nastupovat do práce, nebo plánujete další dítko? Děti zaměstnaných rodičů prý mají přednost. Proto jsem všude zdůrazňovala, že jsem OSVČ a že i s miminkem budu pracovat (což je pravda).
No a zvládání dvou dětí… Už nejsou moc blízko od sebe, tak to jde. Hlavně teď, když je starší ve školce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bodleenka
25.11.09 15:32

mno, byla jsem přesvědčená,že bude jedináček,ale teď když už se s malou celkem dá domluvit,začínáme měnit názor a asi do toho půjdem…nevím teda,jestli to zvládnu psychicky,finančně atd.atd…ale asi se tím budu zabývat,až to přijde.. :-D Naše Verunka je totiž :twisted:

• Citovat
  • Upravit
30
21.6.12 11:25

školka v Liberci

Ahojky nedává některá maminka své dítě do školky v rochlicích, liberec Jménem Kytička chtěla bych se dozvědět o přístupu k dětem atd…mi nastupujem v září do Kytičky Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.4.14 14:23

Prosím o radu, kam dát dítě do školky. Zvláště mě zajímají názory maminek, které mají víc dětí a podobnou situaci.
Chci dát našeho staršího od září do školky a máme dvě možnosti:
1. školka na venkově, domácká, jedna třída, jednodušší doprava (vzdálenost stejná jako do města, ale do vedlejší vsi není takový provoz),
2. školka ve městě kousek od ZŠ, kam bude chodit, 2 třídy, složitá doprava přes město.
O městě uvažuji z toho důvodu, že bude mít pak v ZŠ kamarády ze školky a bude zvyklý jezdit denně do města, i když ho budu ze začátku vozit já. Taky má mladšího sourozence, se kterým se rok nebo dva ve školce potká, takže až bude mít ten starší nastoupit do školy, musel by mladší změnit školku do města (je to totiž na druhou stranu) nebo bysme museli školku změnit už před nástupem toho mladšího do MŠ.
Neřešila jste to některá? Jak jste se rozhodly?
Program, okolí a vybavení ve školce neřeším, je to nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sirus
4.4.14 14:31

Mám pouze jedno dítě, ale v tvé situaci bych volila školku ve městě, ať nemusí potom přecházet.

• Citovat
  • Upravit
15575
4.4.14 15:02

Nemam zatim deti, ale v tvem pripade bych volila mestskou skolku, aby nemusel prechazet do jine ;)
A mladsi si zvykne jezdit do mesta az nastoupis do prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.4.14 22:57

Vypadá to, že mi asi nic jiného nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin