kdy do sporťáku ?

4705
3.3.06 10:49

kdy do sporťáku ?

Náš 8,5 měsíční drak leze, sedí, stojí a neúspěšně se pouští a machruje, že jako půjde :lol: .
Včera prvně seděl v obchoďáku v košíku a to konečně přestal fňukat, že jako v autosedačce už nechce být… Čili tak nějak sedí pevně…v rámci možností.
V kočárku samozřejmě nechce být, sedá si a kroutí se jak paragraf.

Kdy ho přesunout naseďato do sporťáku ????
Přijde mi to brzy, přijde mi, že je tak malej, že sporťákem propadne :lol:
Díky za každý postřeh
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
3.3.06 10:57

Ahojky.

Já myslím, že pokud sedí, tak jděte do toho. Bude se mu tam líbit :D Ten rozhled. A neboj, nikam neprojede. Bude ho držet fusak a asi i kšíry ne. Matěj jezdí už měsíc v golfkách a ta spokojenost je ohromná. Já ho teda od půl roku vozila v polosedu, aby byl asi tak jako ve vajíčku Je hrozná zvědavka a ležet odmítal. Furt se snažil z lehu načuhovat ven. Od 7,5 měs., co začal sedět, tak jsem ho ještě v hlubokém posazovala. V něm ani nemusel být přikšírovaný, protože fusák ho tam pěkně utemoval a ještě ho držela slída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
3.3.06 10:58

Jo ještě. Tem polosed v kočárku jsem měla schválený od rehabilitační. Do sedu jsme mohli až když seděl sám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.3.06 11:04

My jsme šli do sporťáku už od 6 měsíců, protože se mi malej už nevešel do hlubokého kočárku. Ve sporťáku ho vozím co nejvíc položeného, (náš sporťák jde max. do 120°), protože ještě nesedí.
A tím že je ve fusaku, tak je to v pohodě, je tam hezky pevně.
Ale úplně do sedu, bych ho dala, až bude sám sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
3.3.06 11:21

Holky. Sám sedět,že sedí,nevyvrací se je pevnej nebo sám sedět-jako že se sám po:,–(í??(z lehu..?)
Zrovna jdeme od doktorky a ačkoliv malej rád sedí a nic jinýho nechce tak sedět sám nemá dokud se sám nepo:,–(í…
Zní to asi blbě ,ale sám po:,–(í mi přijde více možností…
A když ho od půl roku vozíte ve sporťáku a ikdyž sedí sám se eště asi nepo:,–(í…
píšu to tak zmateně…ráda bych ho taky nechala třeba ve sporťáku ,protože jinak sním není k vydržení když musí ležet,ale asi teda ešte nemůžem......????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
3.3.06 11:26

Sedět rovně v kočárku až od doby kdy se sám po:,–(í. Tj. buď z lezení nebo lehu. Každé dítko jde na to jinak :) Jinak jak jsem psala výše do polosedu asi jako u vajíčka mohou dříve. Měla jsem to schválené z rehabilitace, ale určitě ne do úlného sedu dokud se sám nepo:,–(í. On jim zezáčátku ten pololeh stačí, protože zjistí že vidí víc než z lehu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.3.06 16:07

Ahoj.

Radim jezdil ve sporťákofolfáčích ( to je nejvýstižnější pro naše vozidlo) od 9 měsíců. To již sám seděl, lozil a stál u nábytku. Měl rozhled a hned byl nějak spokojenější.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.3.06 22:18

Ahoj, kazde ditko je opravdu jine. Ja taky zastavam nazor aby dite sedelo az kdyz sedi uplne samo. Ale nase mala to vyresila po svem, v kocarku se zahadnym zpusobem dokazala po:,–(it asi v 7 mesicich a to z uplneho lehu. V te dobe urcite jeste ani nelezla po 4 rech, sedla si sama az o nekolik mesicu pozdeji. Nekdy byla spokojena s pololehem, ale kdyz ji to chytlo, proste sedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.3.06 22:53

Ahojky,
mimískovi by se mělo dovolit sedět, až to dokáže sám, to v každém případě. Tak jako je velmi, velmi špatné, když se vodí za ruce dítě, které samo nezačalo chodit. V tom byly rady mé kamarádky - ortopedky - zcela jasné a direktivní :-)). Nejhorší jsou na tom miminka v polosedu-pololehu obložená polštáři.
Takže do sporťáku podle toho. Nic nebrání ale tomu, dát malého do sporťáku ležet, případně mírně zvednout - tak, aby hlavička nevyvíjela tlak na páteř, zapnout do pásů - ať má aspoň nějaký malý výhled.
Z vlastní zkušenosti vím, že těch 1-2 měsíců před tím, než se malá po:,–(ila bylo v kočárku docela krušných, sporťák to ale vyřešil :-))
 Nikol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
3.3.06 23:04

Ahoj!
Naprosto souhlasím s Nikol. U nás byl problém malé korbičky a velkého resp. dlouhého :) dítěte (kočárek máme Driver 3XL), takže malá šla do sporťáku už po 5.měsíci. Samozřejmě do lehu. Do polosedu jsme jí opěrku zvedli až kolem 8.měsíce, kdy se už nahoru sama vytahovala a chtěla koukat ven. V sedě se poprvé udržela kolem 7.měsíce a úplně sama se po:,–(í až posledních pár dní (z kleku). Takže bych to zbytečně neuspěchávala, spíš i podle toho, jak se to prckovi v kočárku líbí.

Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
3.3.06 23:09

Bobes, ked sa po:,–(i z lahu, tak sa po:,–(i jedine pritiahnutim o nieco, alebo ked jej pridrzis nohy-vtedy je to pritiahnutie brusnymi svalmi, ale nie je to „prave samostatne po:,–(enie“ o ktorom vravela tvoja dr.
To je jedine z polohy na 4.
Cize kym sa dieta nehupe na 4, tak sa samostane (bez toho aby k tomu potrebovalo hrazdicku, alebo madlo kocika, alebo nieco ine, proste nepo:,–(i.)
Z polohy na 4, sa moze po:,–(it bocnym sedom (lateralnym), alebo tak, ze si presunie jednu aj druhu nozicku dozadu. '
Doktorka ma pravdu, ked sa dieta nechava sediet, a nedava sa vela na brusko, tak sa moze stat, ze nezacne lozit, alebo zacne dost neskoro :-( nema totiz motivaciu dostat sa za hrackou, nieco vidiet.
Prave to, ze ho hneva, ze niekam nemoze, alebo nieco nevidi, ho motivuje k tomu, aby sa snazil k tomu dostat. Celkom dobre riesenie je polosed v lehatku, autosedacke (ale nie stale, len ked sa mu uz moc nepaci na brusku,)
Moj syn si prvy krat :,-(ol v 6m laterlanym sedom z polohy na 4. Odvtedy som ho s kludom nechavala sediet.
V sportaku som ho nechavala v polosede od 5m, tiez sa mi pritahoval do sedu tak som ho chvilku nechala, ale len tak 20 minut, kym sme prisli domov, zdalo sa mi to mensie zlo, akoby mi tam mal nariekat.
Sam vedel sediet (nie sa po:,–(it) od 5m, ale nenechavala som ho tak. Jedine v krize, ze bol ospaly a ja som potrebovala pre nieco odbehnut na balkon, tak to ho spolahlivo udrzalo v klude :-)
Nikina-skutocne sa sportaka nemusis bat, my sme jazdili od 5m, mal tam takmer uplny lah, obcas jazdil aj na brusku, pasol koniky a mal spraveny vyhlad (sklopila som mu striesku tak aby videl von) ale vy uz lozite a sedite, takze ziadny problem. Golfky su aj daleko lahsie a lepsie sa s nimi jazdi :-) treba ho priputat a nevypadne.
Nech sa vam dobre jazdi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
5.3.06 08:20

Taky jsem jezdili ve sporťáku od 6.měsíců, protože se mi do hlubokého už s fuskem nevešel. Měla jsem sklopenou podporu zádíček na ležato. Když začal trochu sedět, tak jsem mu to trochu zvedla, aby mohl koukat.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
5.3.06 10:52

My jezdili ve sporťáku už od 4 měsíců - samozřejmě ne v sedě, ale v postatě v leže, akorát naklopeně - aby Bianka viděla ven. V hlubokém kočáru kde nic neviděla řvala a řvala. V sedě jsem j začala vozit až tak v 9m, do té doby jezdila většinu času v pololeže, někdy se sama přitáhla a sedla, ale jen na chvíli,pak jsem ji zas pokládala.
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
5.3.06 13:42

Holky, my máme 4 měsíce pryč a malému se to taky vleže moc nelíbí, že nic nevidí. Chtěla bych to taky zkusit do pololehu, ale nevím, jestli mi nebude „zajíždět“ dovnitř. Mám ho nějak vypodložit u nožiček nebo pod prdýlkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí