Šly byste do toho? Poraďte.

215
3.3.06 08:17

Šly byste do toho? Poraďte.

Ahoj holky,
loni jsem si zažádala o byt u OKD,a včera mi přišla nabídka na 1+1 :D , , dluh činil 78.258,– + 12.00,– :( , je to 12.patro. Mám 5 měsíční miminko, přítele, který teď nastoupil do práce, jelikož dlouho nemohl nic najít,a já jsem na mateřské. Naspořeno máme oba tak 50.00,– , a přítel si nechce moc brát půjčku, má strach, že to finančně nezvládneme. CO si o tom myslíte. A ještě jeden dotaz, bydlíte některá tak vysoko? My teď bydlíme u přítelové mamky, mám jí ráda, ale potřebuji svoje vlastní soukromí, k tomu je to s náma kočka, která na nás žárlí, a dává nám to patřičně najevo, i když má svůj vlsatní záchod, tak jí to jak říká přítelova mamka, sem tam ujede.K nám do pokoje už má zákaz. Za každý Váš názor budu moc vděčná. Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
3.3.06 08:35

Katko já bych do toho asi šla.Není lepší než mít svůj byt.1+1není sice nic velkého ale dá se,určitě aspoň prozatím…pak jej můžeš vyměnit,nebo tak něco.
Myslím že za tu cenu je to paráda.

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
3.3.06 08:35

Ahoj Katko,nevím jestli ti poradím , ale můj manžel je taky proti půjčkám a to téměř zá:,–(ně , i když já to vidím jinak :wink: ,to víš nejsem živitel rodiny :lol: ,u Vás by se ale jednalo jen o malou částku -jestli jsem to dobře pochopila :oops: A toho vysokého patra se neboj ,my jsme sice bydleli jen :wink: v sedmém , ale za to s dvěma miminama a psem :roll: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
3.3.06 08:42

Ahoj,
myslím si, že pokud máte něco naspořeno, tak by se to dalo finančně zvládnout. Myslím si, že by sis měla promyslet, jestli by vám nevadilo vegetit v jednom pokoji. Pokud teda přítel nedělá na směny a nepotřebuje se vyspat. V jednopokojáči se asi nějakou dobu s miminkem žít dá a po čase byste to mohli prodat a jít do většího. Si myslím já. A pokud se bojíš toho 12. patra, tak si myslím, že se bát nemusíš. Jen v případě, že tam nemáte výtah :lol:

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
3.3.06 08:43

Taky si nerada půjčuje, ale za těch bytových podmínek, co máte vy, bych do toho asi šla. Pokud bydlíte někde v okolí Ostravy, dal by se sice byt 1+1 koupit, ale tak za 250-400 tisíc - při vašich příjmech na to asi bohužel nenašetříte. Byt OKD se dá vyměnit za větší, až něco časem našetříte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
3.3.06 08:49

Já bych do toho šla. My taky neměli ze začátku peníze, ale zaplatitli jsme si podnájem. Nyní už bydlíme ve 4-tém bytě. Prostě nám panelák a hluční sousedé nesedí, oba jsme totiž z baráku. Teď jsme si našli byt, který nám vyhovuje co se týče sousedů a okolí. Jenomže je malý i na 3+1. Rozhodně ti soukromí doporučuji, mít vlastní hnízdo je skvělá věc.
My také nemáme rádi půjčky, a to máme docela vysoké příjmy. Uvažovali jsme i o hypotéce, že bychom si půjčili na baráček, ale máme z toho docela strach platit 20let několik tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.3.06 09:29

AHOJ…do tohoto za ty peníze bych určitě šla,jelikož pokud to odmítnete zařadíte se zas na konec fronty vždy se to dá časem vyměnit a pokud máš 1+1 typický panelákový byt sou to docela slušné byty a ve třech se tam dá být.Jenže dle mne nesud bydlíme v jednom pokoji a tak sem zvyklá na menší standart,ale co bych za 1+1 do 10tisíc dala.Jenže u nás už druhým rokem dělají to,že prostě nedávají byty a pokud něco je je to formou dražby za normální cenu bytu nacož se normální mladá rodina málokdy chytne dát za byt 1+1 550tisíc i více.Docela nás to štve prostě si město mastí kapsu a prodává těm kdo na to má.A pak se dvme,že je tolik volných bytů na pronájem,jelikož to koupí nějaký boháč a pak na tom rejžuje.Nojooo prostě náš stát a zákony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
3.3.06 09:35

Ahoj

taky bych do toho šla........ je to slušná cena, a pak ho můžeš vyměnit za větší
My sme měli 2+1 bez balkonu ale státní a měnili sme za 5+1 s balkonem taky státní. naštěstí bez doplatku, tan menší sme komplet zrekonstruovali

No a do tohohle sme dali asi 400 tisíc a pořád to není naše......takže i když to bude malý byt, budete na tom líp než třeba my

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.3.06 10:03

Ahoj Ka,
také bych do toho šla, není to veliká částka. My splácíme hypotéku na domeček (víc jak 10000,– měsíčně), museli jsme se uskromnit, ale za to pohodlí to stojí. Miminko teprve plánujeme, ale nedokázala bych si představit, že by mi po batoleti lezla kočka. Mám psa, ale ten poslechne, z toho obavy nemám, ale kočka? A ještě když žárlí.
A co kdybyste si pořídili ten byt a časem ho vyměnili s manželovo matkou? Je sama, nepotřebuje pro sebe a kočku velký byt.
Ať Ti to vyjde co nejlíp pro Vás a mimi.

nepřihlášená Arko

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí