kdy do větší autosedačky

675
24.1.10 20:07

kdy do větší autosedačky

Máme problém s velikostí autosedačky. Malý je houbeňour ale dlouhán, váží 7,8 kg, ale začíná mu koukat hlava z vajíčka. Objednali jsme Romer king plus 9-18 kg a řešíme, jestli malého už do ní dát, respektive jestli je nebezpečnější, že mu kouká hlava ve vajíčku nebo že nemá ještě 9 kg a bude ve větší autosedačce. Oblečený váží teď v zimě asi 8,5 kg a sám pevně sedí. Je mu 10 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
24.1.10 20:18

Ahoj, my do romera přešli na začátku 9 měsíce, malej už seděl, vozili jsme ho v té „odpočinkové“ poloze. Za sebe bych asi řekla že záleží na tom jak moc je váš prcek pevný v zádech a jak často jezdíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
24.1.10 20:20

Myslím, že jsou důležitější měsíce, od 9 měsíce už může dítě sedět po směru jízdy a to myslím rozhoduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
24.1.10 20:22

Moc děkuju, jezdíme tak třikrát týdně a jen na menší vzdálenosti (do 25 Km), malý sedí už opravdu pevně, už začíná i chodit, takže myslím, že v tomhle je připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
24.1.10 20:25

my jsme malou dali do sedačka 9-18 na začátku 10m, ani ne proto, že by vylízala délkou, ale bylo to v lednu a holt navlečná se do skořepiny vlezla úplně těsně a byla v ní jak sardinka. teda už taky docela seděla, ale ve sklopené poloze ani sedět nemusela.
Herinkoj, myslím, že to že mu už vylízá hlavička je důvod, proč ho dát do větší, takhle je jeho bezpečnost ohrožena. naše malá měla až v roce 9,5kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
24.1.10 21:04

Ahoj, řešila jsem stejnou situaci. Píše se, že do roka by bylo vhodné, aby děti byly proti směru jízdy, protože nárazem se krk prodlouží až o x? cm a páteř méně (doufám, že jsem to nepopletla, když jsem to četla, dost mě to zarazilo), takže nastane problém. Z vajíčka by dítě mělo jít, pokud nad hlavou má méně než 2 cm. My jsme dali syna do větší v cca 9,5 měsíci. Máme römer. Jinak jsou i 9-18, které se dají dát proti směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
24.1.10 21:10

Jestli mu kouká hlavička, je to nebezpečný úplně nejvíc, ve větší nebude až tak vadit že nemá předepsanej věk nebo že má o kilo míň… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
24.1.10 21:11

doporučuju sedačku z kategorie 0-18kg, tou jsme stejný problém řešili my (a je to právě ta, co se dá otáčet proti směru jízdy i po směru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
24.1.10 21:54

čím déle může dítě sedět ve vajíčku(proti směru jízdy tím lépe)… když je sedačka malá poznáte to… Já osobně bych rozhodně nekupovala větší sedačku jakmile by začalo dítě sedět ale možná až tak v roce… popřípadě podle váhy…

• Citovat
  • Upravit
9909
24.1.10 22:03

tak já myslela že do větší se dává až když dítě umí samo sedět?my jí máme už koupenou ale zatím ho tam nevozíme ale je pravda že ta skořepinka je mu malá a vůbec teď když ho navlíkáme.sám ještě úplně nesedí.teda když já ho posadím tak jo a párkrát se sám posadil ale čekám až to vychytá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.1.10 08:47

herinkoj, do posměrné sedačky 9-18 může dítě jít když splňuje 3 věci- váha min. 9kg, věk min. 9 měsíců a samo musí sedět, do té doby by měllo být ve vajíčku, resp. v sedačce proti směru jízdy, čím déle bude v protisměru tím ,lépe
na druhou stranu ve vajíčku nemůže být poked mu kouká hlavička, v tu chvíli je pro něj vajíčko již nebezpečné, takže nyní by byla ideální sedačka 0-18, která jde ještě chvíli do protisměru. Jestliže už máte ale koupenou 9-18 , tak jděte do ní, věk i sezení již plní, váhu skoro taky, tak to bude lepší než aby byl ve vajíčku a koukala mu hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
12.3.12 10:32

řešíme stejný problém, Adam bude mít rok, ale váží sotva 8 kg, je to hubeňourek prostě, ale nabalenej ve vajíčku je napresovanej a dost se tím pádem i potí, tak se chystáme každým dnem koupit pevnou sedačku, máme vybranou romer tak koukám, že je to asi dobrý výběr, když ji tady všichni máte taky :) Jsem moc zvědavá co na to bude říkat. Je mi trošku líto, že bude sedět ode mě daleko, bylo to príma mít ho hezky po ruce vedle sebe. Taky se mi moc nelíbí, když ty dětičky usnou a tak divně mají hlavičku pokroucenou, ale tomu se asi moc vyhnout nedá, tak snad aspoň trochu pomůže záhlavníček. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí