Kdy dostala vaše děvčata první menstruaci?

Anonymní
28.1.16 10:46

Kdy doslala vaše děvčata první menstruci?

Je to trošku citlive tak se omlouvám za anonymitu. Možná už tu takové téma je, ale chci být v obraze. Mojí čerstvě 1O leté dceři jsem objevila na kalhotkách krev. Pravděpodobně to už může být první menzes tak se chci zeptat, jak to bylo u vašich dcer? V kolika letech jim přišla první menzes a jak to bylo dál? U takto mladých dívek se také pravidelně opakuje? a jde o krvácení nebo spíš jen špinění? Jestli ji mám vybavit vložkama nebo jak? Trošku mě to zaskočilo :oops: Děkuji za každou reakci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4099
28.1.16 10:48

Já jsem dostala první menses taky mezi 10 - 11 rokem. A od té doby jsem jí měla pravidelně, klasická menstruace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099

Já jsem dostala první menses taky mezi 10 - 11 rokem. A od té doby jsem jí měla pravidelně, klasická menstruace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Možné to je a je celkem jedno, jak to mají naše dcery, protože tohle je docela dědičně, takže spíš si vzpomeň, jak jsi to měla ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Určitě ji vybav a pouč, aby neměla pocit, že je něco špatně.. u nás 13,5, stále nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
28.1.16 10:50

Ahoj, dceru tedy nemám, ale sama podle sebe… já první menses dostala v necelých 11 letech a nikdo se nad tím nepodivoval. A ano, pak už jsem pravidelně menstruovala každý měsíc. Kamarádka si zase do 15 hrála s panenkama a když v 16 dostala ms, tak byla v šoku a obrečela to, že ještě dítě. Já byla v šoku, ale mamka mi to vysvětlila a pohoda :lol: Pogratuluj dceři, že je z ní žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 10:51

No já až ve 12, ale měla jsem za to, že je to ted dřív neboť dívky dřív dospívají. Taky mě napadla možnost, že se nějak poranila…No musím se jí na to poptat :think:

• Citovat
  • Upravit
11117
28.1.16 10:55

Ja ani nevim, myslim, ze necelych 12 let.

ale po par mesicich byla par mesicu pauza, pak zas normalne. takze ji kdyz tak priprav i na takovou moznost,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3074
28.1.16 10:59

Tak já to poprvé dostala v 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 11:00

Přesně ve 12. Poprvé to bylo jednorázové, spíše špinění. A pak za 2 měsíce už normálně, a pak už pravidelně. Ale už když mi bylo 10 a jela jsem s příbuznými k moři, tak mě mamka poučila, kdyby něco, ať se nestydím tetě říct.
Nevlastní bude letos 11, tak taky už čekám, kdy bude přítel řešit i to. Nedávno mi pyšně a radostně ukazovala novou podprsenku. Holt už budeme mít dospívající dívku :-)
AN K.

• Citovat
  • Upravit
3079
28.1.16 11:01

Nasi bylo presne 10 let a 12 dni. Od te doby to ma pravidelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.16 11:02

Ty jo, pamatuju si, jak jsme ve 3. třídě na těláku běhali po oválu a já říkám spolužačce " něco ti leze z trenýrek" (z takových těch modrých s kapsičkou na zadku, bylo to ještě za komunistů) a ona povídá „to je vložka“… vůbec jsem nevěděla, co to jako znamená, znala jsem jen vložky do bot 8o 8o 8o
sama jsem to dostala 2 měsíce před 15. narozeninama, na den dětí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
28.1.16 11:04

Teď holky dospívají dřív, s kolegyněmi jsme na to nedávno hodily řeč. Dřív holkám rostou prsa, dřív dospívají a mají menstruaci. Dcery se poptej, jestli se nezranila a rovnou ji pouč. Já o tom, že ženy krvácí, věděla asi od šesti nebo sedmi let, protože jsem mamce kradla vložky a tampóny (samozřejmě nepoužité :lol: ) a hrála si s nimi, tak mi mamča vysvětlila, k čemu je v té skříňce má. Později jsem se o ms dozvěděla víc a myslím, že je lepší, když jsou na to holky připravené ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
28.1.16 11:06

@Stánina Představa vložky do bot v kalhotkách mě pobavila :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 11:14

Ja ji mela od 13let a moje sestrenka jeste pred 10 narozeninama.. Pamatuju si jak byli vsichni v soku ze uz.. A na zaklade toho jsem dostala prednasku o co go :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa