Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy, paní a holky,
nějak se stalo, že asi stresem se mi rozhodila moje dokonalá MS a již není jako hodinky. Týden před spuštěním začnu špinit celkem hodně, že to je velice nepříjemné - někdy to intimka „pobere“ jindy ne. Šla jsem k paní doktorce a ta mi dala Utrogestan. Mám je brát 8 dní (1-0-1), poté nastoupí MS a 18. den zase začít brát na 8 dní… Mám za sebou první várku (prvních 16 tabletek).
Tady v diskuzích jsem tak nějak pochytila, že po těchto hormonálních lécích se točí hlava - tak jsem si říkala, že teď to mám dostat, a nejspíše zapracoval Utr. a proto jen ležím, protože motání hlavy je silné. Jenže - hned po prvním použití jsem přestala špinit jako úplně, nikde nic.
No ale o co mi jde - Utr. vážně funguje tak rychle? A vážně může způsobit tak silné točení hlavy? Doktorka mne upozornila, že za ní pacientky po vysazení léků chodí gravidní, ale tak jako s tím nepočítám, že bych měla až takové štěstí ![]()
@dahija Já jsem brala utrogestan přesně ve stejných dávkách jako ty na udržení těhotenství a žádné problémy jsem po něm neměla.
@dahija Utrogestan funguje hned a 1-0-1 je nizka davka, to nemusis mit priznaky vubec zadne, zvlast, pokud zavadis.
@Zuzela mám paní doktorku novou, vypadá spolehlivě, ale ani tak jí moc nevěřím, abych jí hned volala a ptala se jí co a jak… Trošku mne ve starých diskuzích zarazilo, že po vysazení MS došla třeba do tří dnů - a já furt nic, jen děsný moták hlavy, jak při nízkém tlaku. S mužem spolu spíme celkem často, nikdy tedy neejakuluje do mne, vždy do kondomu, ale užíváme si i bez něj. Proto raději píšu sem, a´t si mne dokotrka hned nezapíše jako hysterickou ženskou
![]()
@Cuddy Ne ne, mám tablety na zapití. Ale je zvláštní, že by mi předtím hodně dobrý gynekolog nedal tohle, ale dával mi Norest-cosi a problém nezmizel…
@dahija Pokud mas utrogestan, coz jsou takove kulicky, tak si muzes vybrat, zda budes polykat a nebo zavadet. zavadeni je setrnejsi.
@dahija A o co ti vlastne jde, vysadila jsi a nemas ms nebo o co? test jsi zkousela?
@Cuddy Aha ony se mohou i zavádět, to mi doktorka neřekla, děkuji! A jde mi o to, že miminku se s mužem nebráníme (přestože on chce prvně svatbu a mimi až potom…), ale teď mi jde primárně o to, proč mi MS nedošla. Vím, že mám termín až dnes, ale než jsem léky začala brát, tak jsem si četla co to je (info o zavádění mi úplně uniklo) a mj. jsem tady na diskuzích narazila na téma, kdy dojde MS. No a já to neberu už týden? A MS furt nikde…
Přečti si příbalový leták, zavádění do pochvy je regulérní možnost užívání, mnoha doktory dokonce preferovaná, má méně vedlejších účinků.
@dahija takovou zkušenost s tím nemám, neboť jsem to brala v těhotenství kvůli špinění. Ale před otěhotněním jsem špinila i tři dny, než se mi rozjela ms a stejně jsem zapadla, i když to nedopadlo dobře. Léky jsem měla na zavádění.
@Zuzela Mám to vlastně na špinění, protože špinit celkem silně týden před MS, pak mít týden MS - to je prostě už obtěžující i z hygienického hlediska pro mne. Proto jsem dostala léky, aby špinění odešlo. Jenže jaksi zapomíná přijít MS - dle diskuzí tady na emiminu
Ne, že bych ji tak moc chtěla, ale nechci se vdávat těhotná ![]()
@Zuzela to by byl gol
zkusím jej zítra ráno, dneska musím testík koupit ![]()
@Zuzela V noci přišly tak silné bolesti, že kdybych nevěděla, že mám dostat MS, tak mne muž dostane na pohotovost
Takže těhotná nejsem. Nemusím se vdávat, protože musím ![]()