Kdy exekutor zruší zástavní právo na nemovitost?

Anonymní
24.7.13 13:24

kdy exekutor zruší zás

Chtěla bych se zaptat na radu. Nevíte jestli má exekutor nějákou zákonou lhůtu na to, aby po uhrazení dluhu zrušil zástavní právo na nemovitost?

Měli jsme exekuci a vydanou dražební vyhlášku, nakonec jsme celý dluh i s náklady uhradili a exekutor dražbu zrušil. Je to už měsíc a na domě máme stále zástavu od exe. Volala jsem na katastr a exe jim ještě ani neposlal dokumenty ke zrušení zástavy. Máme vše uhrazeno, zrušil mi exe na účet, ale na nemovitost to ještě neukončil.

Nevíte někdo, jak dlouho to může trvat? Moc děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
24.7.13 13:41

Kolegyně to řešila také, musela uhánět exekutora, volala mu každý den. Celkem to trvalo od zaplacení po smazání skoro tři měsíce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.13 13:45
@ncc1701 píše:
Kolegyně to řešila také, musela uhánět exekutora, volala mu každý den. Celkem to trvalo od zaplacení po smazání skoro tři měsíce.

Moc děkuji za info. Toje teda bezva, já myslela, že na to musí být nějáká lhůta do kdy to musí ukončit. Potřebuju to co nejdříve prodat, takové nervy už nechci nikdy zažít, ale nemůžu dokud tám bude ta zástava

• Citovat
  • Upravit
114
24.7.13 21:48

Určitě uhánět, můžete zkusit i napsat doporučený dopis exekutorovi, aby okamžitě odstranil zástavu z KN. Pokud nezareaguje, je možné se obrátit se stížností na Exekutorskou komoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.13 00:10

Uhanet

Ahoj, s timto mam urcite zkusenosti, pracovala jsem ve firme, ktera pomahala klientum s exekucemi. Dulezite je se s exekutorem telefonicky spojit, nechat si potvrdit, ze je vse spravne zaplaceno a slusne ho pozadat o co nejdrivejsi vymazani zastavniho prava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.14 13:06

Ahoj mamka mama zajímala by mne informace když je zapsano zastavni pravo na dům při hypotéky a pak se hypotéka neplati kdy muzou vzit ten barak proc jdou po ruciteli a ne po dome???,

• Citovat
  • Upravit
113
31.1.14 10:00
@mamka_mama píše:
Ahoj, s timto mam urcite zkusenosti, pracovala jsem ve firme, ktera pomahala klientum s exekucemi. Dulezite je se s exekutorem telefonicky spojit, nechat si potvrdit, ze je vse spravne zaplaceno a slusne ho pozadat o co nejdrivejsi vymazani zastavniho prava.

Slušně požádat? Prostě poslat předžalobní upomínku doporučeným dopisem a následně stížnost na Ministerstvo spravedlnosti. Exekutor si tohle nesmí dovolit. Jenže on má své náklady zaplacené a tak nedělá vůbec nic, protože ho maximálně někdo „slušně“ požádá a on nemusí mít strach :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel