Kdy jít k psychiatrovi, nebo psychologovi?

Anonymní
13.9.21 08:06

Kdy jít ?

Ahoj, Kdy jste poprvé zašli k psychiatrovi nebo k psychologovi? Dříve jsem už psychiatra navštěvovala, pak se můj stav zlepšil a už nebylo potřeba, brala jsem AD a ještě nějaké léky, nechci jmenovat. Uvažuji jestli se neobejdnat znovu..ale. Firt si říkám, jak to ještě dobrý, že to není tak vážný jak před tím. Vše je kvuli práci a každodenní nechuť tam jít a vstát, nevolnost, bolest hlavy a tlak na hrudi je fakt nepříjemný, celkově nemám takový „klid“ kdykoliv mám jít druhý den do práce. Strach z omdleni.. Pocit točení hlavy, strach, že vám bude špatně..
Přitom práce je v pohodě, žádnej stres. Jak jste se rozhodly vy, kdy je třeba zajít k doktorovi a nějak to řešit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.9.21 08:06

Jít co nejdřív, nechat to zajít do extrému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.9.21 08:29

Jít hned, jak máš pocit, že by ti to udělalo dobře. Jdi když je to v začátku, ať to zas nenecháš dojít do nějakých silenych stavů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.21 13:07

Vypada to na uzkostnou poruchu. Lepe podchytit vcas. Klidne jdete hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.21 19:16

Ahoj potřebuji asi jen uklidnit nebo něco … byla jsem u klinického psychologa, ten mě dále odkázal že mne ASI nedokáže pomoct sám a bude to chtít podporu nějakých léků (ad) a bude nejlepší když navštívím psychiatra. Ke kterému jsem objednaná hned na 4ledna. Měla jsem nutnou potřebu někomu se svěřit, probrat to s někým dalším, svěřila jsem se proto kamarádce která je víceméně z oboru (pracuje v nemocnici, tak se v tom aspoň trochu orientuje). Po svěření se jí jsem se ale dočkala jen toho, že hlavně ať k psychiatrovi nechodím, že jediné co tak mě nadopuje prášky, že budu totálně mimo, že to není řešení, že mne raději pomůže sama (různými aktivitami atd). A nyní jsem v takovém stavu, že si nejsem vůbec jistá, zda tam tedy chci jit. Byla jsem rozhodnutá, že ano. A teď mne to přijde po rozhovoru s ní jako by to měla být nějaká ostuda… asi potřebuji jen nějak uklidnit nebo něco podobného… 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.22 15:32

Psycholog nebo psychiatr

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli na sebepoškozování a občasné myšlenky na sebevraždu (ne snaha, jenom myšlenky) stačí psycholog, nebo je potřeba jít k psychiatrovi?

• Citovat
  • Upravit
35326
26.4.22 15:48
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli na sebepoškozování a občasné myšlenky na sebevraždu (ne snaha, jenom myšlenky) stačí psycholog, nebo je potřeba jít k psychiatrovi?

Myslum, ze budou potreba oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
26.4.22 15:49

Ahoj, mrzí mě, že prožíváš takovou bolest, že ji musíš přebíjet bolestí fyzickou.
Považoval bych za dobré, kdybys co nejdříve mluvila s tím, kdo bude dříve dostupný. On už pak správně posoudí, co bude vhodné ve Tvém případě, ale zpravidla bývá pro tento případ vhodnější psycholog. Je moc dobře, že situaci chceš řešit. Budu držet palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
26.4.22 18:20
@Anonymní píše:

Ahoj, mám teď obojí, co popisuješ a chodím jak k psycholožce, tak k psychiatričce. Mám tedy ještě spousty jiných věcí a před těmi 14ti lety, kdy jsem se začínala léčit, to začalo jako panická porucha a somatoformní porucha. Určitě se objednej k oběma, asi i musíš počítat s dlouhými objednávacími lhůtami. Pokud by se to nějak zhoršovalo, tak krizové centrum, tam můžou dát první pomoc. Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí