Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsme mela kontakt nejspíš v pátek, příznaky od neděle a pozitivní test v utery. Manžel měl kontakt taky v pátek a pozitivní test taky v utery. Příznaky ale neměl. Vseonecne se doporučuje chodit na test těch cca 5 dní od posledního kontaktu, ale pokud má příznaky, šla bych klidně už teď v pátek třeba.
Já příznaky v neděli, v pondělí pozitivní antigen, ale negativní PCR. Další PCR až v pátek a ten pozitivní.
@Ananas123456 @Midaku @vokishka Děkuji moc za odpovědi. Objednala jsem termín na zítra. Dle toho ošklivého kašle se obávám, že to covid bude.
@Ananas123456 @Midaku @vokishka děkuji moc za rady, tak jsem vzala dítě na test dnes ráno a už přišel výsledek, je pozitivní
. Antigen včera negativní. Tak to byla teda rychlost co se to na tom PCR ukázalo.
@Anonymní píše:
@Ananas123456 @Midaku @vokishka děkuji moc za rady, tak jsem vzala dítě na test dnes ráno a už přišel výsledek, je pozitivní. Antigen včera negativní. Tak to byla teda rychlost co se to na tom PCR ukázalo.
on je ten omikron divný prostě. Já měla příznaky, tři pozitivní antigeny a půl hodiny po antigenu přitom PCR negativní. Počkala jsem pět dní a už byl PCR pozitivní.
@vokishka píše:
on je ten omikron divný prostě. Já měla příznaky, tři pozitivní antigeny a půl hodiny po antigenu přitom PCR negativní. Počkala jsem pět dní a už byl PCR pozitivní.
Já jsem měla příznaky, pozitivní antigen a druhý den negativní pcr. O týden a půl později zase příznaky, negativní antigen a ten stejný den pozitivní pcr… je to celý nesmysl prostě.
Ahoj, prosím o radu, kdy je vhodné jít na covid test. Jedná se o školkové dítě, kontakt byl ve školce předevčírem, včera a dnes dítě začalo ošklivě kašlat. Chtěla bych to případně vědět co nejdříve - mám za nedlouho termín porodu. Ale na druhou stranu nechci na ten test jít zbytečně, abychom tam při čekání ještě něco nechytili. Kdy je vhodné na test jít? Dělala jsem právě teď antigen a ten vyšel negativní.
.
Našla jsem starší diskuze, kde bylo uvedeno 3-5 dní po kontaktu. Teď jsem slyšela názor, že těch 5 dní po kontaktu může být dlouho a test PCR už se ukáže negativní
Děkuji za rady