Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
v jedné diskusi na Facebooku jsem zahlédla, jak jedna paní psala, že když obléknete dítku červené oblečení, zastaví se výsev neštovic, že jim to prý fungovalo. Nikdo se k tomu už nevyjadřoval, tak nevím no. Nás se to zatím netýká, ale zaujalo mě to velice ![]()
Slyšeli jste to někdy?
Jo, a taky když zapálíš hromničku, tak do baráku neuhodí blesk….. Co tam máš dál?
Prosím tě nemůžeš věřit každé kravině, kterou si přečteš na Facebooku. To už se dej rovnou na zaříkávání proti uhranutí. Bude to mít podobný efekt. Když použijete jen zlomek kůry mozkové, tak ti musí být jasné, že to je totální nesmysl.
@new.doc píše:
Ahoj,v jedné diskusi na Facebooku jsem zahlédla, jak jedna paní psala, že když obléknete dítku červené oblečení, zastaví se výsev neštovic, že jim to prý fungovalo. Nikdo se k tomu už nevyjadřoval, tak nevím no. Nás se to zatím netýká, ale zaujalo mě to velice
Slyšeli jste to někdy?
Ne. A opravdu to fungovat nemůže. Neštovice způsobují viry.
@Russet třeba ten virus nemá rád červenou, lekne se a uteče. Nebo na něj ta červená funguje jako červená na semaforu na řidiče - stůj!
Fajn, já taky nepsala, že tomu věřím ![]()
Jen takových babských rad je habaděj a jak se říká, na každým šprochu pravdy trochu ![]()
@inkakřivák píše:
@Russet třeba ten virus nemá rád červenou, lekne se a uteče. Nebo na něj ta červená funguje jako červená na semaforu na řidiče - stůj!
Tak to jsem měla vědět před 5 lety, když se syn osypal a byl jak muchomůrka. Rudé trenky a hned by bylo o dost pupínků míň.
@inkakřivák píše:
@new.doc píše:
Fajn, já taky nepsala, že tomu věřím
Jen takových babských rad je habaděj a jak se říká, na každým šprochu pravdy trochu
Jsi vrah
@ludmilaadamkova píše:
Jsi vrah
@new.doc píše:
Fajn, já taky nepsala, že tomu věřím
Jen takových babských rad je habaděj a jak se říká, na každým šprochu pravdy trochu
Hele teď jsem o tobě četla že jsi vrah. Můžeš se laskavě obhájit. Psala jsi že na každém sproxhu pravdy trochu. Tak koho si zabila?
Už je to napsaný tak to musí být pravda.
Hmm, toto se trochu zvrhlo, tímhle směrem se mi ta diskuse moc vést nechce ![]()
Fakt mě jej zajímalo, jestli to někdy někdo slyšel, nic víc ![]()
@new.doc píše:
@ludmilaadamkovaHmm, toto se trochu zvrhlo, tímhle směrem se mi ta diskuse moc vést nechce
Fakt mě jej zajímalo, jestli to někdy někdo slyšel, nic víc
Je to lež. Červená samotná nefunguje. Musí to být bílá s cervenejma puntikama. Jako od neštovic. oni ty puntíky to do sebe vcucnou.
Tak cervena je pry vyborna proti uhranuti, takze pokud jsou ty nestovice z toho, tak by to mohlo zabrat
(Mimina s cervenou snurkou kolem ruce obcas vidam, takze nekdo tomu veri).
Hm, my našli dceři první pupínky a vánočního stromečku. Měla na sobě zrovna červené šaty
![]()