Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim maminky. Zajímá mě kdy mohu jít ven s malou po angíně. Teplotu už nemáme začala mi už i jít, dělá blboti už je v pohodě, ale bereme stále antibiltika.
Taky mě zajímá do kdy je máme brát? Je to velký sirup 400ml tak ho má dobrat celý?
Pokud je bez teplot a je to uz nejaky ten den, na kratsi prochazku bych klidne sla, zadny litani a slunicko.
ATB dobrat.
@anti17 píše:
Zdravim maminky. Zajímá mě kdy mohu jít ven s malou po angíně. Teplotu už nemáme začala mi už i jít, dělá blboti už je v pohodě, ale bereme stále antibiltika.
Taky mě zajímá do kdy je máme brát? Je to velký sirup 400ml tak ho má dobrat celý?
na antibiotika bych si zavolala doktorovi, jak dlouho brát.
@anti17 ATB se berou u angíny většinou 10 dní, takže určitě bych dávala 10 dní. Ven nejdříve po týdnu co bere ATB ![]()
V neděli jme začali marodit. v pátek jdu k doktorce na kontrolu zeptám se.
@hofka i my, jinak stojí u dveří s botama v ruce a řve. To si myslím je horší, teplotu nemá, už i jí, do kolektivu nechodíme a vyhybáme se sluníčku. Třeba je jen na terase pod střechou a hraje si na písku, nebo jdeme na procházku v kočárku, kde teď kupodivu i sedí a kouká ![]()
Jo a ospen taky má brát 10 dní.
Holky ráda bych obnovila diskuzi. Syn necelé tři roky,od středy má angínu,bere antibiotika. Nejvyšší teplotu co měl byla 37,5 to bylo v úterý od té doby bez horeček. Od úterka jsme zavřený doma a je to už fakt na palici,syn nemocne rozhodně nevypadá,řádí jak černá ruka,sotva co vstane, jediné co ho bolí je aft v puse. Tak bych se chtěla zeptat myslíte, že o víkendu může nachvilku ven, pořád brečí u okna a ukazuje tam,tam. Nemyslím někde mezi lidi. Muž pojede pro dřevo,tak by ho vzal sebou, jde jen tak o půl hodinku venku, než muž náloží dřevo. Moc vám holky děkuji.
Dokud bere antibiotika tak bych ho nechala doma, navíc o víkendu se má ochladit, aby se mu nepritizilo ![]()
Já svoje děti ven beru, když jim nic není tak zůstáváme doma 1-2 dny, pak už musíme normálně fungovat, nemůžu být s jednou doma a druhou nechat trajdat samotnou do skolky/školy na kroužky. Jen si dávám pozor aby mi nenastydly nebo se naopak nepekly na slunci.
Bez teploty bych uz na nejakou rozumnou prochazku sla,ne na litacky po hristi nebo mezi decka. Ale projit se do lesa, do mesta, i na zmrzku pri angine, kdyz ma byt dnes 20 stupnu, proc ne?
Syn měl teď zánět spojivek a také měl antibiotika. Celý ten týden jsme byli doma a ven šli až po dobrání léků. Bylo to na hlavu. Hlavně kvůli mladšímu synovi, který byl zdraví. Ale nedalo se nic dělat.
@Terezxx píše:
Syn měl teď zánět spojivek a také měl antibiotika. Celý ten týden jsme byli doma a ven šli až po dobrání léků. Bylo to na hlavu. Hlavně kvůli mladšímu synovi, který byl zdraví. Ale nedalo se nic dělat.
Tak ten zánět spojivek je na chození ven opravdu blbý. Teď je všude prachu, pylu, sluníčko svítí, to bych taky ven neriskovala.
V situaci zakladatelky bych na krátkou procházku o víkendu klidně šla.
@ivašot. píše:
Tak ten zánět spojivek je na chození ven opravdu blbý. Teď je všude prachu, pylu, sluníčko svítí, to bych taky ven neriskovala.
V situaci zakladatelky bych na krátkou procházku o víkendu klidně šla.
Na krátkou procházku okolo baráku bych také asi šla, kdyby dítěti bylo dobře. Ale mělo by být v klidu, takže třeba hřiště bych navštívila opravdu až po dobrání léků ![]()
Jakmile opadnou teploty a dite neni zchvacene, tak chodime ven - kratka prochazka, chvilku na hriste nebo do obchodu… dite s anginou 24 h po zacatku ATB uz neni infekcni… po 48 hodinach uz u nas ( v De bezna praxe) muze i do skolky.