Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky
Chci se poradit. Dcera 7,5 měsíců, už docela hezky sedí, ještě sice občas zavrávorá a spadne, ale už si i hraje s hračkami v sedě. Myslíte, že už můžu dát do sporťáku? Hlubokou korbu úplně nesnáší, asi protože nemá rozhled a já bych s ní chtěla chodit více na procházky, aniž by mi prokřičela celou cestu. Předem děkuju
Jo uz můžeš 😊
Ja si to uz nepamatju přesně, ale osmy měsíc to mohl byt.
![]()
Jakmile si sama sedla, tak jsem jí dala do sporťáku. Takže já bych ji tam klidně už dala.
Tak jestli už si sama šedá tak vpohode…já jsem teda dávala ještě dřív než sama seděla protože se mi s fusakem do korby už blbě vešla…ale jezdila vleže dokud neseděla.
V 7 už byla určitě. Korbu máme nízkou a při přetáčení a dalších pohybech mi to už nepřišlo bezpečné.
V hlubokém kočáru bylo jen nejstarší dítě, mladší děti šly rovnou po narození do sporťáku ve dvojkočáru. ![]()
Dala jsem ji do sporťáku, když sama seděla a nechtělo se mi na tu chvíli pořizovat kšíry do korby, protože hrozilo nebezpečí, že vypadne. Dcera začala totiž dřív stoupat než sedět v kočárku fakt nepraktické. ![]()
První dva asi od 5.měsíce, u třetího jsem se na nějakou korbu vyto a jezdi ve sportaku od narozeni
však když jsou ty děti skoro v lehu, je to jedno, kde leží, jestli v korbe nebo na “lehatku” sportaku. Akorát v tom sportaku se musí lépe zabalit, jak je to otevřené, to je asi jediný rozdíl.
Ve čtyřech a v šesti měsících… ne, sami neseděli, ale vleže ze sporťáku viděli víc…
To je pěkně klamavé téma ![]()
Já čekal nějaké Ferrari či Bugatti a on kočárek
![]()
Ono se to vravorani do do dvou tydnu ustali na pevny sed. Dala bych do sportaku za dva tydny.
Ja dala ted s sedmi mesicich, uz mu byla korba mala. Jeste nesedi, ale mam sportak do uplneho lehu. Do te doby v korbe rev, ve sportaku vysmate spokojene mimino, konecne se s nim da chodit ven i jindy, nez kdyz tvrde spi. Kdybych to vedela, tak ho tam dam driv ![]()