Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už jim nic jiného nedávej proboha! Vždyť je v mikině uvaříš
to mají pod sebou na zemi tři vrstvy, když máte doma 23 stupňů a přijde ti, že by to bylo málo? Ani ta deka, když jsou v lehátku, podle mě není potřeba ![]()
Mikinu nedávám, právě kvůli tomu horšímu pohybu. Nejčastěji dávam body s krátkym rukávem a na to overal s otevřenýma nohama a ponožky.
Nebo dlouhé body a „lacláče“. Pro můj pocit, že má na hrudi a zádech o tu vrstvičku víc.
(Máme teda doma o něco chladněji a leží „jen“ na koberci, nebo hrací dece)
Příspěvek upraven 27.01.23 v 10:45
Do mě právě furt husti okolí, že je oblekam málo a furt ať dávám mikinu atd. Mají i studený nos ale zátylek teplý, tak jsem právě nevěděla.
Já dávám ponožky, leginy (nebo punčocháče), body a přes body tričko (u holky saticky). Mikinu na doma u nás nenosí nikdo.
U nás máme 20 stupňů v noci, 21-22 přes den a 3m mimčo je kolikrát jenom v bodýčku. Na zemi má podložku na pasení, tak tam přes něj dávám dečku. K tomu někdy polodupačky, ale ty stejně skopává, je hodně akční. Nohavice málokdy, zdají se mi omezující a většinou s hrubým páskem. Nebo je v overalu. Ponožky sundává, tak ty má opravdu málokdy. První taky chodil bez ponožek, a to jsme doma měli chladněji. U prvního babičky taky šíleli, že neoblékám, tak jsem je sundala tím, že nikdy nebývá nemocný a sklapli. Měl krátké jenom období, že potřeboval víc tepla, hlavně v noci, tak měl hrubý spacáček. Pak už zase hřál jako pícka a nepotřeboval ani prikrýt. Orientuj se podle miminka, je jedno, jak to mají ostatní.
@Capelucia No já právě mám holky furt nemocný, neustále rýma, tak právě mi tvrdí že to je z toho…
@Anonymní píše:
@Capelucia No já právě mám holky furt nemocný, neustále rýma, tak právě mi tvrdí že to je z toho…
No z toho že je moc oblikas, se zapoti a je to.
A mimochodem teď pořád lítají všude nějaký rymecky.
Já jsem teda jela studený odchov, zčásti kvůli ekzému, zčásti kvůli přesvědčení. Takže doma jsme měli 21 stupňů maximálně, mimino ležící na pěnové podložce normálně jenom triko s rukávem, punčochy nebo overal a ponožky. Pokud mělo studený krk, přidala jsem mikču, ale obvykle to nebylo vůbec potřeba.
23 stupňů je už pomalu trenková teplota, i ta deka je dost.
Předpokládám, že už si drží tělesnou teplotu a nedonošenost po 3 měsících nemá na oblékání vliv.
@Anonymní píše:
U nás body s dlouhým, leginy a ponožky. Takže prakticky jako u vás jen nedelam princeznu na hrasku a v houpatku jsem nikdy neprikryvala. Pod sebou má 1cm penovou podlozku. Bydlíme v bytovém domě a pod sebou sousedy co asi letos netopi. Chodím bosa a cítím, ze letos je od země chladněji. Doma máme cca 22 stupňů a já mám bezne jen leginy a triko.
Pri 23 stupnich bych mela mimco jen v body
ale ja od mala oblekala spis mene a sla cestou zbytecneho nenavlikani. Ted ma skoro dva a nebyl zatim nemocny. Nemam zkusenost s nedonosenci, ale i tak mi to prijde silene moc
@Anonymní píše:
Musíš koukat na mimča, tady nevíme, jak to mají ty tvé. Ale když jsou zpocené a ofoukne je, tak onemocní snáz. Já to kontrolovala vždy podle nosu a u nás to fungovalo. Oblíkala jsem víc, jenom když byl studený nos. Když se potili, potili se mi na čele, to jsem viděla na vláscích. Ale 23 stupňů je celkem dost.
A k nemocem - nemáte pak zbytečně suchý vzduch? To dává sliznicím taky hodně zabrat.
Ahoj holky, možná trochu blbá otázka, ale zajímá mě, jak jste oblekali svoje mimca doma. Mám nedonosene mimca narozené ve 32 týdnu, nyní jim jsou tři měsíce. Doma dávám kalhoty, body s dlouhým rukávem a ponožky. Když leží v lehátku jsou přikryté deckou, jde mi ale o to, co jim dát když jsou na zemi? Dali byste ještě mikinu? Mají pos sebou pěnovou podložku, decku a ještě jednu podložku, ruce mají studené furt, ale zátylek teplý, tak by mě zajímal jiný názor. Říkám si že přeci když mají mikinu, tak se jim hůře hýbe při paseni atd.
Jinak doma máme asi 23 stupňů.