Kdy jste začali dětičky učit básničky?

2390
26.4.12 10:16

Kdy jste začali dětičky učit básničky?

Ahoj holky, kdy jste začali děti učit básničky? Tchýně se vzteká, že malá (2r.7m) žádnou neumí. Dle ní ani moc neumí a je ´ˇblbáˇ, jen proto, že neumí třeba barvy. Tak nějak se smířila stím, že písmenko R prostě neumí… :-((( Umí si říct co chce, jen ještě nazývá věci dětsky. Třeba pes je hafí, kočka čičí, říká hafe místo kafe, ale umí skvěle spojovat slova ve věty. Říká, jaká písmenka vidí umí A,E,X,S, a některá čísla. Některé věci už říká pěkně, třeba čaj, pití.. Nebo auto je nenen.. Uvědomuje si minulost.Podle všech se vyvíjí jako normální dvouleťák. Zpoměla jsem dodat, že se neptá otázkou co to je, řekne prostě hele. Podle tchýně s tchánem je blbá. Váš nároz? Má pravdu ona, nebo já? Děkuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
26.4.12 10:27

Já jsem dítěti říkala básničky od pár měsíců a najednou v 15-ti měsících začala do nich sama doplňovat slova 8o (Polámal se mraveneček a spol.)
Teď už si ty básničky sama přeříkává, taky pohádky- hlavně Smolíčka.
Ale jako učit nějak programově, to nevím. Toho je schopná čtyřletá neteř, ale u ani ne tříleté záleží, jestli bude mít náladu, což u nás nebývá.
Jinak barvy katastrofe, počítání 1, 2, 4, 5, písmenka nic. Ale huba jí jede jak o život a výslovnost má dobrou. Za to pohybově žádný lumen. :nevim:
Každé dítě se vyvíjí jinak rychle v různých oblastech.
A jestli tchýně s tchánem říkají, že je „blbá“, jako vážně, tak jsou totálně blbí oni. :zed: :zed: :zed:
A proč ji něco nenaučí, když je to podle nich tak lehké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.4.12 10:36

Od Majdy mám ve dvou letech nahrané, jak povídá a zpívá - Skákal pes, Pec nám spadla a tak. Ale ona celkově brzo mluvila a říkadla a básničky miluje (teď jich umí asi milion).
- ALE, barvy neuměla ještě ve třech letech, R taky neumí (3 a půl roku)…
Pozná číslice 1,2,4 - na ovladači od televize :oops:
Rozhodně si nemyslím, že by jakékoli dítě bylo „blbé“. Zato tchánovci jsou :twisted: :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
26.4.12 10:37
@jenny.fields píše:
Já jsem dítěti říkala básničky od pár měsíců a najednou v 15-ti měsících začala do nich sama doplňovat slova 8o (Polámal se mraveneček a spol.)
Teď už si ty básničky sama přeříkává, taky pohádky- hlavně Smolíčka.
Ale jako učit nějak programově, to nevím. Toho je schopná čtyřletá neteř, ale u ani ne tříleté záleží, jestli bude mít náladu, což u nás nebývá.
Jinak barvy katastrofe, počítání 1, 2, 4, 5, písmenka nic. Ale huba jí jede jak o život a výslovnost má dobrou. Za to pohybově žádný lumen. :nevim:
Každé dítě se vyvíjí jinak rychle v různých oblastech.
A jestli tchýně s tchánem říkají, že je „blbá“, jako vážně, tak jsou totálně blbí oni. :zed: :zed: :zed:
A proč ji něco nenaučí, když je to podle nich tak lehké?

No ona se jí to snaží učit. Do básniček sice doplňuje slova, ale celou jí neřekne a to jí děsně štve. Písmenka začala nějak sama, můj malej brácha se je učil a ona to asi nějak odkoukala… Ale tchýně mě štve a mrzí mě co říká :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.4.12 10:38

Myslím si, že se v dnešní době vše moc řeší.Některé děti mluví dříve, chodí dříve, jiné později.
S malou bych básničky a písničky vykládala, ale určitě bych je neučila.Ony si ty děti k tomu dojdou samy.
Ve školce jsem měla plno čtyřleťáků, co neuměli ani jednu básničku, písničku ani barvy a naučili se všechno procvičováním.
Na učení mají dost času ve škole.
Tchánovce bych poslala do háje.Blbí jsou oni sami.

• Citovat
  • Upravit
14079
26.4.12 10:47

Na R má čas až do předškolní, s tím bych jí rozhodně netrápila.
Všechny děti nejsou říkankový a barvy se taky řeší až později. Jestli oni toho tchánovci nechtějí trochu moc na dvouapůlleté dítě :think: .
A koukám, že by už přečetla nápis SEX :lol: :lol: , tak to můžete příště tchýni předvést, třeba pak dá pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
26.4.12 10:48

Tak já tedy říkanky vyprávím už teď, ale hlavně pro to, aby malá odposlouchávala řeč. Líbí se jí to a se zájmem sleduje. Rozhodně bych ale nehrotila, jestli bude umět básničku ve dvou letech nebo ne. Důležité přeci je, že se ti malá do říkanek zapojuje a baví ji. Na tchánovce bych se vybodla a myslela si o zadní části těla. To bych teda tchýni hnala, kdyby mi řekla, že je moje malá hloupá ;) Prostě každé dítě je individuální. Některé mluví v roce a chodit neumí a jiné zase naopak. Nedělej si z toho hlavu, ty přeci víš nejlépe, jak je malá šikovná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Strapatka
26.4.12 10:52

Muj syn nerekl basnicku drive nez v prvni tride a to je prosim uplna pravda! Proste se odmital cokoliv naucit, ani u Dr. na kontrole nikdy ani ve skolkce z neho nic nedostali. Co jsme se my doma nervovali! Ted je prvnak a basnicky se uci najednou s chuti, i dlouhe, sype je z rukavu a nezapomina.
Je to tak, v dnesni dobe se prilis veci zbytecne resi.

Btw: podobne mi kamoska ktera zije v zahranici rekla ze tam nebazirujou na kresleni deti jako u nas, ze klidne ma ditko cas zacat kreslit postavu AZ po prvnich pimesnech ve skole, ze je skupina deti ktori to maji takhle navazano a nedela dobrotu kdyz se na ne tlaci driv, u nas uz by je kde kdo vysetroval jako nenormalni, tam uplne norma, syn te kamosky to mel takhle a tady stari rodice sileli, tam je ucitelky uklidnovali. Samozrejme je uplne v pohode, vsecho dohnal a kresli ted uplne normalne jako vsichni ostatni.

• Citovat
  • Upravit
2390
26.4.12 11:14

Nj, když nejtěžší na tom je to, že u tchánovců bydlíme.. Není to každý den, ale často to je. Ale to už je jiná kapitola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11864
26.4.12 11:28

Úplně mě zvedá ze židle, že o tvojí holčičce říkají, že je blbá. :cert:

R se děti učí mnohem později, třeba na logopedii se s tím chodí, až když ho neumějí v 5-6 letech. Jako jo, někdo se ho může naučit dřív, ale obvyklé je to až mezi 3-5 rokem.

Náš nejstarší se pořádně naučil mluvit až v téměř 4 letech, takže až do té doby si myslím, že ty básničky za moc nestály… určitě je neříkal v necelých 3 letech. A to je velmi inteligentní, hodně nad průměrem.

Prostřední syn taky básničky dlouho neříkal, dokonce ani moc nechtěl doplňovat slova. A potom začal, ze dne na den, a teď už se mu pusa nezastaví. :D Básničky, písničky… Je fakt, že velká motivace je pro něj školka.

Přeju pevné nervy s tchánovci, když bydlíte v jednom domě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
26.4.12 11:55

od kdy je zda někdo umí/neuimí říkanky měřidlo inteligence 8o ? Docela by mě zajímalo, kolik jich umí tchánovci, že jsou tak chytří. :?

• Citovat
  • Upravit
2725
2.5.12 09:29

Od narození dítěti říkám básníčky a teprv asi ve věku 2,8 začala doplňovat slova, barvy neumí. :-) Babičky jsou babičky, pokud ji to tolik trápí, ať vnučku naučí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
2.5.12 09:42

Miluju svoje nervy :-) Jsem flegmatik, celkem velkej, ale znáte to, z flegmouše se rychle stává cholerik a to umim bejt taky slušnej hlavně když jde o děti. Když jsem byla v pokročilém stádiu těhotenství, pohádali jsme se spolu. Kvůli tomu, že jsem seděla a přítel vařil. Spíše slíval špagety. No řekla, že jsem nervní a že za to mohli těhu hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
2.5.12 09:43

zakladatelko

Tchánovci jsou blbí.. :cert: Já bych je hnala,takové řeči naprosto nesnáším.. :pocitac:
no,náš malý 2 a půl roku mele,jako kolovrátek(R teda ještě neumí :mrgreen: )
Umí Mámo,táto v komoře je myš,pak umí pacičky a umí houpy,houpy..ALE-říká to jenom když se chce němu,není taková ta cvičená opice,co to říká na potkání..Taky už pozná nějaké barvy..
Jako,být tebou tak bych ji nechala,ona si na to dojde sama.. :hug: Některé děti na to prostě nejsou..
Být tebou,tak bych si udělala pořádek s tchánovcama.. :cert:

• Citovat
  • Upravit
17977
2.5.12 09:45

Mým dvojčatům bude v létě pět a básničky se doma nenaučili žádné. I když jsme si je četli - to milujou, sami je říkat odmítají a nehnu s nima. Tak to nehrotím. Ze školky nosí písničky i básničky a občas je i řeknou. Svou inteligenci projevují např. bravurní znalostí karetních her nebo šachových tahů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí