Říkanka mého dětství

425
17.4.12 08:52

Říkanka mého dětství

Holky, tak už týden mi to nedá spát. Pamatujete si některá říkanku, která se omílala stále dokola při tleskání rukama? Tleskaly jsme s kamarádkou dlaněmi o sebe a zvítězila ta, která to nepopletla. Tak vzpomínejte a pište.
Díky, M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
17.4.12 09:00

jak se tak dívám, už kvete jíva … bla bla bla … všude jebláto, a vypadáto, že bude jaro jaro jaro první máááj :D

to jsme vytleskávali … ale nepamatuju si to celý.

• Citovat
  • Upravit
1192
17.4.12 09:00

A jaký jsi ročník? …myslím,že se tleská stále,minulý týden jsem koukala v parku na holčiny jak vytleskávaly :lol:

…já si pamatuji jen slovní spojení „když kvete jíva“ nebo tak něco…
a u druhé bylo…apa cuka funde muka funde káve káve cuka hop cuk funde muk atd. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
17.4.12 09:02
@andela píše:
jak se tak dívám, už kvete jíva … bla bla bla … všude jebláto, a vypadáto, že bude jaro jaro jaro první máááj :Dto jsme vytleskávali … ale nepamatuju si to celý.

jooo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.4.12 09:04

Holky, to není ono. Jsem ročník 73 a říkanka začínala nějak takhle. ATAKATYNA GLORIA, OMANA, OMANA,NAU NAU..... Prostě takováhle divná slovíčka, ani nevím, zda je to dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
17.4.12 09:08

Právě proto jsem se ptala na ročník :lol: :lol: :lol: já jsem 76 a myslím,že se to různě obměnovalo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.4.12 09:09

Jsem ročník 77 :-) PAmatuju si to, nevím, nikdy jsem to nepsala, tak to napsané bude vypadat asi srandovně, ale bylo to :
UMBAJ VANY VANY VASIMBÓ
UMBAJ KVÍ
UMBAJ KVÓ
UMBAJ VANY VANY VASIMBÓ
UMBAJ KVI KVA KVO

Je to ono?
A bylo to tlesknout dlaněma o sebe, pak pravou s kamarádkou, pak o sebe, pak levou s kamarádkou, pak o sebe a oběma s kamarádkou a jelo s docela rychle.

Příspěvek upraven 17.04.12 v 09:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.4.12 09:11

Není to, co mám na mysli, ale taky jsme hrávali… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.4.12 09:12

Něco s omane znám taky, zkusím popřemýšlet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
17.4.12 09:13
@mamaho píše:
Holky, to není ono. Jsem ročník 73 a říkanka začínala nějak takhle. ATAKATYNA GLORIA, OMANA, OMANA,NAU NAU..... Prostě takováhle divná slovíčka, ani nevím, zda je to dobře…

…tykytyjo tautautau …a dál zas nevím já :mrgreen: r.78

jinak: jak se tak dívám, už kvete jíva a proto vlajky vlajte a ty hudbo hraj, všude je bláto a vypadá to, že bude jaro, přijde jaro, bude zase máj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.4.12 09:13

Já si pamatuju: Ona mámámá, ona tátátá, ona epe epe epe, ona cepe cepe cepe, ona maus maus maus, miki maus maus maus, sousedovic Jeníček, co si cucá cumlíček, potom taky prstíček a pak řekne ČAU.
Druhá: Měl jsem ženu, neměla mě ráda, měl jsem druhou, měla kamaráda, měl jsem třetí, nechtěla mít děti… (těch žen bylo asi deset).
Třetí: Umvarivarivarivasimbó umbajkví a umbajkvó, umvarivarivarivasimbó umbajkvíkvakvó. Přes řeku přeletěla kráva, na stromě zapískal slon, písk, písk, písk, prase je překrásné práče, slepice snesla citrón. Pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota, neděle.
Ta třetí byla pro víc děcek, stály v kruhu a ten poslední vypadával.
Edit: Jsem ročník 84. Teď jsem slyšela tu první v podání o 20 let mladších dětí a byla úplně jiná :lol:

Příspěvek upraven 17.04.12 v 09:15

• Citovat
  • Upravit
11223
17.4.12 09:15

my tleskali Micky moose :mrgreen:
bylo to takhle nějak
ONA RAUS RAUS RAUS
MICKY MAUS MAUS MAUS
ONA RAUZÍČEK
NATAHUJE BUDÍČEK
/píšu jak se to říkalo/ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11223
17.4.12 09:17

@Billi ženy si taky pamatuju ,měl jsem čtvrtou měla hlavu dutou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.4.12 09:17

oooo taka týzi florian, omana omana nau nau tyky tyky tau tau ó ben žo fis, dej ruce pryč

Možná ještě trošku jinak…

Neumím psát, místo ruce jsem napsala tuce, jak z těch nesmyslů blbnu :-)))

Příspěvek upraven 17.04.12 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31400
17.4.12 09:18

jé, to je super diskuze, zavzpomínala jsem si :mrgreen:

úplně to sem nepatří, nebyla to vytleskávanka…ale já tuhle slyšela dvě holčičky, tak 1.-2. třída, jak se baví tím, že dokola vyřvávají tuhle básničku a překvapilo mě to, že se to pořád předává z pokolení na pokolení:

Jirka sirka bublinka
má tatínka hurvínka
a maminku opici
houpali se na lžíci
lžíce se jim zlomila
Jirku sirku zabila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie