Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
potřebovala bych poradit.
Na konci listopadu 2007 jsme podstoupili s manželem naše 1. IVF+ICSI a nevyšlo (bohužel nezbylo nic ani na KET), snažíme se o mimi už přes 2 roky a myslím, že v tomhle fóru ani nemusím zmiňovat jak moc si mimi přejeme
. Navštěvujeme CAR, kde se o nás moc dobře starají - Gennet v Praze. Mně je 31, ale muž je o dost starší, proto nechceme moc čekat, ale na druhou stranu to taky nechceme uspěchat. Začátek 2. IVF je samozřejmě na nás, nejdříve se to prý doporučuje po 3 měsících. Nevím, jestli čekat nebo to opravdu po těch 3 měsících hned zkusit. Myslím, že čekat není na co, máme špatný SPG a snaha o to ho zlepšit se nedaří.
Vím, že spousta z vás tu má velké zkušenosti s IVF, nakukuju sem už douho, tak to vím a až teď jsem se rozhodla napsat. Můžete mi prosím někdo poradit nebo napsat svůj pohled na věc?
Díky!
Ahoj Dalilo.
To je hrozně individuální, já bych do toho šla na vašem místě po těch 3 měsících, tím, že počkáš nic nezměníš ani nezlepšíš. Snaž se být co nejvíce v pohodě, dělat věci, které ti prospívají a baví tě, ať se miminku u tebe líbí. Neztrácej naději. Já na IVF byla a podívej. A rozhodně to nebylo napoprvé. Budu ti moc držet palečky aby vám to vyšlo ![]()
Ahoj Miiri,
díky za reakci
. Taky si myslím, že není na co čekat, jsem ráda, že's mi to potvrdila. Další velké zklamání tím sice hrozí, ale taky je to velká naděje. Ještě před rokem jsem si neuměla představit, že bych něco takového podstoupila a teď už to bude podruhé. Uf. Můžu se zeptat kolikátý pokus to byl u Tebe?
Ahoj Dalilo, já mám před sebou také 2 pokus, ale vůbec se mi do toho nechce je kolem toho děsné běhání po doktorech a moje práce mi to těžko umožňuje ![]()
Jsem na tom stejně jako ty akorát jsem starší je mi 35 let a mému manželovi je 55 let
Mám jednoho syna tomu je 12 let ![]()
Nedaří se nám díky mému vejcovodu, který je částečně neprůchozí a druhý je nefunkční ![]()
Tak snad se někdy zadaří
Napiš kdy jdeš do toho
Ahoj
Ahoj Dalilo taky si myslim,abys sla po3mesicich.Hlavne neztracej nadeji a ted uz vis do ceho jdes takze budes uz i min nervozni.Taky vim jake to je byli jsme s pritelem na Ivf+ICSI minuly rok v cervnu a ted uz jsme v 31tydnu a cekame holcicju.U nas se povedlo na poprve.Zkus se i nejak pripravovat.Ja mesic pred jsem zacala brat vitaminy Baby calibrum a doporucuje se i cviceni Mojzisova.To jsem ja ale neabsolvovala.
Takze neztracej nadeji drzim pesti a urcite to vyjde. ![]()
Dík za rady, taky jsem brala vitamíny a dělala všechno možné, ale nevyšlo to, tak snad napodruhé nebo někdy jindy. Plánuju jít na 2. IVF někdy v březnu. Lítání po doktorech to sice je, ale myslím, že to stojí za to
. Nějak mě několik dní zlobí přihlášení, takže vystupuju jako anonym.
Ahoj, Dalila13
Ahoj, já na doporučení lékářů šla na druhé IVF a PGD po měsíci apovedlo se mám doma krásného zdravého chlapečka.Tobě přeji ať se to napodruhé povede ![]()
Ahoj holky,já jsem také po IVF a povedl se na 3.pokus. Máme doma krásnou holčičku,které bude skoro rok. Věřte,že jednou to vyjít prostě musí a zkuste se pozitivně vyladit. Ono se to lehce říká,vše má svuj čas a určitě se to podaří. Mám za sebou 6 IUI a tři umělá oplodnění. Takže hlavu vzhuru!
Janiku, to jsem ráda, že ti to nakonec vyšlo. Můžeš mi prosím napsat za jak dlouho si šla na 3. pokus? Mám za sebou druhý neúspěšný a nevím, jestli si radši dát třeba roční pauzu. První IVF jsme měli loni v září a druhý letos v lednu. Jinak všem přeju hodně moc štěstí, aby se zadařilo ![]()
Ahojky, děvčata, mohla byste některá z Vás poradit, jestli je dobré podstoupit 2.IVF-ICSI podstoupit po měsíci? Předem děkuji za odpovědi.
Boubelko, to záleží na tom, co ti řekli v CARu. Mě řekli, že se 2. pokus dřív než za 3 měsíce nedporučuje.
Děkuji Dulcineo za odpověď, já nechodím do Caru, jezdím do Podolí. Snad mi někdo ještě odpoví.
Myslím, že to jde jít hned další týden, ale jen na KET a ne na celou stimulaci. Tělo si potřebuje odpočinout, proto všude doporučují alespoň 3 měsíce pauzu. Opravdu není kam pospíchat, je potřeba si vyčistit jak tělo tak psychiku a pak se dát do dalšího boje. a potom to vyjde ![]()
Boubelko, CAR - znamená Centrum asistované reprodukce, takže se tam řadí i Podolí. A k tvému dotazu si myslím, že by si měla aspoň ty 3 měsíce počkat. Samozřejmě, že se stává, že se zadaří i po pouze měsíční pauze, ale většina doktorů ti doporučí 3měs. pauzu. Tělo dostává docela velký záhul díky hormonům a musí si pak trošku odpočinout. Ale je to na tobě.