Kam na kliniku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2170
12.1.08 09:22

Pomoc kam na kliniku

Ahoj holky,delší dobu jsem se neozvala čekala mě série vyšetření mezi jinými i laparaskop.s hysteroskop.a chromopertub.Při této operaci my by lz rozrušeny srůsty po minulém císařském řezu a bohužel i zdevastované tkáně obou vejcovodů.Praxe přirozenou cestou nikdy druhé dítě nepočnu.Jsem dnes druhý den po zákroku psychycky nadně a nevím ani co my od téhle doby bude říkat sex neboť my najednou připadá úplně zbytečný k ničemu bez možného výsledku"budu máma".Dva roky jsme to zkoušeli nadarmo,ale alespoň víme,že jinak by jsme se oba trápili dál zbytečně už je my 34 a manželovi 41.Proto prosím poraďte kam zajít na umělé oplodnění bydlím u Prahy a nesmířím se stím,že to ještě nezkusím i když formou pomoci lékařů.Děkuji a napište prosím ijak takový zákrok probíhá a jaká je čekací doba.Poupě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2170
12.1.08 09:25

Ještě jsem zapoměla upřesnit,že oba vejcovody byly odstraněny a ponechána jen funkční děloha a oba vaječníky.Poupě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.1.08 13:01

Ahoj Poupě, to je mi líto, co čtu..Já mám PCO a teď jsme začala chodit na CAR do Brna na Obilnák, ale zatím mě čekají jen vyšetření..i když z ročního různého léčení jsem už taky unavená:-(..
Ale to nic..jen jsem Ti chtěla říct, že moje kamarádka měla stejný problém - neměla vejcovody, protože ji je odebraly po prasknutí velkých cyst, na což málem umřela:-(.Nuže, vydala se do ISACRE v Praze a hned napoprvé se jim zadařilo a má 2,5 letého krásného chlapečka:-)
Budu moc držet palečky, ať se i Tobě zadaří!(já ve své zadaření také doufám:_-)
Ahoj a drž se, Veru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.1.08 13:01

tak chybička -ISCARE:-)
Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
12.1.08 14:22

Ahoj Poupě,
neboj se, tvůj věk ještě není naprosto vůbec na odsouzení k bezdětnosti a manža také. Ale jedině IVF, to je jasné, takže neváhej a hned, jak tě budou pouštět jdi za doktorem na konzultaci, kdy si máš zajít do CAR na umělé oplodnění. Neboj, oni to protahovat nebudou, protože když nemáš vejcovody, tak jiná možnost není. Tak bych asi hned po propuštění vybrala CAR v Praze (mrkni na diskuse), hned tam zavolala a domluvila se, kdy nejdříve můžeš prijít. Když jsem ležela na laparoskopii, byla se mnou paní 40 let a té také vzali vejcovod hned další měsíc šla na IVF, takže asi pooperační hojení není tak dlouhé, ale všechno to domluv s lékaři. Každopádně si myslím, že tě vezmou hooodně brzy, aby tě to nepřekvapilo (jsou to pro ně penízky). Možná by nebylo ještě špatné hned si domluvit spermiogram manžela, abyste věděli, jak na tom on je, jestli se oplodní bez ICSI nebo je nezbytná. Oni by vám to třeba doporučili preventivně, ale proč, když to třeba vůbec není potřeba, stojí to dost peněz a názory na ten zákrok se různí. Hlavně se dej rychle psychicky i fyzicky dohromady, ta psychika je také důležitá, obrň si nervy, brzy ti začne cesta za miminkem. (A dopadne to, neboj, třeba se bude muset pokus zopakovat, ale dopadne to, to je hlavní.....) Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
12.1.08 15:59

Díky moc Vám oběma jste první kdo mě povzbudil,když nepočítám svého muže,protože ten řekl co budu chtít já to on také.Na SPG byl naposledy v listopadu a dopadl naprosto v normě a pak teprve vzali až mě,takže z jeho strany snad vše v pořádku.Bála jsem se hlavně dlouhých čekacích lhůt a je my jasné,že jde i o peníze ,ale měla jsem našetřeno jako překvapení na léto k moři, tak to rojedem v moři vajíček a spermií jen když to vyjde.Teprv teď zjištuji kdo je kamarád a kdo se jen tak tváří.Jedni ušetříš za antikoncepci a můžeš si beztarostně užívat,ale věřte za takovou cenu TO NE!Co teď nadělám z mého okruhu mě podpořila jen jedna kamarádka a kamarád a ostatní z toho snad mají radost hlavně,že máme nový dům a že nemám ani ponětí co ušetřím,protože děti stojí spoustu peněz.Obklopovali mě samý sobci a já to neviděla začnu znova a moc jsem ráda ,že tohle forum existuje a můžu zde najít odpovědi a psychickou podporu.Díky Poupě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
12.1.08 19:23

Poupě, tak to mi je líto nepochopení tvého okolí, ale neboj, tady je kupa maminek, pro které je dítě to nenahraditelné štěstí v životě. Bez dětí je to blbé, ale vy je mít budeteeeeee!!!!! Jedno máš a druhé bude také. Neboj se. Myslím, že tak do dvou měsíců začneš se stimulací na IVF. Také jsem na druhého Cipíska čekala (2 roky), bylo to hrozné a vypadalo to, že budu muset také na IVF......Neboj se!!!! Jen se hezky brzy domluv, kdy máš přijít do CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
13.1.08 22:24

Nyní se rozhoduji mezi Iscare,Gennet,Gest.Pomohli by jste my vybrat?Nevím podle čeho vyřazovat,protože %úspěšnosti uvádějí všichni stejné čekací lhůty +-také a ceny se člověk dozví stejně až při schůzce takže dopředu neví nic.Díky i za Vaše povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1591
19.1.08 18:58

Poupě, doporučuju Gennet. Mám odsud vlastní zkušenost, byli jsme tam na IVF, které se sice nezdařilo, ale to neznamená, že by udělali něco špatně oni. Mají tam velmi osobní a citlivý přístup, jsou tam všichni moc příjemní a dobře se o mě starali. Je tam pěkné prostředí, není to jak vykachlíkovaná nemocnice a jsou tam fundovaní odborníci. Možná bych ještě mohla zmínit, že mi dávali velkou míru volnosti v rozhodování a respektovali moje přání a taky mi byli ochotni vyjít vstříc ohledně mého času (mám dost časově náročnou práci).
Tak a teď, když jsem si to po sobě přečetla si připadám jakoby mě platili za reklamu, není to tak :lol: Je to jen můj dojem z akce, která pro mě byla dost psychicky a vlastně i fyzicky náročná a jejich přístup mi to pomohl překonat.
Možná by ti moje zkušenost mohla při tvém rozhodování pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
21.1.08 13:46

Ahoj a moc ti děkuji za tvůj názor.Myslela jsem,že my odpoví daleko více holek,protože jsem nabyla dojmu,že tento problém trápí vícero čekatelek a tak o to víc jsem ráda ,že ses se mnou podělila o svou zkušenost.Už se těším a doufám,že my to nezkazí nadcházející oteplování a s tím spojené virové potvory.Určitě pak dám vědět,jak to tam působilo na mě.Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí