Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
nevíte prosím některá, jak by měla být vysoká sliznice, pokud bych byla těhotná? Jsem 3 týdny po KET, menstruace nepřichází, ale na ultrazvuku mi včera nic nenašli, sliznici naměřili 7,2 nebo 7,9 - teď přesně nevim - a já se zapoměla v tom zklamání zeptat, jestli je to jako dobře nebo špatně … ale asi spíš špatně, že jo?!! ![]()
Děkuju za odpovědi
sliznice by měla mít minimálně 7mm,aby se folikul mohl zahnízdit,jinak čím vyšší tím lepší,ale jestli se zdařilo to ti nepovím,ale ze zkušenosti vím,že pokud to nevyjde tak sliznice prudce klesá a pak začíná nový cyklus MS.Tak věř a doufej,já myslím,že by tam mimíš měl být.Hodně štěstí.Snažilka o druhé 2roky.
… já jsem jí měla teďka 21.den pouhé 4mm, takže šance pramalá…
… co jsem vy:,–(ila HA tak strašně slabě krvácím, ani mě téměř nebolí břicho, nikdy jsem si nemyslela, jak budu jednou ráda, když budu mít silnou menstruaci s bolestmi jako v 16ti…
HA jsem brala asi 10-11let, prý se s tím tělo vypořádá tak za půl roku až za rok po vysazení… … je to 6 měsíců, co ji neberu, docela už jsem z toho skleslá…
Ahojky, pročítám si tady vaše příspěvky a vzpoměla jsem si, že já jsem měla sliznice 9mm při týdenním vynechání menzes,také nebylo nic vidět a těhotná jsem byla ![]()
Ale chtěla jsem vás ještě poprosit o trochu odbornější radu jestli někdo budete vědět. Měřím si bazální teplotu a 14. den došlo k poklesu o 0.3 stupně C a 15. den se teplota zvýšila o 0.6 stupně C, měla jsem i hlen a PMS, takže jsem usoudila , že je to ovulace. Po 4 dnech 18.DC mi však teplota zase o něco klesla a to o 0.3 stupně, už bez hlenu, ale měla jsem bodavé bolesti uprostřed pdbříška, docela hodně nepříjemné. 19.DC jsem si udělala ovulační test, protože teplota stoupla jen o 0.2 stupně a byl negativní s druhou slabší viditelnou čárkou. Teplota pomalu zase stoupá, dnes jsem 22.DC a udělala jsem si znovu test, teplota je 36.9 a test je téměř pozitvní. Vůbec tomu nerozumím. Chtěla jsem se zeptat jestli víte jaké účinky má hormon LUTEIN, který se diagnostikuje právě u ovulačních testů. A jak dlouho pozitivní zůstává po ovulaci či kdy může být falešně pozitvní? Zůstává tento hormon produkován třeba na začátku těhotenství? Jsem z toho docela zmatená. Jinak u prvního mimča jsem měla negativní ovulační test vždy bílý jako sníh. Děkuji za rady nebo odkazy, mějte se hezky Dita
Ahoj, prosím vás, mohly byste mi poradit? Včera jsem byla u dr., doufala jsem, že by po 6 denním zpoždění menzes mohlo být těhu. Bohužel na místo toho jsem se dověděla, že jednak těhu nejsem, jednak mám výšku sliznice 3 mm, prý jako po menzes - kterou jsem ale neměla. Minulou menzes jsem měla velice silnou, tak to nechápu. Mám prý tedy vyčkat menzes, a pokud nepřijde, tak za 3 týdny mám přijít na vyvolání. Mám za sebou 2 cykly braní Utrogestanu. Je to normální mít tak nízkou sliznici 29DC při braní utroše? Tento měsíc ho prý brát nemám aby nebránil ovulaci, když nevím počátek cyklu. Myslíte tedy, že můžu ovulovat, i když jsem neměla teď menzes? Předem děkuji za reakce.
Ovulaci mit muzes, i po porodu je nejdriv ovulace a pak teprve menstruace. Divna ta nizka sliznice, jako bys mela malo estrogenu. Jinak ti bezi cyklus normalne? Utrous beres kvuli cemu?
Ahojky, tak to je prdel, právě se mi dostavila menzes, jsem moc ráda, ale nevím, jestli je to při tak nízké sliznici spíše dobře nebo špatně, ale snad potom začne narůstat, v tom by měl pomoci ten utroš. Beru ho již 2 měsíce kvůli stálému dysfunkčnímu krvácení. Ta nízká sliznice by prý mohla být v důsledku kyretáže - 4/2010, snad mi ten utrogestan na nárust pomůže, co myslíš? A děkuji za reakci
Jo a po nasazení utrogestanu byl jednou cyklus 24 dní a teď teda 30, to je dobrý. Myslím, že jsem tento cyklus pravděpodobně otěhotněla, ale se neudrželo ![]()
utrogestan nepomuze narustu, ale ani to nezhorsi. na narust sliznice vadi leky, co se berou na podporu ovulace (clostilbegit). Estrogeny naopak narustu pomohou, ale zase potlacuji ovulaci (princip antiko). Pri snaze o otehotneni se to musi opatrne davkovat. Snazis se otehotnet? Sla bych do CAR, pokud ses problemova. Utrous nebrat pred ovulaci. MS ted je dobre, skoncil ten divnej cyklus a jedes od nuly.
buddy píše:
Jo a po nasazení utrogestanu byl jednou cyklus 24 dní a teď teda 30, to je dobrý. Myslím, že jsem tento cyklus pravděpodobně otěhotněla, ale se neudrželo
ale to by neodeslo bez krve, to se mi nezda.
to máš vlastně pravdu, a myslíš, že to nevadí, že přišla menzes při tak nízké sliznici? ale pak by měla dorůstat ne?
nevadi podle me, dorustat by pak samozrejme mela. holky na to chlastaj myslim kontryhelovy caj.
pořád si myslím, že je dobrý, že menzes chodí a minule jsem ji měla hooodně silnou, a sliznice se snad brzy spraví s utrogestanem, o tom čaji vím, a prý taky víno červený, tak tento cyklus ještě to nebudu řešit a příští začnu s pitím
jojo, chlastej to víno, Koucky dycky pise, ze alkohol tehotenstvi nebrani, ale naopak tehotenstvi zpusobuje. ![]()
přesně, nejvíce lidí, i mých známých otěhotnělo, když byli na dovči - no stress, nebo, když byli nachcaní…ale fakt, děkuju ti za podporu
kde jsou Máslovice…to neznám
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď