Otěhotnění s jedním vaječníkem

384
21.11.07 10:41

OTĚHOTNĚNÍ S JEDNÍM VAJEČNÍKEM

Ahoj holky,
prosím vás o radu. Začínám být už hodně nešťastná a byla bych ráda, kdybyste některá měla podobné zkušenosti, kterými byste mi pomohly dívat se na situaci pozitivněji.
Před rokem mi odoperovali doktoři levý vaječník, na kterém se mi udělala benigní dermoidní cysta. Přišla jsem tak o celý levý vaječník a nyní se pokoušíme už 7.měsíc o miminko. Stále se nedaří, špiním vždy cca 4-5 před MS a někdy i během cyklu. Doktoři říkali, abych s druhým miminkem dlouho neotálela (mám již jedno děťátko), že se mi může to samé udělat i na druhém vaječníku. Hrozně se bojím. Doktorka mi tento cyklus předepsala Proveru 5mg,ale začala jsem při ní stejně špinit, takže si myslím, že je opět MS na spadnutí. Prosím o jakoukoli zprávu, která mě aspoň trochu povzbudí. Moc děkuji.

Zelvoon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.11.07 11:06

Ahojky, má kamarádka taky nemá levý vaječník. A má dvě zdravé holčičky. Takže hlavu vzhůru. Vždy je nutné si uvědomit, že ten pravý je v pohodě a snažit se právě v době kdy pravý ovuluje. Ale to asi víš. :D
Taky měli problémy, snažili se, dělali stojky a pod. A nakonec se jim to povedlo a dnes už jedna dcera chodí do 2 třídy a ta druhá do školky. Takže nezoufej. Určitě se to podaří. :D
Jinak je tady ještě šance IVF. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
21.11.07 11:22

Děkuji čertíku-bertíku, já stále věřím, ale občas přichází i ty negativní myšlenky. Jsem ráda, že se to tvé kamarádce také podařilo i s jedním. Bude mi dobrým příkladem. Snad ji budu také následovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.07 11:27

Nezoufej, oni to s manželem taky neměli jednoduché. Taky zkoušeli vše možné i nemožné. A vidíš nakonec se to povedlo. Teď si do nich trochu rýpu, že by to chtělo chlapečka k těm holčičkám, ale protože už jim ty dvě cácorky dávají pěkně zabrat, tak mě vždy pošlou do háje. Že o tředím dítku nechtějí ani slyšet.:D
Takže hlavu vzhůru, určitě se tady nějde spousta jiných holek, které napíšou své zkušenosti. A podpoří tě.
Přeji ti, aby jste už brzy oběvili na testu dvě čárečky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.11.07 11:30

Ahoj, mám příbuznou, které taky odoperovali jeden vaječník, a to ještě v době, kdy byla bezdětná. S manželem si tedy užili dost, protože otěhotnět přirozeně u nich nešlo (nevím přesně, jaké další problémy ona má, tuším něco i o srůstech), ale mají teď po několika IVF dvě malé děti. Tak hodně štěstí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
21.11.07 12:12

Ahoj,

já mám pouze jeden vaječník.

operovali mě v době kdy jsem byla bezdětná. Po operaci jsem otěhotněla za 3,5 roku a bylo to za 3 měsíce od snažení.

Před 7 lety, to mi bylo 18let, jsem měla cystu na vaječníku, ale jelikož se na ní přišlo pozdě i přes moje opětovné návštěvy lékařů a stěžování na velké bolesti břicha, na to přišli až skoro po měsíci kdy měli pak najednou strach aby to neprasklo,operovali mě najednou během chvilky, opravdu byl najednou fofr, operace byla taky komplikovanější, ale už je to za mnou.

Chci ti říct, že nemám levý vaječník, také celý a vždycky jsem otěhotněla bez problémů vždy do tří měsíců od začátku snažení. I můj lékař se diví, že to šlo vždycky tak lehce.

Neházej flintu do žita a hlavně věř, že se to povede.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.11.07 12:20

Ahoj, já mám sice oba, ale z jednoho je troska - měla jsem tam velký zánět, před operací jsem doktora prosila, aby pokud to jen trochu půjde, mi ho tam nechal, tak mi pak slavnostně oznámil, že tam zůstal, ale fungovat už nebude :lol: . Bylo to po dceři a když jsme se pak pokoušeli o syna, trvalo nám to jen dva měsíce. Mně tenkrát řekli, že je to stejné jako kdybys měla oba, jenom ta šance na otěhotnění je prostě každý druhý měsíc ( většinou teda nevíš, který, že :lol: ). Tak vydržte, určitě se to povede!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
21.11.07 12:38

Ahoj holky,
všem velice děkuji za odpovědi a také těm, které ještě napíší. S každou další takovou odpovědí, jakou jsem dosud četla, se mi lepší nálada. Díky opravdu upřímně. Zelvoon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.11.07 13:02

Moje babička zvládla s jedním vaječníkem (jeden odoperován někdy v 17 letech) 4 dcery během 5 let. Pěkná smršť…

Mmch, dermoidní cysta se přeci neudělá jen tak sama od sebe, ne? Tedy pokud tě někdo straší, že by tak mohl dopadnout i tvůj zbylý vaječník. Řekla bych, že v dospělosti by o sobě už mohly dát vědět všechny dermoidy, které si s sebou člověk při narození přinesl…

Držím palce,
D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.11.07 16:24

Ahoj, já znám jednu paní, je už teda v důchodu a ta mi jednou povídala, že byla v mládí na operaci a vzali jí vaječník. Doktoři ji strašili, že bude mít pravděpodobně problémy s početím, ale ona na to nedala a má 7 dětí!
A jedna moje kamarádka má taky jenom jeden vaječník, normálně otěhotněla, má čtyřletého klučinu a teď i roční dvojčátka. Tak hlavu vzhůru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
21.11.07 16:37

Ahojky,
taky tě chci povzbudit,mamča má také jenom jeden vaječník,druhý jí vzaly také kvůly cystě a mám ještě 3 sourozence, a to ji strašily že děti mít nebude :lol:
Takže určitě neztrácej víru,budu ti držet palce aby to co nejdříve vyšlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
21.11.07 18:02

Ahojki

tak já 3× otěhotněla, ani nevím jak.. Pak jsem měla mimoděložní, při kterém mi vzali vaječník (pravý), a já se navzdory přírody pokoušela otěhotnět po 4… Dlouho to nešlo (pro mě) ale za rok se povedlo.. Teď je už se mnou dcera 4 měsíce - akorát mám za to, že mi to posunulo ovu - při pravidelném 28denním cyklo byla ovu ne 14d ale až 18d.

Držím palce, ať ti to vyjde - podle tvého přání…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
21.11.07 21:37

Je to neuvěřitelné, když čtu některé vaše příběhy, za které moc děkuji. Dnes se mi bude lépe usínat. Snad jednou na konci tohoto tématu najdete také zelvooně jako těhulku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
21.11.07 21:39

Je to neuvěřitelné, když čtu některé vaše příběhy, za které moc děkuji. Dnes se mi bude lépe usínat. Snad jednou na konci tohoto tématu najdete také zelvooně jako těhulku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.12 15:46

Ahojda…jsem tady nová, tak snad zapadnu :-) mám od svých 20let jen už levý vaječník. měla jsem na tom druhém nádor na hranici malignity, takže mi to museli dát celé pryč. po 2 letech jsem otěhotněla a mám krásnou už 2 letou holčičku. tedkom se snažíme o další a pořád nic :-( už jsem si myslela, že jsem těhotná, příznaky tomu napovídaly, test jsem si udělala a vyšel mi negativní, ale jak jsem ho chtěla už vyhodit do koše, tak najednou tam byly // čárky. Ale asi až tak po 10-15minutách. Dneska jsem si test dělala znovu a nic a na to přišla MS. takže moje otázka je, jestli je možné dostat menstruaci třeba i při otěhotnění s jedním vaječníkem? já tomu pořád nemůžu věřit, že to zase nevyšlo :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí