Kdy na nočník?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
To je strašně moc individuální, můj syn je třeba jiný.
Půl roku mu ukazuju, jak se dělá „paci paci“ a on to pochopil až včera
![]()
Celkově na vše potřebuje více času.
Nočníček jsem mu též ukazovala, ale že by nějak chápal
![]()
Z nočníku ještě nemá rozum, já prostě cítím, že náš čas ještě nenastal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítko je jiné a rozumí mu nejlíp jeho máma
.
Můj kluk si sice do plenek nenadělal, ale dva roky jsem mu ukazovala, jak se má normálně najíst
a bylo mi to prd platný, tak jsem mixovala a mixovala
. První pečivo vzal na milost až ve školce, no a jinak, škoda mluvit. On byl zázrak snad jenom s tím nočníkem
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem asi na psychologa.
Dcera mi v půl roce už seděla, tak ji na nočník dávám.
Ale do ničeho nenutím. Jen chci, aby si na něj zvykla (vztek a brek kvůli sezení na nočníku znám od kamarádek starších dětí) a žádné zázraky po ní nechci. Bereme to jako hru, kdy je spokojená bez plíny a až se jednou podaří, tak se podaří. Tohle opravdu nehrotím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já musím souhlasit se Sammmy. Malej má 7 měsíců, dokáže sedět s oporou, tak ho nad nočníkem vždy přidržím. Vyčurá se tak 2× 3× denně a má z toho velkou radost. Nenechám ho tam ale déle než minutu, to by ho určitě otrávilo. Nejlepší je to těsně po prbuzení, to obvykle vyjde. Dokonce se mi už párkrát do nočníku i vykakal.
Osobně to chci zkusit, i když mě kamošky zrazují, že je to k ničemu. Ale znám i mamky, které v roce nemusely plíny řešit. Je tady nějaká mamina, která přišla na to, jak nejlépe na dítě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nočník
Holky jsem začínala dávat na nočník,když začaly sedět-tak kolem 5 měsíce.Vždycky po probuzení-to mělo největší efekt a pak každé dvě hoďky.Většinou to vyšlo,ale když tam nechtěly sedět,tak jsem je nenutila.No a ve 14 měsících Simonka najednou zahodila plínu a od té doby ji nepotřebovala-ani na noc.Asi zázrak
No a její dvojče-starší
-sice od 9 měsíců chodila,ale nočník jí taky nic moc neříkal.Když jim byl rok a půl,tak jsme jim koupili hrací nočníky-vypadaly jako zmenšené klasické toalety-dal se tam namotat papír,bylo u toho prkýnko a poklop a taky reálný zvuk splachování-a do měsíce byla bez plen i Natálka.Na noc sice ještě měla ,,sychrovku,, ale brzy si jí začala sundavat a byl klid.
Ale myslím,že do dvou let to asi nemá cenu řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nočník
Ahojik náš Petříček krásně sedí asi od 8 měsíců, tak nevidím důvod proč ho nedávat na nočník. Začali jsme teda asi kolem 9 měsíce a máme celkem úspěch. Nevadí mu, že tam sedí, vždycky kolem něho dám hračky a on tam vydrží třeba i půl hodiny a vůbec mu to nevadí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dočetla jsem se v chytré knížce, že dítě před 21. měsícem života nemůže plně ovládat čůrání. Nicméně, náš malej v 8 měsících zcela evidentně preferuje vykakat se do nočníku než do plenky. Pravda, máme látkové, tak ho to tam možná víc zlobí. A když to jde, tak se i vyčurá, protože je rád, že mi to dělá radost
Nejednou jsem ušetřila plínku, když mezi dvěma nočníky zůstala suchá. Můžu jen doporučit začít s nočníkem brzy. Podle mě dítě pochopí, že se dá čůrat jinam než do plíny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky! skvělé!! taky zastávám tento názor. No je moc šikovnej. Jaký látkovky používáš? My máme pár popolini panda, na noc popoliny ultrafit froté a biofroté a hlavně hodně, co jsem si ušila doma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé tak to jsi šikovná, to já ani nepřišiju knoflík
Teda ne že bych to neuměla, ale nesnáším to
No tak my jsme začínali na popolinkách, koupila jsem 5 ks jednovelikostních a jedny ultrafity. Když se nám to trochu zaběhalo a rozkoukali jsme se, dokoupila jsem Baby Lucy, které jsou o třetinu levnější a jsem s nimi moc spokojená. Přiznám se, že na noc dávám papírovou eko plenu, dost mě zmáhá noční kojení, takže přebalování se ráda vyhnu
I když věřím, že bambusky vydrží docela dlouho.
A ještě rada pro maminky, které by chtěly začít s látkovkama a mají z toho strach. Moc se mi osvědčilo začít na těch šesti plenách a střídat to s papírovejma. Mám kamarádky, které si hned nakoupily celou výbyvičku, pak jim to přerostlo přes hlavu a vzdaly to. A jak se u mě ukázalo, s plenkama, které jsem si koupila až později, jsem nakonec spokojenější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mám 10. měsíční dcerku a taky přemýšlím kdy začít na nočník. Moje intuice mi říká, že tak v roce a půl a i když kamarádka učí dceru na nočník už od půl roku a jsou o měsíc mladší než my. Tak si prostě nedovedu představit, jak učím svojí dceru já. Vždyt ještě ani neví co dělá a přijde mi normální počkat na dobu kdy bude vědět, že dělá „EE“ apod. kdy si bude umět dát najevo že se jí chce.
Tak si počkáme až na tuto dobu a doufám, že nedělám nijak zle.
i přesto, že už i chodí, takže by byla schopná si k němu dojít ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, tak mi s nočníkem právě začínáme. Malá začala sedět a tak jsme si řekli, že ten čas přišel. Prostě jí posadíme na nočník a když se podaří, tak chválím. Teď máme rituály: Ráno když se vzbudí, dopoledne, odpolede před spaním, po spaní po tom během odpoledne a před spaním. Je to šikulka a už si dost zvykla a já ušetřím pleny.
- Citovat
- Upravit
Zdravím všechny diskutující! Malá mi začala kakat do nočník v 8m. Před tím kakala každé ráno na přebalováku a v leže jí to chdince nešlo, byly slzičky a pláč, rtak jsme pořídilli nočník. Teď máme 10m a často, když ji přebaluji, tak se vyčůrá- říkám si teda, zda ji nezkusit dávat i čůrat na nočník. Co myslíte? Nechci to zase moc uspěchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný večer, holky. Mám dotaz, kdy Vaše děti začaly chodit na nočník? S malou to vypadalo celkem slibně, ale jaksi nepochopila, že do nočníku nečůrají jen panenky a medvídci, ale především ona sama
Já vím, že se s tím setkalo hodně z Vás, ale štve mě moje máma, která mi pořád předhazuje, že jsem nedůsledná a líná, mně to od ní mrzí, už několikrát jsem ji žádala, ať se zdrží komentářů, ale bez výsledku.
Jak jste děti učily na nočník, kdykoli malou vysadim, vydrží sedět i deset minut a pak se zvedne, klidně si ještě sedne a nic, dám plínku a za chvíli hlásí, že má ee, i když se mi zdá, že poslední dobou ani moc nehlásí. Naposledy na ni máma dělala ksichty, že se vykakala do plíny a fuuuuj, až z toho byla celá vykulená a div nebrečela.
Má dvacet měsíců a je pravda, že bych byla ráda, ale nechci to hrotit. Nicméně za Vaše rady, postřehy, zkušenosti jak na to, budu vděčná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janha Chce to klid, tady ty řeči jsou nejhorší. Mám v okolí případ, kdy z toho má člověk problémy, které teď vyplynuly…
Moje mamka říkala, že jsem bez plín byly taky až kolem 2 let.
Naše starší taky nic nic a pak jí to seplo hrozně rychle. Paradoxně jsem spoléhala na léto a ona začala v září
Venku nahá, počůraný nohy a nic
Bylo jí 22 měsíců, když si začala sama říkat.
Mladší je teď takhle stará a zatím si neřekne. Nechávám nahatou, sem tam se počůrá na zem (i bobek byl
), ale už je vidět, že pomalu chápe.
To, že to dítě bere a pak se sekne, je podle mě taky normální. Netlačím, pořád zkouším. Naší malé se teda moc líbí na záchodě, na tom malým prkýnku.
Jo a nejhorší, co se prej může udělat, je, když dítě začne chápat a přijde návštěva, tak „Pojď ukázat, jak ti to jde na nočníku“. Takže v soukormí, v klidu a netlačit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janha To je hrozně individuální, záleží na dítěti, na matce, na způsobu učení… Za mě si to má každý udělat podle sebe. Já jsem dávala brzo a syn už téměř plenky nemá a hlásí si, ale když začneš, až se ti bude chtít a hlavně až se bude chtít malé, tak je to naprosto v pořádku. Dělej to dál, jak to děláš, dcerka na to přijde. A na mámu se vykašli, ta hlavně dělá velkou chybu s těmi negativními reakcemi, podle mě to to učení jen prodlouží. U učení na nočník funguje nejlépe pozitivní motivace. Můžeš zkusit čurací samolepky do nočníku, můj syn je má moc rád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit