Kdy na nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
3.4.06 08:01

Ahojky,
tak u nás koupila hrací nočník babička - myslela si, že to pro něj bude úžasný zážitek, a navíc, když se to líbí babičce, tak proč by se to nelíbilo vnoučkovi - naivka :evil: . Já na něj malého po:,–(ila a když se vyčůral, nočník začal hrát. Marťa dostal záchvat, ze kterého jsem ho dostávala 3 dny :cry: .Takže jsme koupili obyčejný nočník a ten byl bez problémů, pak jsme postupně začali používat i ten hrací nočník - ale nesmí hrát, takže jsem přelepila tyčidla voděodolnou lepenkou a prcek je spokojený. Od 23 měsíců je bez plen, ale musím mu je dávat na polední a noční spánek. To polední mě celkem mrzí, poctivě ho před spaním dávám čůrat a naivně si myslím, že se probudí se suchou plenou - ještě se nám to nepovedlo. Ale nejvíc mě štve, že se Marťa nechce na nočník vykakat. Vždycky čeká, až dostane plenu :? .Což znamená. že když se mu chce kakat třeba v devět ráno, tak to drží až do půl dvanácté, než mu dám plenku a jde spát. Nevím co s ním, tchýně mě pořád nahání, že její děti ve dvou letech už neměly plenu ani na noc a náš malej jí pořád má i na dopolední spaní - tím mě vždycky akorát vytočí a já bych vraždila. Ale na druhou stranu si myslím, že to kakání a polední počůrávání bych měla pomalu ale jistě nějak řešit - jen nevím jak :roll: . Tterka

• Citovat
  • Upravit
89
3.4.06 08:16

Ahoj Tterko,
my řešíme doma podobný problém. Našemu Jířovi jsou 2 roky a 2 měsíce,na nočník nebo WC chodí čůrat bez problémů už od 20 měsíců,ale na kadění má pořád plínku. On si je schopen o ni říct kdykoliv během dne, a když mu ji nedám, tak se vzteká a je schopen to pustit do kalhot :(
Zkoušeli jsme všechno možný, a furt nic. Na toto téma jsem tu zakládala i diskusi :) Zjistili jsme, že nejsme jediný.
Plínku má taky jen na noc a polední spaní. Taky mě to štve, dám ho vždy před spaním čůrat,ale jestli se nám podaří mít plínku jednou ze 100 suchou,tak nevím. Přes den si bez problémů říká, i venku jsme bez plínky, akorát moc nechce čůrat venku, tak chodíme na veřejné záchodky - naštěstí jsou u nás čisté :)
Všichni mi říkaj, že to nezlomíme a že to u jejich dětí přišlo ze dne na den. Uvidíme kdy ten den přijde. Doufám, že přes léto už se to zlomí a budem bez plín úplně.
S tím kakáním nám nepomohlo ani přemlouvání, ani odměna ve formě čokolády kterou miluje. Ani po zlém to nešlo.
Přeju hodně úspěchů.
 Minka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
3.4.06 08:20

Jo, taky mi říkala známá dětská Dr. že to nemá cenu lámat přes koleno, že se zaseknou ještě víc. Že každé dítě se zaměří na něco a v tom vyniká a ostatní věci bohužel můžou trošku pokulhávat. Náš Jířa třeba už od 22 měsíců mluví celýma větama a souvětíma a má mnohem větší slovní zásobu než ostatní děti v jeho věku co známe.
Trošku se tím utěšujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 08:26

Ahoj Minko,
tak to máte štěstí, že Jířa aspoň mluví. Marťa má pořád jenom máma, táta, bába, hají, čiči a tak podobně. Ať dělám, co dělám - čteme si zpíváme, říkám mu básničky, říkanky, ukazuji mu obrázky a pořád nic. Tchýně na mě kouká jak na vola, že se mu málo věnuji a kdybych se mu věnovala víc, tak by prý určitě mluvil :evil:. Nejhorší na tom je to, že když jde k babičce, k tetě nebo kamkoliv jinam, tak tam se vždycky něco nového naučí. Mám pocit, že mi to dělá schválně, protože, když se rozčílím a řeknu třeba omylem sprosté slovo, tak to umí hned :twisted: .
No jo, tak snad zvládneme pleny i mluvení bez mučení :?

• Citovat
  • Upravit
89
3.4.06 14:06

Tterko,
na tchýni se vykašli. Taky jsem si vyslechla, že Jířa nedělá tohle a tamto když jiné děti už ano. Naštěstí to bylo v období do 1 roku, manža už to taky nemohl poslouchat, tak se jí zeptal, jestli má jiné děti raději než Jířu a byl pokoj. Potom na mě zkoušela ještě jednou - že je Jířa vzteklý a neposlušný a že si ho určitě doma nevšímám,že ona to musí vědět,když vychovala 2 děti a já mám jen jedno. Já jsem ji u:,–(ila, že se jí to mluví,když obě děti měla od půl roku v jesĺích a o víkendu je nacpala k babičce. Urazila se, ale od tý doby mám klid.
Určitě ten nočník i to mluvení zvládnete. Jak mi říkala kamarádka, která už má 2 odrostlejší děti a měli podobný problém : Podívej se na lidi venku - kadí z nich někdo do plín? Ne, tak vidíš, jednou se to naučí každej! :lol: A má asi pravdu.
Hlavu vzhůru a přeju hodně úspěchů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect