Kdy nahradit dávku UM příkrmem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdy nahradit dávku UM příkrmem?
Dobrý den.Mam 4měsíční dceru která již od narození málo pije. bojujeme o každý ml a naštěstí tak nějak přibírá i tak svým tempem.Nyni jsme začaly se zeleninovými příkrmy a sní mi tak půlku až třičtvrtě skleničky. Jenze pak uz nechce mléko. moje otázka teda zni zda mohu příkrm treba 80g připočítat k celkové dávce um za 24h nebo dávat radši méně zeleniny aby mi pak pila vic? vim ze za plnohodnotnou porci se bere az příkrm s masem 150-200g to jo ale ted teda nevim zda je dobre ji dávat tu zeleninu kdyz mléko je výživnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lucianka88 píše: Více
Já teda kojila a zeleninu dávala až šestý měsíc. Ale vše bylo podle potřeby syna. Jak měl hlad, nebo žízeň, prostě dostal. Množství bylo na něm, kolik si čeho vzal, takže opravdu nevím, kolik ml vypil, nebo kolik g snědl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jenže ja ze zdravotních důvodů nekojila nikdy.ani den. od začátku je Nelinka na umělém mléce tak mi doktorka doporučila začít už ve 4mesicich no
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale není žádná tabulka, kolik čeho musíš dát
Prostě podle potřeby dítěte dávej. Neřeš váhu jídla, atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo viď. no mě jde hlavně o to zda teda nedávat méně příkrmu aby mi teda pila víc mléka. ze to je kaloričtější. jestli proste neubrat lžičky aby pak pila vic um.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč?
Dej oběd, dokud jí a mléko pak třeba později. Nebo dávej jen mléko a neřeš zeleninu, když řešíš nějaké kalorie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to asi moc hrotím. Kdyz ja se furt bojím aby přibírala a nebyla dehydratovaná. Pije fakt hodně pod normu už tak a ted s tim příkrmem se to jeste více snížilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od začátku má jednu značku mléka? A třeba vodu taky nevypije?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vodu mi doktorka říkala ze je zbytečné dávat. Že to je lepsi nabízet mléko. ale fakt po příkrmu nechce nic. tudiz se treba o 100ml snížil příjem. mleko uz sme měnili 3× protože málo pila ale at uz jsme meli jakékoliv tak ona pije stále málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale příkrm je taky mokrý, tak něco tekutiny v sobě má
Pokud někde váha dolů, tak se nic hrozného neděje
A klidně bych trochu vody dát zkusila
Jinak kdy má zeleninu, tak je žaludek zaplněný a není třeba hned dávat mléko. Na co
Jak často dáváš UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám 6× denně s tim ze ji tu jednu dávku dávám na 3×.ona to nevypije na ex.Vazi 5800g a vypije tak 600ml no. zkousela jsem krmit častěji ale množství je stále stejne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera když na oběd snědla tu uplně malinkatou skleničku i v 6-7m tak už UM nechtěla… Ona i v roce a něco tu největší sklinku co jsou, to jsou asi ty 200g tak ji měla na dva dny. Řid se dítětem. Jak ji stačí zelenina tak stačí. A UM až zase bude mít hlad.
Jen tak ze srandy… je jí už skoro devět… můj taťka vloni, jak ji měl u sebe mi volal, že ji dělal rybí prsty a upekl jich 7 a ona snědla 2,5 a byla strašně najezená že absolutně nechápe
noo od loňska povýšila a někdy sní i tři
: D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za rady a názory. proste teda budu pokračovat v zelenině a když pak nebude chtít mléko tak holt ho za ten den dostane méně a budu doufat že ji to na přibírání bude stačit a časem snad najede na plnohodnotné příkrmy protože ten boj s mlékem je už očistec🙈 🙈 😬
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, že je to jistě boj. Zase to vezmi z druhé strany. Když nemáš hlad, taky do tebe nikdo nedostane víc, než třeba jen trochu jídla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit