Nejedlík dítě 3 roky

191
7.2.25 12:35

Nejedle dite 3 roky

Ahoj holky, jdu se spis vypsat…
Mam syna, necele 3 roky. Od narozeni bojujeme s nizkou vahou presto, ze byl (a stale je kojeny). Do 4 mesicu prospival perfektne. Potom prestal pribirat. Um si nikdy nevzal, odmital i dudlik a veskere lhvicky. Snazila jsem se dokromovat sondou steikackou, kapatkem, vsim. Udelala jsem pro to vsechno na svete. Proste jsem to do neho nedostala. Az ve dvou letech zacal pit bezlaktozove kravske mleko.
Od 6. mesice dokrmovany. Ale jidlo je uplne katasteoficke.
Ma ted 12 kg. Stojime na vaze pres rok. Do vysky ale roste. Nikdy neni nemocny. Hyperaktivini je slave slovo. Cele dny travime venku, chodime uz k do skupinky mezi deti.
Nutno rict, ze sama nejsem zrovna obr. Vzdycky jsem byla drobna a nema po kom byt nejak veliky.
Ale trapi me i vsechny mikroziviny, nejen vaha. Samozrejme davam suplementy. Becka, probiotika, k2a d2. Proste se snazim mu to kompenzovat. Jidlo nabizim vsechno mozne, ruzne formy.
Stane se, ze treba 3 dny v mesici pekne ji. Zbytek 0. Jsou dny, kdy krome kojeni uz nic jineho v sobe realne nema.
Zeleninu a ovoce neji vubec. Pouze lyo mango a jahody. Takze to nabizim. Pak sem tam sni kureci parecky. Je to strasne. Trapi me to.
Jlavme uz jsem psycho z krmeni. Uz nenavidim chystat mu jidlo a nabizet. Prakticke cele dny jen resim jidlo. Chystam, zkousim, vymyslim. Vari moje mamka, bydlime u jich totiz a jsem single mama.
Obecne nemam uplne lehke zivotni obdobi.
Syna moc miluju a kdyz babickq neni doma, varim i sama. Neji ale ani ode me, ani od babicky. Jeste chce porad pit kombuchu.

Uz nam delali testy na laktozu i lepek. Sama jsem bez laktozova. Na nic neprisli.

Mate to takto nekdo? Jak jste ty deti rozjedly?
Uz jsem ze zoufalstvi davala i nejake sirupy na chut k jidlu apod. Nic nefunguje. Ani kdyz ho necham vytravit, nenutim. On proste nema o jidlo zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24824
7.2.25 12:50

Mě se dítě rozjelo v momentě, když jsem ukončila kojení ;) zkus jo omezit. Stolujete spolu? Co ho vzít na nákupy ať si vybere na co má chuť. V tomto věku mi děti většinou jedli pár jídel. Třeba ty parky, jednu značku jogurtu, těstoviny s kečupem, vývary, jen třeba bramborovou kaši. Postupně začali jíst líp. Prostřední jedl hodně špatně. Po domluvě s nutriční terapeutkou jsem nabízela klidně kvalitní klobásu, šunku. Zařadili jsme ořechy. Co jsem omezovala tak byli křupky, ovoce. Prostě aby prvně snědl něco pořádného a pak až za odměnu měl např. to ovoce. Jinak mi byl místo večeře schopný sníst jen jablko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24824
7.2.25 12:52

Jo a omezila bych i třeba tu kombuchu. Prostřední mi totiž i hodně pil. Klidně vypil tři litry za den a pak nechtěl jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
7.2.25 12:57

Stručně:
1. změnit nadpis příspěvku (jiné děti jsou jedlé???)
2. přestat kojit
3. najít si terapeuta
4. dát dítě do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
7.2.25 13:00

Nejedle dite, ostatni jsou jedle….a tomu se, mila ditka, rika kanibalismus a je ve vetsine spolecnosti odsuzovan, jak by rekl Willy Wonka 😂 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
7.2.25 13:02

Mě se malá trochu rozjedla po ukončení kojení a musela sem i omezit přísun piti, protože pak byla schopna vypít 3 litry denně a opět nic nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 13:09

No, dítě se nám nejvíc rozjedlo ve školce. Jde s davem a i kdyby ze všeho snědlo par lžiček tak dobrý, ne? Hlavně, že ochutná. Dokonce ji i to, co doma vůbec nevezme do pusy. Namazenej chleba a pomazánky třeba.
Taky bych se vykašlala na kojení.
Kombucha je na imunitu dobrá. Pořád je to doplněk a u každého by měla být nějaká pauza.

• Citovat
  • Upravit
7742
7.2.25 13:16

@Veronica Pika Kolik vypije té
kombuchy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
7.2.25 13:20
@Veronica Pika píše: Více

Znam, moje starsi takova byla. Ona teda nebyla hubena, protoze jeste z miminkovskeho obdobi byla vypasena, ale cca na 18m byl slus a nechtela jist. Presne jak popisujes, vypila UM (200ml) a to byl jeji veskery kaloricky prijem na ten den. Byla tak sprajcla, ze ani tekutiny nechtela pit, curala bezmala kostky, jak byla dehydrovana.

Ja jsem byla z toho vecneho natahovani se s ni, doprosovani, premlouvani, etc uplne na sracky s nervama. Vyzkousela jsem uplne VSECHNO. Nic nepomahalo.

U nas nakonec pomohlo to, ze uz jsem byla psychicky z toho na dne a rekla jsem si, ze kdyz teda nechce jist, tak je to jeji volba, ze ja se z toho nezblaznim. Zredukovala jsem ji mleko z 200 na slabych 80ml. Obed i vecer jsem nabizela, ona to vesele ignorovala. Hlad se dostavil az treti den po tom, co jsem to vzdala.

Nabidla jsem jidlo, ona ho jako vzdy odmitla. Ja uplne v klidu odlozila misku se slovy: jak myslis, mne to je jedno, ty budes mit hlad.

A hlad mela. Postupne se nam podarilo odbourat to nechutenstvi. Byl to ale beh na dlouhou trat. Trvalo to cele mesice, nez zacala jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
7.2.25 13:26

Mně se syn nerozjedl ani po ukončení kojení. Nepomohla školka, kamarádi, domluvy, sliby, vyhruzky, vysvětlování…nic. 80 % běžných potravin nikdy nevzal do pusy. Když jsme byli jó zlí a nechali ho půl dne sedět před talirem, nakonec s šílenou scénou potravinu třeba olízl a samozřejmě se teatrálně pozvracel, takže tudy cesta opravdu nevede. Žádné nechat vyhladovět nefunguje. Nedokážu si představit jak dlouho by muselo být dítě mimo civilizaci, aby tohle k něčemu vedlo. Takže jestli někdy uslyšíš takové ty „moudré“ rady, nic si z nich nedělej. To možná funguje na rozmazlené děti, co si vymýšlí a ve skutečnosti jí všechno, ale tady na ty nejedlíky vůbec. Synovi se drží jídelníček na pár přijatelných potravinách (tvaroh, čirý vývar, suché přílohy, lučina, řízek). Být na něm, jedl by jen sladkosti, takze to držím aspoň na tom, co má nějaké bílkoviny. Doposud jsme neprisli na to jak ho rozjíst, jeho táta i děda jsou vybíraví ale ne tak extrémně. Takže jestli se to nějak generačně stupňuje. :nevim: Když byl mladší (už je školního věku), dívala jsem se i na nějaké ty poradny - Škola papání atd. ale nějak mě to nepřesvědčilo, tak jsme do toho nešli. Třeba to někomu může pomoct. :think: Každopádně u takhle malého dítěte, jako máš ty, bych ještě zkusila řešit motoriku a logopedii - Kouše? Drží lžíci? Jí třeba nějaké křupky nebo pečivo? Má dostatek pohybu? Jestli to vše ano, tak je to opravdu nějaké to přesvědčení. Ale jestli třeba nepokouše křupku, může mít svalový problém a chtělo by to kontrolu lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 13:36

Ta vaha mi nepřijde tak katastrofální, já mám asi o půl roku mladšího a ma 11,5. Ji velice dobře. On ale není kojeny. Kamarádka tohle měla s dcerami a obe se rozjedly kdyz přestala kojit. On asi z toho kojení ma proste dost a víc nepotřebuje. Tak prostě bud ještě kojit chceš tak bych nabízela a neřešila to, on jednou jist začne, a nebo to kojení začala omezovat, jestli už bys radši nekojila kdyby jedl. Jo říkala že obě holky zhubly skoro dvě kila po odstavu než začaly jist a dneska jsou úplně v pohodě, normální.

• Citovat
  • Upravit
1735
7.2.25 14:05

@Veronica Pika Podle mě toho děláš až moc. Přestala bych kojit a ať si jídlo vybírá sám. Naši skoro čtyřletí mají 15kg a to jí pěkně. Na tříleté prohlídce měli 12.3, 12.4kg…
Od doby, co si umí otevřít jogurt, vyndat a umýt ovoce, namazat pečivo je nechávám, ať si snídani/svačinu/ večeři nachystají, když chtějí. Funguje to daleko lépe, než když jsem něco nachystala já a oni nad tím pak jen seděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.25 14:07

@KKK85 moc ne, protoze mu to nekoupim. Myslela nsem to tak, ze ji ma rad, ne ze ji puje pravidelne. Je to drahy a taky dostava bio gaiu, takze nemam potrebu mu to pravidelne kupovat…. Ale kdyz uz ji koupim, vypije ji s chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.2.25 14:09

@PinkiePieCutie taky…jsem nasracku s nervama. Doktorka na me tlaci. Ale ja proste nemuzu donut it dite jit. Kojeni uz jsem ve 2 letech omezila - uz nekojim na pozadani. Jen rano a vecer.

A vim, ze to vliv nema. Protoze kdyz ma ty jedle dny, koji s stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
7.2.25 14:11

Ja bych se s nim s okamzitou platnosti prestala natahovat.

Nabidni jidlo, tecka. Pokud to odmitne, odnes talir. Dalsi jidlo nabidni za par hodin.

Neustupuj, nedoprosuj se, nedelj cirkusove cisla. On hlad dostane. Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí