Kdy naučit mimi pít z pitka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kdy naucit mimi pit s pitka
Ahoj, prosim poradite kdy je ten spravny cas naucit miminko pit s pitka? Nasi male je 8 mesicu a jeste jsem to nezkousela. Kdy jste zacali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@azora kolem půl roku jsme pomalu zkoušeli. Ovšem mladý, coby kojené dítě, statečně odmítal. Naučil se kolem roku pít z lahve s brčkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá má 10měsíců a toleruje jen klasiku - Avent lahve, kterými ji krmím od porodu. Takže NUK učící hrnek je ve skříni. Kouše ho, hovadinky, hovadinky a nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No prave ze nase mala je taky takova potvurka ze chce jen flasku, hrnecek jsem zkousela, jak se na to bude tvarit, ale je to pro ni hrcka. Musim zkusit to pitko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý má 15 měsíců. Vyměnila jsem dudlík za pítko bez problémů. Chytl se hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to me zajima take, malemu je 8,5mes. a pije cajik z lahvicky (mleko nepije od 5mes.) a na savicce ma dve dirky a pripada mi ze se topi
, tak jsem zvedava na pitko, mam koupene od Aventu, jen nevim jakou tvrdost zvolit, mate zkusenosti s jakou nejlepe zacit? Take jsem nejak mimo toho, u dcery pred 16-ti lety byl normal tvrdy hrnek s trema dirkamata bylo vyreseno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to zkouším už tak dva měsíce (teď 11m). On s něj pije, ale za celý den vypije pouze těch 150ml. Když mu dám flašku tak vypije i třičtvrtě litru. Zatím má teda flašku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky tak uz jsem trochu klidnejsi, myslela jsem ze jsme dost pozadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla bych v klidu, není kam spěchat. Taky jsme zkoušeli všechny hrníčky za stovky Nuk, Avent. Nakonec pila z obyč. plastového hrníčku a byla spokojená, na cesty dostala Rajec vodu z nevylévací lahvičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivčis píše:
Já to zkouším už tak dva měsíce (teď 11m). On s něj pije, ale za celý den vypije pouze těch 150ml. Když mu dám flašku tak vypije i třičtvrtě litru. Zatím má teda flašku
Přesně tak, mámeto stejný. Malýmu bude brzy rok, ale pořád pije z láhve s dudlíkem. Pítkem od savinexu se kuckal, to na něj byla velká dírka, od aventu pítko od 6 měs. vzal, ale za celý den vypil strašně málo, ai těch 120 ml, přitom když má láhev s dudlíkem tak vypije skoro litr, takže jsem mu ještě nechala láhev, bylo pro mě důležitější kolik vypije než z čeho hlavně když byly ty pařáky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Láhev s pítkem jsem začala nabízet s prvními příkrmy. Každému dítku trvá jinak dlouho, než to pochopí, prvnímu to trvalo tuším tak týden, druhému dva, třetímu skoro 2 měsíce. Ale nabízela jsem vytrvale několikrát během jídla, děti byly do té doby plně kojené, takže nedostatkem tekutin rozhodně netrpěly. Nechtěla jsem dávat láhev s dudlíkem, a povedlo se u všech 3 dětí. Fakt to chce vytrvat a ne furt zkoušet něco nového, kupovat jiný systém apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý tak od půl roka do teď (2 a čtvrt) pije naprosto ze všeho, brčko, savičky 1 až x, pítka jakákoliv, už tedy umí pít i klasicky, je mu to jedno
ale není nutnost, aby z toho dítě pilo, každopádně máš čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit