Jak nakrmit mimčo při škole?

1332
3.9.14 17:51

Jak nakrmit mimčo při škole?

Dobrý den maminky, mám dotaz ohledně krmení dcery. Malé je 5 měsíců a plně kojím. Problém je ten, že za cca měsíc mi začne škola, studuji dálkově a do školy budu pravděpodobně chodit pátek odpoledne a na téměř celou sobotu. Teď mám dilema, jak to udělat s krmením malé. Hlídat bude manžel, nejsem schopná (jsem asi neschopná :) ) odstříkat mléko nebo aspoň ne tolik aby tím manžel zvládl malou krmit celou sobotu. A aby s dcerou stepoval před školou je celkem vtipná představa :-)
Myslela jsem si, že začneme pomalu s příkrmy, ale určitě nezvládneme nahradit do té doby kojení za pevnou stravu, i když dcera už po jídle kouká a vypadá to, že už by ochutnala.
Máte některá nápad, jak to udělat? Nebo si s tím nemám dělat hlavu a prostě manželovi koupit UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6872
3.9.14 17:54

Já bych na sobotu dala UM, případně pomalu začala s příkrmy. Stejnak toho sní pár lžiček a bude se muset „dolít“ mlíkem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
3.9.14 17:57

@Balatonek řešíme s dcerou stejný problém. Já jsem babička a budu hlídat 4měsíčního vnoučka. Dcera se ptala u dětské doktorky a ta řekla odstříkat mm dopředu a zamrazit. Už teď jsme párkrát trénovali pití mm z láhve To byl teprv horor. Já myslím, že když si zvýšíš tvorbu mm a zamrazíš dopředu, mohla bys to zkusit.
Až kdyby to opravdu nešlo, tak děts. dr. řekla koupit um.Na příkrm je asi brzo, a stejně 1 příkrm za dopoledne celou situaci nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
3.9.14 18:00

@Balatonek ja stuju dalkove na statni skole ale je pravda ze chodim do skoly na celou sobotu a diky tomu si manzela s malym muzu brat sebou zatim co oni jsou bud v jidelne na netu nebo je manzel s malym venku o prestavkach mohu kojit ;) takze ja asi moc nepomohu :nevim: ale asi bych hold taky zavedla um..nic jineho ti v tvem pripade nezbyde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
3.9.14 18:01

Předně bych zkusila zda dítko flašku vezme. A zda vezme UM, pokud nelze odstříkat (znám to, kvůli tomu jsem musela o rok odložit závěrečné zkoušky). Příkrmy už se můžou, ale za ten měsíc to nahradí tak jednu dávku mléka. Zbytek stejně bude muset pokrýt mléko. A hlavně maminka bude muset odstříkávat ve škole, protože kojení během týdne a jeden celý den bez prsa nedají, to je na zánět a snížení, zastavení laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.9.14 18:10

@kve-tinka no to je právě ono, že ještě nezvládne sníst tolik aby jí to zasytilo, akorát se tady s tím budou oba trápit. :nevim:
@smutná máma taky jsem dneska konzultovala s doktorkou, vlastně mi řekla to samé, odstříkat a když to nepůjde tak prostě UM.
@samanta2208 jsem to manželovi navrhovala, škola je super, v pohodě by tam mohl být celou dobu na netu a já bych si během přestávek odskočila na kojení a byl by klid. Přišlo mu to divný, tak se bude muset starat podle svého uvážení, vyhladovět jí nenechá, to se nebojím, ale když to chce mít složitější, tak mu v tom bránit nebudu :-)
@andelka83 jednu flašku už máme ozkoušenou, je jediná, kterou vezme a UM si nejsem jistá, sice jsme ji po příchodu z porodnice dokrmovali asi 14 dní, ale to ještě pořádně nevěděla, co se děje, teď už si uvědomuje, že má v puse něco jiného, tak se trochu toho UM obávám. Asi budu muset odstříkávat ve škole, jinak to zřejmě nepůjde, když jsem přežila boje s počátečním kojením a zvládla jsem to (pro mě až) do 5. měsíce, tak to chci vydržet, co nejdéle a nerada bych si jedním dnem zastavila laktaci a přivodila zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.9.14 18:12

@andelka83 jinak mě už právě chybí poslední semestr, napsat bakalářku a v lednu první kolo státnic, tak bych to strašně nerada oddalovala. Chtěla bych to zvládnout i s malou a manžel je odhodlaný se 100% postarat abych mohla dostudovat zatím aspoň to Bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
3.9.14 18:14

@Balatonek tak to je volba manzela. U nas to fungovalo skvele. Ted uz samozrejme papa normalni jidlo je mu 11 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
3.9.14 18:16

@Balatonek Záleží, zda nechceš přijít o kojení. My to zkusíme zamražovat dopředu.
Tvorbu mléka si zvýšíš zadělávanými polévkami, slepičí vývar, nočním kojením, Gravimilk, těch možností je hodně. A pak by to chtělo samozřejmě mít do školy rychlou odsávačku Medela(je i na baterky).
Já bych se nevzdávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.9.14 18:21

@smutná máma to urcite nechci, bojovala jsem abych kojila aspoň takhle dlouho, tak bych to nerada ted vzdala, kvůli prakticky jednomu dni v týdnu. Asi budu muset začít rychle resit zvyseni laktace a rychle něco zamrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
3.9.14 18:24

@Balatonek DCERA MÁ TAKY ŠKOLU 1 DEN V TÝDNU. Už teď to chce ale trénovat s flaškou. Našemu jsou 3 měsíce a jde jenom po prsu. Závislák jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
3.9.14 18:28

Chodila jsem od 3mesicu malé do prace. Když ji bylo půl roku, chodila jsem cca na 7hodin za den vždy v sobotu a v neděli. Dávali jsme prikrmy a odstrikane nebo um. Kojim doteď a dcerce jsou dva roky. Fakt je ale ten, že pokud jsem byla pryč, moc toho nesnedla. Zato teď je to tak, že když nejsem doma ji krásně. V opačném případě chce mlíko. Snažila jsem se vždy odstrikat aspoň 100. Bylo jasné že to idstrikane malá vypije narozdíl od um, kde si dala 30-50.

• Citovat
  • Upravit
10848
3.9.14 18:31

@Balatonek Balatonku, holčičce je pět měsíců, tj. za měsíc šest- v téhle době se všechno ještě strašně rychle mění, jak už jsi sama zjistila :)

v pěti měsících je ideální ty příkrmy aspoň zkusit, a podle toho se uvidí- bude-li malá žravec, tak už nebudeš potřebovat tolik mléka, a to bych se (já na tvém místě) pokusila odstříkat a krmit ji tím.

pití z lahvičky může být problém, ale skoro bych řekla, že když tam nebudeš ty, tak to nějak zvládnou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.9.14 18:43

@zrzana2 tak to je super, snad to taky takhle zvladneme. :palec:
@harpyje to uz jsem zjistila :lol: Takhle jsem si myslela, ze to zkusíme. Zkusit naučit aspoň na něco a dokrmit odstrikanym, když bude aspoň trošku.
Ja myslím, ze to urcite zvládnou, když manžel chce, tak je sikovnej :lol: A svoji malou princeznicku vyhladovet nenechá i kdyby se mel naučit vařit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
3.9.14 19:14

@Balatonek a jak máte daleko školu od domu? Já bych buď zkusila UM, nebo i ty příkrmy, taky jsem začala už po 5. měsíci, synek byl dost nespokojený, tak jsem chtěla zkusit, jestli se to příkrmem zlepší. Po pár dnech už jedl celou malou skleničku a dokojovat jsem nemusela. V 5. měsících už jsem neměla nějak extrémně moc mlíka, takže bych nakojila ráno (třeba i dvakrát - brzo ráno a pak před odchodem) a jednou za den bych nechala manžela malou přivézt a pak zas až večer doma. Já myslím, že to zvládnete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí